Изборите в Зимбабве - "откъде на къде ще има опозиция?"
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Изборите в Зимбабве - "откъде на къде ще има опозиция?"
От около два месеца следя новините от тази извратена държава и мога да пусна доста текстови материали, които илюстрират много точно определението, което дадох по-горе.
Зимбабве е република. Действа конституция, приета на 18 април 1980 г., с последни промени от 30 октомври 2007 г. Държавен глава е президентът, който се избира чрез преки и общи избори за срок от 6 години и може да бъде избиран неограничен брой пъти. Законодателната власт се осъществява от двукамарен парламент, който се състои от Сенат (горна камара) и Национално събрание (долна камара). Сенатът се състои от 66 сенатори. 50 от тях се иабират чрез общи избори за срок от 5 години, 6 се определят от президента, 10 - от Съвета на племенните вождове. Националното събрание се състои от 210 депутати, избирани чрез общи и преки избори, за срок от 5 години. Изпълнителната власт се осъществява от президента и правителството. Президентът оглавява правителството и назначава министрите. (справка от БТА)
Както виждате президентът има доста големи правомощия. Този принцип на устройство на властта предразполага към диктатура и познайте какво има в Зимбабве - диктатура.
Президент: Робърт Габриел МУГАБЕ /Robert Gabriel MUGABE/ (от 31 декември 1987 г., преизбиран през 1990 г., 1996 г. и на 11 март 2002 г.; полага клетва на 17 март 2002 г.)
От 1897 г. насам президент е все един и същи човек. Сега за първи път в изборите срещу него се изправя сериозна опозиция, която даже спечели повече гласове. Ето каква е реакцията на Мугабе, след като под неговия натиск ЦИК забави резултатите от първия тур на изборите с цели пет седмици.
http://www.focus-news.net/?id=n977209
Зимбабве е република. Действа конституция, приета на 18 април 1980 г., с последни промени от 30 октомври 2007 г. Държавен глава е президентът, който се избира чрез преки и общи избори за срок от 6 години и може да бъде избиран неограничен брой пъти. Законодателната власт се осъществява от двукамарен парламент, който се състои от Сенат (горна камара) и Национално събрание (долна камара). Сенатът се състои от 66 сенатори. 50 от тях се иабират чрез общи избори за срок от 5 години, 6 се определят от президента, 10 - от Съвета на племенните вождове. Националното събрание се състои от 210 депутати, избирани чрез общи и преки избори, за срок от 5 години. Изпълнителната власт се осъществява от президента и правителството. Президентът оглавява правителството и назначава министрите. (справка от БТА)
Както виждате президентът има доста големи правомощия. Този принцип на устройство на властта предразполага към диктатура и познайте какво има в Зимбабве - диктатура.
Президент: Робърт Габриел МУГАБЕ /Robert Gabriel MUGABE/ (от 31 декември 1987 г., преизбиран през 1990 г., 1996 г. и на 11 март 2002 г.; полага клетва на 17 март 2002 г.)
От 1897 г. насам президент е все един и същи човек. Сега за първи път в изборите срещу него се изправя сериозна опозиция, която даже спечели повече гласове. Ето каква е реакцията на Мугабе, след като под неговия натиск ЦИК забави резултатите от първия тур на изборите с цели пет седмици.
http://www.focus-news.net/?id=n977209
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Изборите в Зимбабве - "откъде на къде ще има опозиция?"
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=139997
Поредното извращение - вижте втората половина на статията: Милициите на Робърт Мугабе изгориха жива съпруга на негов опонент
Поредното извращение - вижте втората половина на статията: Милициите на Робърт Мугабе изгориха жива съпруга на негов опонент
Добре, ама да беше само Мугабе, да се дразниш. Мен пък той много ме радва. И Иди Амин ме радва, и Кадафи ме радва, и Туркменбаши, и Назърбаев, и всички останали подобни ме радват. Защото е правилно и редно на народи от глупаци и животни (които не са само в Африка, но просто там процентът е най-голям, защото еволюцията е спряла най-рано) да им се падне да ги владее някой сатрап, който да реже глави и да яде сърца. Те от друго не разбират. Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Западният модел не навсякъде е приложим, а неговото налагане води до такива случки.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
С това съм съгласен, само че в случая със Зимбабве явно страната е в преход и двамата потенциални управници са с доста изравнени шансове. Ако не беше терорът на Мугабе, лидерът на опозицията Цвангираи даже щеше да има сериозна преднина. Така че този народ е на път да заслужи други управници. Смяната на режима никога не минава безболезнено. След като народът е решил, че иска промяна, значи той заслужава други управници.Boromir написа:Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.
А това с жената, на която са отрязали ръцете и краката и са я запалили, не знам как да го коментирам. Искам да видя тези изроди на клада!
А Туркменбаши е забавен, няма спор
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Морган Цвангираи се отказа от участие в балотажа в петък заради разрастващото се насилие срещу привържениците на опозицията
Има и нова информация - Цвангираи е поискал от южноафриканските страни да притиснат Зимбабве, за да се отложи балотажа, защото в противен случай в петък зимбабвийците ще избират между Мугабе и Мугабе. Зимбабвийската полиция пък за пореден път нахлу в централата на партията на Цвангираи "Движение за демократична промяна" и арестува около 60 души, предимно жени и деца, които се криели от проправителствения терор.
Споменах ли, че според Цвангираи от първия тур на изборите насам вече са убити близо 90 привърженици на опозицията?
И въпреки терора и насилието, те продължават да подкрепят реформите и да искат свалянето на оня идиот Мугабе. Всеки народ заслужава лидерите си, но лидерите се сменят. Време е и в Зимбабве да се сменят!
Има и нова информация - Цвангираи е поискал от южноафриканските страни да притиснат Зимбабве, за да се отложи балотажа, защото в противен случай в петък зимбабвийците ще избират между Мугабе и Мугабе. Зимбабвийската полиция пък за пореден път нахлу в централата на партията на Цвангираи "Движение за демократична промяна" и арестува около 60 души, предимно жени и деца, които се криели от проправителствения терор.
Споменах ли, че според Цвангираи от първия тур на изборите насам вече са убити близо 90 привърженици на опозицията?
И въпреки терора и насилието, те продължават да подкрепят реформите и да искат свалянето на оня идиот Мугабе. Всеки народ заслужава лидерите си, но лидерите се сменят. Време е и в Зимбабве да се сменят!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
[/color]Петиция до президента на Южна ... Табо Мбеки , с която хора от цял свят го призовават да не признава резултатите от изборите, които ще се проведат утре в Зимбабве и да положи всички усилия за идването на власт в на правителството, което желае народът на Зимбабве.
Южна Африка е най-близкият съюзник на престъпния режим на Мугабе, но през последните дни дори и тя се противопостави на думи на насилието, упражнявано от хората на зимбабвийския диктатор.

