Билет 1 лев! НЕ!

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
charming
Драскач
Курс: завършил

Re: билет 1 лев!НЕ!

Мнение от charming »

Оф ... това че са закупени автобуси не означава че цените трябва да скочат ?! Та това е направо смешна подигравка на фона на всички други скокове-ток,парно ,хранителни стоки........абсолютно всичко .И тия **************** айде да не казвам какви в Парламента решили ,че с подмяна на някои автобуси ,които най-вероятно ще вътрят по спирките в големите квартали или центъра, имат правото да дигнат цените ОщЕ сякаш цената от 70 стотинки ни е ниска.Но нали те не ползват градски транспорт ,не получават смешни заплати ... Ми трамваите и тролеите????? И от тях ли ще закупят 5-10 бройки?.. :idea:

Думите са излишни ,а темата едва ли би се разрешила само с празни приказки ,макар и верни. Може би наистина е късно за протести като чета горните мнения ...или греша...... :|
Нека първо да живеем,а после да философстваме

http://music-bg.eu/forums/viewtopic.php?t=18943
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

"До десетина дни ще бъде обявен конкурс за закупуване на 30 нови тролейбуса. Очаква се те да бъдат пуснати в движение около Нова година, заявиха от столичното дружество."

Източник - същият както по - горе.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Мерцедесите по линия 84 и ВМС-тата по други линии като 306, 204, 284, 313 и др - преди две години ги нямаше. Не може да се каже, че няма никакво подобрение.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Новите автобуси са красиви, но не особено практични.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Що бе? За инвалиди са практични, а останалите можем да се съберем достатъчно одбре
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Ами не съвсем. Да кажем в 213, Окръжна болница по посока Младост, 17:30. Забрави да успееш да се качиш, дори да е от нормалните зелени, дълги автобуси, които по принцип се пукат по шевовете. Какво да кажем за BMC-тата, които са х2 по-малки и събират много по-малко хора.
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Е то по тая линия няма ВМС-та. Само днес видях едно за първи път, а редовно си пътувам с 213 и 214
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Има има. Рядко са, но ги има. Днеска просто така се получи, че почти цял ден висяхме с кварталните дружки по пейки и точно няколко BMC-та по тази линия ми направиха впечатления. Виж, за другите линии, които не са толкова масови, е супер. Но повечето хора се возят именно в тези, "гадните".
Изображение
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър

Мнение от necrozis »

от 7 години пътувам със 102 и всеки път едва ли не като Ботевите четници целувам земята, когато сляза... инцидентно се пускат малко по-нови автобуси, но за сметка на това така се пълнят, че ми се е налагало да слизам поради липса на въздух... а в петък по случай повишаването цените на билетите ми се наложи вместо с един да се придвижа с четири автобуса... еми това не е нормално... купуват се 35 автобуса и се пускат по най-второстепенните линии... старите трошки едвам движат през задръстванията, а пътниците за да оцеляват едва ли не използват кислородни бутилки... а билета скача ли скача...
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

kika_christina написа:camel ти си държиш на новите автобуси и на вдигането на билета.не съм съгласна мисля,че дължат на гражданите нови автобуси и не трябва заради този довод да вдигат цената! :evil: :evil: :evil: а новите автобуси там когато ще ги пускат дано да са повечко,да ги поддържат да са по хубавите маршрути (не банкя например на бате бойко родното място)!!!!и аз искам 102 да не е от преди 100 години мръсен,раздрънкан и да имам синини от всяко пътуване.а и да има повече кислород!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: като знам,че това ще продължи да го има някак си 1 лев не ми се откъсва от сърцето! :evil: :evil: не е късно за протест има време до 1 юли!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:
А къде беше тази готовност за протест, когато шофьорите протестираха, че 600лв. са им малко? :evil: Айде да протестираме и за увеличението на горивата...накрая най - много да ни бият шута от ЕС - то и ние със задоволство да си намалим акцизите. :? Що се отнася до състоянието на автобусите - общината ли ги е изрисувало от горе до долу с някакви неразбираеми писаници, псувни и простотии по адрес на футболни отбори? Общината ли чупи автобусите след всеки мач между Левски и ЦСКА? Общинарите ли си люпят семки в автобуса, при това съвсем невъзмутимо? Хайде стига сме обвинявали винаги община/ държава, а да си променим манталитета и да образуваме едно истинско гражданско общество, което не толерира нито една проява на вандализъм, хулиганство и т.н. :evil:
Поскъпване на горива - нови автобуси - увеличаване на заплатите на шофьорите...поскъпване на цените на билетите. Нещата са свързани. Едното не може без другото. Както казах по - горе запазване на статуквото с цените на билетите ще повиши размера на данъчната тежест. Дали ще вземат парите по един или друг начин е все тая. Плюс това пенсионери, студенти и ученици имат най - малко право за протест.
Ако обаче вие искате да протестирате - няма да ви спирам нито ще ви разубеждавам. Мисля обаче, че достатъчно подробно се аргументирах защо аз НЯМА да протестирам. :)
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

