За и против смъртното наказание

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За или против смъртното наказание

За
63
48%
Против
63
48%
Без мнение
4
3%

Общо гласове: 130

Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Re: За и против смъртното наказание

Мнение от necrozis »

Копелето да гние в някъв средновековен зандан и да го ядат плъховете... и всички подобни изверги... не заслужава смърт... заслужава, това което сим е причинил... да му набутат един кол отзад и да го оставят да мре в собствения си гнилоч... да се разлага бавно... ей тва заслужават такива и пак им е малко... и всички подобни боклуци заслужават, това което са причинили на жертвите си... изнасилвайки да речем едно момиче си е равносилно на убийство и което е по-страшното душевно убийство... тежка и мъчителна агония...
xxxxx
В началото бе словото

Мнение от xxxxx »

Ненавиждам извергите като този, смъртта е много лесен изход. По-добре затвор, там рецидивистите ще го измъчват в продължение на години, направо ще му разкажат играта на този урод...
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

we kill people,who kill people,to show people that killing people is wrong.
абе ако има нормална съдебна власт няма да се налага да има смъртно наказание. проблема е,че у нас за 8 изнасилвания и 2 убийства лежиш 1 месец,плащаш ако си някой по-гъст с висшестоящите и пак си навън. корупцията е проблема.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

camel написа:
THE_PARASITE написа:Макар и както казва Дон Кихот "Свободата, Санчо, е най - важното нещо"
Не казва ли - Сводобата, Санчо, се крепи на върха на бойното копие.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
TsarBoris
В началото бе словото

Мнение от TsarBoris »

pora_e_priqtel написа:Има и друг момент - доживотният затвор, особено в тежки условия, е по-гадно наказание от смъртната присъда, а някои заслужават по-лоши неща от смъртта. Оня изрод в Австрия например бих го тикнал в собственоръчно направения от него затвор с височина 1,70м, бих извадил всички остри предмети, за да не вземе да си позволи лукса и наглостта да се самоубие, бих му давал минимални дажби храна и бих му взел телевизора, всички книги и т. н. Като почне да буйства - сам си е направил стая с тапицирани стени, нека си я ползва! :evil:

Йозеф Фрицл, пожелавам ти да изгниеш бавно и да умреш мъчително след много години!
Ако се съди по това колко ще се мъчат,то наистина смъртта би била спасение за тях,но от друга гледна точка съществуването на такива изроди крие шанс те да се измъкнат на свобода.Отделно от това добави,че ще трябва все някаква храна да им се дава и така и ще се ощетява финансово държавата,без да има възвръщаемост.

Едно парче олово в главата ще реши проблема много по-лесно,затова съм и ЗА смъртното наказание.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Хм, струва ми се прекалено лесно измъкване за хора, които са причинили много смърт и страдания. Курчум в главата, кратка болка и всичко свършва. Не ми изглежда много възпиращо.
Не знам, има изроди, които не заслужават да живеят, но доживотният затвор при тежки условия така или иначе не е живот. СВ миналото възприемах световната истерия за отмяна на смъртното наказание като мекушавост, но като погледна нещата от тази гледна точка ми се струва, че отмяната е всъщност по-твърдата мярка.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Както знаете аз съм ТВЪРДО против смъртното наказание. Аргументацията си изложих в началните страници на темата и смея да твърдя, че е доста подробна. Не съм съгласен обаче с политиката на ЕС, която е насочена към създаване на все по - удобни условия за съществуване на затворниците в затворите. Според мен условията трябва да са диференцирани спрямо престъплението. :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Jacques_de_Moulet
В началото бе словото
Специалност: Икономика с английски

Мнение от Jacques_de_Moulet »

Гласувах с "против", но въпреки това въпросът е по-сложен. Смятам, че идеята за лишаването от свобода е престъпниците да преусмислят своята постъпка т.е. най-страшното наказание е собствената ти съвест. Друг въпрос е, че повечето субекти, извършили тежки престъпления нямат тъй наречената съвест. Някой би казал щом е отнел човешки живот значи заслужава същото наказание. Но не е ли глупаво да спазваме закона "око за око", смятам, че не е приложим при съвременната ценностна система. Вярно е, че човек се страхува само от това да не посегнат върху парите и живота му и би било достатъчна мотивация да не извършиш престъпление като знаеш, че ще отнемат живота ти. В Китай за разлика от Щатите осъждат на смърт дори и за пренасяне на дрога (с цел намаляване наркоманията). Има ефект, не го отричам, но на година в най-многолюдната страна на планетата биват екзекутирани повече от 1000 човека. По целия свят, многократно повече. Наказанията трябва да бъдат сурови, много сурови, за да може смъртното наказание да има адекватен аналог. И стига с глупастите за хуманност към затворниците (или поне част от тях). Заще не са проявили хуманност към жертвите си?!? А в България законите са гавра с хората. Ако искат да убият теб или семейството ти и ти извадиш пистолет(законно притежаван), а противникът ти има "само" нож без проблем биха осъдили теб, а не него. А какво да кажа, че ние сме едиствената страна, която намалява присъдите за склоняване към проституция :? :|
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Твърдо "За". Око за око, зъб за зъб, живот за живот.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Проучванията показват, че смъртното наказание има по-малък възпиращ ефект от доживотния затвор. А и доживотният затвор според мен си е по-гадно наказание.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Винаги съм си мислил, че има три причини, заради които смъртното наказание трябва да се отмени навсякъде:
1. Смъртта е нещо необратимо и при евентуална грешка, не може да бъде върнат животът.
2. Смъртното наказание само по себе си е престъпление и следва да бъде наказано.
3. Целта на наказанието след престъпление не е ли да вкара човек в правия път? Той трябва да се превъзпита и да му се промени мисленето. Поне това според мен е целта на лишаването от свобода и останалите наказания.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Доживотният затвор е наказание за цялото общество, не само за престъпника - издръжка и т.н. Аз какво съм виновен заради него, та наказват и мен?
Как си представяте "да вкарате в правия път" сериен убиец или сериен изнасилвач на деца, на старици и т.н.?
За съжаление, грешки стават навсякъде, но при една по-сериозна съдебна система, ще намалеят. Все пак нали не си представяме изпълнението на смъртната присъда няколко минути след като е издадена? Ако се постави някакъв разумен срок и още една допълнителна възможност за представяне само на оневиняващи доказателства, аз съм напълно склонен да я приема и смятам, че ще е добра!
Сетих се и за едно още по-"хуманно" наказание повече от затвор и по-малко от смърт - робство. Както знаете, това го е имало допреди по-малко от два века, но сега е неприложимо. Големите глави в историята от всички страни твърдят, че когато се е появило е било алтернатива именно на смъртта и е било много хуманна крачка.. :lol:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Joker написа:Доживотният затвор е наказание за цялото общество, не само за престъпника - издръжка и т.н. Аз какво съм виновен заради него, та наказват и мен?
Как си представяте "да вкарате в правия път" сериен убиец или сериен изнасилвач на деца, на старици и т.н.?
Затворниците също имат право да работят. Даже често ги задължават. Едва ли издръжката им е огромна тежест за обществото. А относно вкарването в правия път: това е идеята на затвора и си има специалисти, които се занимават само с това. Резултатът понякога наистина си заслужава.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Против, никй няма право да отнема живот, :angel11: + според мен доживотната присъда без право на обжалване е по страшно нещо :angel12:
My will be done!!!
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Добре де, пищите, че смъртната присъда няма превъзпитателен характер. А доживотният затвор? Няма за кога да се превъзпитаваш :roll: .
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”