Южна Африка е най-близкият съюзник на престъпния режим на Мугабе, но през последните дни дори и тя се противопостави на думи на насилието, упражнявано от хората на зимбабвийския диктатор.

- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Трябва да четеш книги или поне друг да ти ги чете на глас! Дано да има човек, който да ти помогне!Boromir написа:Добре, ама да беше само Мугабе, да се дразниш. Мен пък той много ме радва. И Иди Амин ме радва, и Кадафи ме радва, и Туркменбаши, и Назърбаев, и всички останали подобни ме радват. Защото е правилно и редно на народи от глупаци и животни (които не са само в Африка, но просто там процентът е най-голям, защото еволюцията е спряла най-рано) да им се падне да ги владее някой сатрап, който да реже глави и да яде сърца. Те от друго не разбират. Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.
Някакъв проблем ли има? Ако да, да си ходиш?proUSA написа:Трябва да четеш книги или поне друг да ти ги чете на глас! Дано да има човек, който да ти помогне!Boromir написа:Добре, ама да беше само Мугабе, да се дразниш. Мен пък той много ме радва. И Иди Амин ме радва, и Кадафи ме радва, и Туркменбаши, и Назърбаев, и всички останали подобни ме радват. Защото е правилно и редно на народи от глупаци и животни (които не са само в Африка, но просто там процентът е най-голям, защото еволюцията е спряла най-рано) да им се падне да ги владее някой сатрап, който да реже глави и да яде сърца. Те от друго не разбират. Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.

Е, и ти пък! Само му виж никчето - трепач е! Сега аз ще регистрирам едно обратно, само за този подраздел! 
т'ва е доц. Пантев "под прикритие"
...същинский Щирлиц!