На теория си прав камел,ама на практика билетчето минава психологическата граница и става по-скъпо от хляба,сиреч ще има култови сцени и препирни в градския транспорт с контрольори и то оправдани.Как ще дам аз един лев за билет,в задръстване,задух и мърсотия,при положение че мога да си купя хляб и вместо още два билета лютеница и да ям цял ден?Да,картите не се дигат,но аз не съм затворен само в отсечката дом-университет и евентуално пътувам донякъкде,когато няма как да стигна пеша.И тези спорадични пътувания няма как да ме накарат да си купя карта за цяла градска.И държа да отбележа,че аз спазвам приличие и боклук в транспорта не правя.
И най-фрапиращото от всичко,всеки мангал се вози без пари,навсякъде,по всяко време,често осмърдява целия рейс и никой не го закача.Какво аз да не съм по-балама от циганина,да не съм по-малко човек от него,че да му плащам пътуванията с моето билетче?
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър

Мнение от necrozis »

а тва с циганите пък мога точно расова дискриминация да го нарека... отде накъде аз всеки месец ше търча да се бия по опашки за карта, а някъв ром (язък че така се казва и пиенето) ше ми седи като турски бей в рейса, ше смърди, ше ме гледа нагло...
като искат да сме редовно да сме редовни...
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър

Мнение от necrozis »

е няма... щом не искаш да ядеш бой от контрольорите ше ядеш дупчени билети от по лев
Аватар
charming
Драскач

Мнение от charming »

Най-лошото е че ние нищо не правим по въпроса ,а и как бихме могли .Глас в пустиняяяяяяяяяя!!!!Държавата ни е толкова пропаднала , лицемерна ,продажна ,че се срамувам да живея тук.!!!!!!Една от най-добрите ми приятелки заминана преди година за Испания и винаги ,когато ми се обади да се чуем ме пита как е в България? Е как да е !!!Може само да я посъветвам да не бърза да се прибира и ако може хич да не го прави ,защото положението става още по-зле !Тук кризата направо ни завладя! Ако се позамисли човек ще се обеди че дори не се краде вече???? Кога за последно е била обрана банка например?Говоря за мащабни кражби. Еми така е ,защото в нашта хубава България управлява престъпният свят .Всичко се краде съвсем "законно"!!!!!!!!Краде се от нас -обикновените граждани . И тъй като тук "законите" са на страната на по -силния и по- властния,този който държи парата , Наша Милост Ще си плаща билетите от 1 лев ,та и хора ще играе .
Благодаря за вниманието.

Аватар
charming
Драскач

Мнение от charming »

:crybaby: :crybaby: :crybaby: charming давай да правим нещо докато сме млади[/quote]

Ако ми се отвори път навън бих напуснала "Държавата " с огромно удоволствие. Не бих искала и децата ми един ден да преживяват това ,което ние сега .По-скоро ние младите kika_christina, трябва да мислим как или да си оправим живота тук (което е под въпрос) или да намерим път навън.И в двата случая ще е трудно , но ако не го мислим от сега един ден ше бъде малко ...късно ! :roll: :( Пък ,който смята че "бягството " не е изход значи патриотизмът му , му идва в повече. Нека не забравяме ,че това вече НЕ Е онази България ,за която четем в творбите на Вазов или Ботев. Това е тъжната истина на една страна и един народ, за огромно съжаление естествено!

Заключено

Обратно към “България”