Иначе където С, там и С++. Затова реших с него да почна. Преебах се много сериозно да си купя една тухла за C++. Пълна, ама пълна пумия... Толкова разводнено и тегаво за четене, че просто... И в крайна сметка дори да прочетеш цялата книга едва ли ще научиш нещо, а ако все пак ти потрябва нещо конкретно после, ще трябва пак да прочетеш 5000 страници докато го намериш. Няма ли някаква свястна литература, ама на Български все пак! Ако може като това за правеца което споменах, в този стил. Просто кратък справочни на всичко в езика. Само кратко описание стига и където е необходимо някой и друг пример и това е! Просто много силно предпочитам качеството пред количеството - разбирам че трябва да има количество за да вдигнат цената и че трябва да се дъвче 5 часа и да им се изпюе в устата здъвкано, на идиотите, че да го разберат. Но няма ли свястна литература за "ненормални"(под "нормални" разбирам хората със средно ниво на интелигентност, а аз смея да твърдя че съм доста над тях...) хора?! Освен това мразя да чета! Искам нещо: кратко, точно, ясно! Но няма...
От друга страна вече, особено последните години, по нета се появи страшно много за web програмирането и тъйкато и без това са ми по симпатични нещата там, май все повече на там се насочвам, пък С остава за като вляза в унито. Ако вляза
Ама не става така, друго си е да работиш някъде... И не мога да разбера тея оправдания на роботодателите: Искат опит, образование, ала бала. Ми да ме вземат, пък ако не са доволни да не ми плащат, като почна да върша работа. То аз ще върша със сигурност от самото начало, но като почна и в сроковете да се вписвам и да са доволни, чак тогава да почнат да плащат. Нищо не им коства, но не го правят дори това, а реват че няма персонал - не ги разбирам...
Колкото до асемблера, абсолютна гавра си е, просто защото е 100% зависим от архитектурата. Към днешно време на него се пишат само драйвърите и като изключим тях за нищо друго не се налага чак такава оптимизация