Ubi concordia, ibi victoria!
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
----------------------- Убедил съм се че не премисляш като говориш, но толерантност, човещина нещо?!? Няма народ от глупаци, камо ли от животни, както ти клякаш, за да се изходиш,така кляка и най-рахитния негър в Африка. Клякате на различно място, вършите едно и също нещо, с какво право ги принизяваш?!?Boromir написа:Някакъв проблем ли има? Ако да, да си ходиш?proUSA написа:Трябва да четеш книги или поне друг да ти ги чете на глас! Дано да има човек, който да ти помогне!Boromir написа: Защото е правилно и редно на народи от глупаци и животни (които не са само в Африка, но просто там процентът е най-голям, защото еволюцията е спряла най-рано) да им се падне да ги владее някой сатрап, който да реже глави и да яде сърца. Те от друго не разбират. Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.
Еволюционно твоите клетки не са на по-високо ниво от клетките на който и да е чернокож.
Западните цивилизации от край време мачкат африканците,п равят ги зависими. Да те не са се развили технологично, но главно поради географско положение и историческо развитие. И въпреки това имат култура и традиции, ценности и чувства, боли ги, искат и търсят щастие в своята действителност, това какво ги прави, май хора А !?! И за мен изостаналите в цивилизационно отношение народи ще доминират в света, когато западното общество стигне предела си,в сичко се завърта.
Кое е правилно и редно, трябва да ти е известно, че не определяш ти, камо ли пък ти си човека, който ще определя тоя народ какъв е, оня какъв е ?!? Кое ти дава правото да лепиш етикети и то на цели народи?!?
В конкретния случай народа не търпи управниците, бунтува се, има опозиция, има стремеж към сваляне на режима. Ти въобще четеш ли какво се пише в темата,или виждаш заглавието и си изливаш помията?!?
Пора: Редактирано поради нарушение на чл. 2 от правилника на раздела
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Айде само не ми се карай. И на тебе ще ти го кажа, ако и да се бях зарекъл да не се обяснявам на гл... оп, на неправилно мислещи хора:Плазмодий написа: Книги може и да четеш,но явно не ти е много нагънат. Колко трябва да си неинформиран, заблуден и фанатизиран, че да твърдиш,че в Африка хората са глупаци и животни?!? Убедил съм се че не премисляш като говориш, но толерантност, човещина нещо?!? Няма народ от глупаци, камо ли от животни, както ти клякаш, за да се изходиш,така кляка и най-рахитния негър в Африка. Клякате на различно място, вършите едно и също нещо, с какво право ги принизяваш?!?
Еволюционно твоите клетки не са на по-високо ниво от клетките на който и да е чернокож.
Западните цивилизации от край време мачкат африканците,п равят ги зависими. Да те не са се развили технологично, но главно поради географско положение и историческо развитие. И въпреки това имат култура и традиции, ценности и чувства, боли ги, искат и търсят щастие в своята действителност, това какво ги прави, май хора А !?! И за мен изостаналите в цивилизационно отношение народи ще доминират в света, когато западното общество стигне предела си,в сичко се завърта.
Кое е правилно и редно, трябва да ти е известно, че не определяш ти, камо ли пък ти си човека, който ще определя тоя народ какъв е, оня какъв е ?!? Кое ти дава правото да лепиш етикети и то на цели народи?!?
В конкретния случай народа не търпи управниците, бунтува се, има опозиция, има стремеж към сваляне на режима. Ти въобще четеш ли какво се пише в темата,или виждаш заглавието и си изливаш помията?!?
Някакъв проблем ли има? Ако да, да си ходиш?
най-рахитния негър в Африка
изостаналите в цивилизационно отношение народи
- а това е чист расизъм! Засрами се!

И двамата доказвате, че расизмът си е вътрешно заложен във всеки човек!
Аз не правя изключение!
Колкото до Зимбабве, споко! В скоро време повечето ще измрат от СПИН и кой ще ги управлява, не е много важен въпрос...
Колкото до Зимбабве, споко! В скоро време повечето ще измрат от СПИН и кой ще ги управлява, не е много важен въпрос...
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Boromir написа:Айде само не ми се карай. И на тебе ще ти го кажа, ако и да се бях зарекъл да не се обяснявам на гл... оп, на неправилно мислещи хора:Плазмодий написа: Книги може и да четеш,но явно не ти е много нагънат. Колко трябва да си неинформиран, заблуден и фанатизиран, че да твърдиш,че в Африка хората са глупаци и животни?!? Убедил съм се че не премисляш като говориш, но толерантност, човещина нещо?!? Няма народ от глупаци, камо ли от животни, както ти клякаш, за да се изходиш,така кляка и най-рахитния негър в Африка. Клякате на различно място, вършите едно и също нещо, с какво право ги принизяваш?!?
В конкретния случай народа не търпи управниците, бунтува се, има опозиция, има стремеж към сваляне на режима. Ти въобще четеш ли какво се пише в темата,или виждаш заглавието и си изливаш помията?!?Някакъв проблем ли има? Ако да, да си ходиш?най-рахитния негър в Африка
изостаналите в цивилизационно отношение народи
- а това е чист расизъм! Засрами се!![]()
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) За обида:
1. нанесена публично;
2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;
3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и
4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,
(изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание.