град СОФИЯ!

Модератори: Don Horhe, Lord

camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: дайте мнението си за град софия!

Мнение от camel »

София има САМО една лоша страна - пренаселена е от високомерни провинциалисти, които си мислят, че градът им е виновен за проблемите, а не разбират, че именно те са причината животът в София да се е превърнал в ад последните няколко години.
Искам да попитам варненци какво ще стане, ако София се изсели във Варна? Нима ще е по - различно? :roll:

п.п. Държа да подчертая, че нямам нищо против хората от провинцията. Ядосвам се обаче, когато те започват да кълнат и анатемосват София. Ами като не им харесва тук да си стоят по родните места. :evil:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Ако София се изсели във Варна ще стане Ад. :P
Не,че не се изнася летния сезон ... то затова не можеш да се разминеш по улиците без да удариш 5 човека за 1 минута.
Btw това е поредната тема София - провинцията и хич не ми пука.Аз си обичам моят град,в София съм заради образованието,като го завърша ще се върна в моя град ...
Има и хора,и хора.Camel,не можеш да слагаш всички под общ знаменател.
А това дето съм го казал за лятото,еми да ... не съм прав ;).Но исках да изразя възмущението си от това,че не може да се диша и да си намериш място на плажа,дали от туристи,дали то софиянци,дали от плевенчани ... се там. :)
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Нямаше ли такава тема вече??
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Мнението ми е като на camel.
И да, има още 100 такива теми. Просто трябва да се поразрови малко човек.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Хей, Боже

Мнение от camel »

camel написа:

п.п. Държа да подчертая, че нямам нищо против хората от провинцията. Ядосвам се обаче, когато те започват да кълнат и анатемосват София. Ами като не им харесва тук да си стоят по родните места. :evil:
Не слагам хората от провинцията под общ знаменател. За мен човек е еднакво "човек" без значение дали е роден в София, Пловдив, Русе или Каспичан. Не смятам себе си за по - възвишен от другите, защото съм роден в София, нито пък смятам теб или който и да е друг за по - нисш от мен, защото не е роден в София. Хората, които обвиняват за всичко самия ГРАД София, обаче не ми се нравят, защото най - малкото не разбират колко много грешат в оценките си.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...

- Of course not!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

мнението ни надали ще промени положението. а то не е много добро.... чудя се на хора,които дават всичко,за да живеят тук. аз не мога нито да дишам нормално,нито да живея спокойно. като прекарам 2 дни в някой друг край от България и после ми става лошо като се прибирам. градът предлага много възможности,но нима работата и дискотеките са най-важното? ами стреса,мръсотията,лудницата по шосетата? 21 години в тоя град ми стигат,ако има начин да живея в гората с удоволствие се махам.

p.s. има хора,толкова заслепени от фалшивия блясък на столицата,че не искат да чуят за връщане...
Последно промяна от renesanz на 14 Юни 2008, 23:44, променено общо 1 път.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Don Horhe написа:Мнението ми е като на camel.
И да, има още 100 такива теми. Просто трябва да се поразрови малко човек.
Прегледах раздела - има няколко теми за София, но те са или за възхвала, или за мръсотията, или за трети неща, различни от формулираната тук тема. Ще оставя тази в този й вид.

А за София - най-големият й проблем е, че е изключително зле планирана откъм пътна инфраструктура. Бащата на един приятел, който е архитект (бащата де) се е консултирал с колеги и твърди, че пътната мрежа в София може да обслужва сравнително добре нуждите на град не по-голям от Пловдив. Лошото е, че за да се разширят основните пътни артерии трябва да се бутат сгради, много сгради, а това е неизпълнимо. Говореше се нещо за проект да затворят Перловската река (Канала) в участъка между НДК и Театър София, тоест над коритото да поставят бетонна плоча, по която да вървят коли. За целта обаче трябва да се изсекат много дървета. Ак оима начин да се изкоренят и засадят на друго място - добре. Проектът обаче би бил много скъп, струва ми се.
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Инфраструктурата на София е била планирана за сравнително малък град. Никой не е очаквал такова разрастване. За справка - София е 3 пъти по - голям град от Вашингтон. :!:
Иначе има изход от ситуацията - метрото да не се дълбае с лъжица, да бъдат построени повече надлези и подлези. Ако няма пари за тхя - концесия му е майката.

- Of course not!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Е това за Вашингтон не го вярвам, честно.
camel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от camel »

pora_e_priqtel написа:Е това за Вашингтон не го вярвам, честно.
Провери!
Washington D.C. - и като население, и като площ. Изключително умен ход на американците да изместят административния център в малък град. По - този начин големи градове като Ню Йорк, Ел Ей и др. успяват да поемат "глътка въздух" що се отнася до трафик, разходи за поддръжане на обществен ред, сигурност и т.н.
Около американските градове има доста интересни неща, които можем да научим. Какво знаете например за пътната структура на Сан Франциско? Бас държа, че който отиде там и се опита да стигн от точка "а" до точка "б" ще прокълне 10 пъти съдбата и роднините на всеки срещнат минувач, който има удоволствието да ходи пеша в Сан Фран.
Много се отплеснах....да...София наистина е по - голяма от Вашингтон. :mrgreen:

- Of course not!
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

По тоя повод я вижте кво са напривили едни пичове

http://www.vbox7.com/play:79661dfe
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

camel,аз не го обвинявам :).Аз просто не харесвам този град,няма и да го харесвам.
Без никой да се обижда.Моето мнение е,че хората от по-малките градове,които идват тук - има си всичко - и дискотеки,и работа,и училища,площадки,магазини,молове,тук-там някой парк и т.н.
Виж обаче аз идвам от Варна ... в момента целият град е в нови постройки,молове,оправят улиците,цялата морска градина е залесена,нови площадки в междублоковите пространства ... Искам да кажа не ми липсва нищо,но както писах и по-горе дойдох за образованието.Даже всъщност голям процент причината да дойда е да съм далеч от родителите ... (другият край на България май е добро разстояние :lol: ).
Сигурен съм,че всеки има приятели,които се прибират веднъж на 3 месеца или може би даже повече то 3 месеца по родните си места и всички знаете причината ;).Там просто животът не е така кипящ,както е тук в София.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър

Мнение от necrozis »

никой няма против "провинциалистите", най-малкото че има съществена разлика между човек, който не е от София и такъв който се държи като абсолютен селяндур... въпроса е че всичко живо де що мърда из България идва в София да работи... просто да се закачи за големия град и в общи линии идват разни дето работят като общи работници, шофьори и прочие, града започва буквално да се пука по шевовете, и хората започват да се озлобяват, въпреки че за последното са виновни и тия отгоре, които не влагат пари за нищо стойностно...
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър

Мнение от necrozis »

:lol: :lol: :lol: там поне няма задръствания :mrgreen:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Между другото, София се пише с главна буква, така че някой да промени заглавието на темата.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Публикувай отговор

Обратно към “България”