Никога, ама никога не съм заявявал, че съм ревнив към тезите си. Дори напротив. С малко подходяща аргументация всеки би могъл да ме накара да променя мнението си. Никога не възприемам доктрината "това, което мисля, е правилно, и друго "правилно" не съществува".
Що се отнася до Платон...странно е, че именно него цитираш. Предполагам, че си чел "Държавата". Според Платон справедливата държава се постига в ситуация, при която всеки върши своята работа и всяка част функционира правилно с оглед на доброто на всички. В справедливото общество
управниците са мъдри, войниците – храбри, и т.н. И това не го е казал само Платон. Виж и един Хобс. Според него цялата власт трябва да е съсредоточена в един човек, който да е
достатъчно кадърен да я осъществява. Именно това искам да кажа. Всеки трябва да си знае мястото. Хората, които управляват държавата, трябва да имат съответните умствени възможности, които да им позволяват да го правят успешно. Таксиджиите трябва да си карат такситата, а строителите - да си строят.