Оценки от предварителен изпит по история.
Re: Оценки от предварителен изпит по история.
Може би не се изразих правилно - имам предвид с кое реализацията после е по-лесна? Отговорът ще е доста субективен, но като чуя чиста история се сещам само за учител... А балканистиката ти дава и някакъв език примерно... И все пак и двете ми се учат, то аз не виждам голяма разлика в Балканистика и История.
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
мислиш ли, че някой кандидатстудент има реална представа кое как се реализира?Може би не се изразих правилно - имам предвид с кое реализацията после е по-лесна? Отговорът ще е доста субективен, но като чуя чиста история се сещам само за учител...
-
Bilbo
- Танцуващия с клавиатури
Абсолютно точно.radja написа:мислиш ли, че някой кандидатстудент има реална представа кое как се реализира?Може би не се изразих правилно - имам предвид с кое реализацията после е по-лесна? Отговорът ще е доста субективен, но като чуя чиста история се сещам само за учител...
сръбски, турски и гръцки ....... 
Аз не мога да издържа да слушам новините на турски, ти ми говориш да го уча тва.Bilbo написа:Е, какво?G__ написа:сръбски, турски и гръцки .......
-
axinora
- Пишете, о, братя
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
Балканистиката е хубава специалност и се учат румънски, гръцки и албански 
Четвърти курс, Българска филология:)
Втори курс, Румънска филология
Втори курс, Румънска филология
-
Bilbo
Първо, турският е лесен и много полезен език, второ, въпросът беше от arabhel.G__ написа:Аз не мога да издържа да слушам новините на турски, ти ми говориш да го уча тва.Bilbo написа:Е, какво?G__ написа:сръбски, турски и гръцки .......
И трето е турски
. Спокойно бе човек. Просто въпрос на.... вкус може би. Просто си изразявам мнението. 
-
Хаджи Коста
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
При нас специално влезе човек, който ни съобщи, че трябва да пишем само за политиката на Симеон без Златния век. Каза че темата е благодатна и по нея може да се изпишат 30-40 страници, което ми се стори невъзможно за 5 часа, макар че има и хора които го правят. Това е за ПУ, а за СУ нз как стоят нещата с формулировката.Може да ми е тъп въпросът, но все пак при така формулирана тема, дали трябва да се пише за Златния век, за разцвета на културата и т.н. или само за войнитеМного ме притеснява това, защото Симеон ми е най-любимата тема и не ми се ще да ме прецака формулировката.
-
Bilbo
Тотална омазвация с формулировките в СУ.На сайта има "програма за изпита по история на България" и там има дадени теми, които са абсолютно различни, от това което се падна миналата година и сега на предварителния.Така че, учиш си всичко, а самата тема я мислиш на място по време на изпита. 
-
Хаджи Коста
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Сестра ми учи Балканистика в ПУ. Изучава се стабилно гръцки език 5 години, като всяка година учиш и по един втори балкански език, колкото да имаш някакво малко понятие от румънски, сръбски, албански. Турски език не се изучава, поне в ПУ. Имаш реалната възможност да отидеш за един семестър на обучение в Гърция, като повечето студенти в тази специалност го правят. Най-добре да е 3-тата или 4-тата година, когато вече имаш стабилна основа по гръцки, тък като там ще ти преподават само него. Излизаш директно магистър по Балканистика. Въпреки това аз бих избрал историята, тък като езиците не ми вървят, а гръцкият си е доста сложен език.arabhel написа:Като отворихте тема за ПУ... вие как мислите - от Балканистика в ПУ и История в СУ кое бихте избрали? Извинавам се, че не е по темата.
- mimoncho
- В началото бе словото
Може ли да задам един въпрос,защото вече тотално се обърквам относно темата за Възстановяване на българската държава(1878-1879) планът върви разглеждане периодите на ВРУ, Санстефански и Берлински договор и реакцията срещу тях (като тук се включва и Кресненско-Разложкото въстание), изработване и приемане на ТК.Или трябва да да следвам някаква друга последователност например преди третия период на ВРУ да разгледам договорите и техните клаузи
вече не знам за какво ще ме скастрят този път.Ще бъда много благодарна, ако някой ми обясни
Поука вместо омраза, усмивка вместо презрение !
-
Bilbo
Ако напишеш всичко обстойно, няма значение как си ги подредила.По принцип в плана, по който аз уча първо се излагат клаузите на двата договора, после е ВРУ, и след това констутуцията.