Изборите в Зимбабве - "откъде на къде ще има опозиция?"

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Изборите в Зимбабве - "откъде на къде ще има опозиция?"

Мнение от pora_e_priqtel »

От около два месеца следя новините от тази извратена държава и мога да пусна доста текстови материали, които илюстрират много точно определението, което дадох по-горе.

Зимбабве е република. Действа конституция, приета на 18 април 1980 г., с последни промени от 30 октомври 2007 г. Държавен глава е президентът, който се избира чрез преки и общи избори за срок от 6 години и може да бъде избиран неограничен брой пъти. Законодателната власт се осъществява от двукамарен парламент, който се състои от Сенат (горна камара) и Национално събрание (долна камара). Сенатът се състои от 66 сенатори. 50 от тях се иабират чрез общи избори за срок от 5 години, 6 се определят от президента, 10 - от Съвета на племенните вождове. Националното събрание се състои от 210 депутати, избирани чрез общи и преки избори, за срок от 5 години. Изпълнителната власт се осъществява от президента и правителството. Президентът оглавява правителството и назначава министрите. (справка от БТА)

Както виждате президентът има доста големи правомощия. Този принцип на устройство на властта предразполага към диктатура и познайте какво има в Зимбабве - диктатура.

Президент: Робърт Габриел МУГАБЕ /Robert Gabriel MUGABE/ (от 31 декември 1987 г., преизбиран през 1990 г., 1996 г. и на 11 март 2002 г.; полага клетва на 17 март 2002 г.)

От 1897 г. насам президент е все един и същи човек. Сега за първи път в изборите срещу него се изправя сериозна опозиция, която даже спечели повече гласове. Ето каква е реакцията на Мугабе, след като под неговия натиск ЦИК забави резултатите от първия тур на изборите с цели пет седмици.

http://www.focus-news.net/?id=n977209
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Изборите в Зимбабве - "откъде на къде ще има опозиция?"

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=139997

Поредното извращение - вижте втората половина на статията: Милициите на Робърт Мугабе изгориха жива съпруга на негов опонент
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Добре, ама да беше само Мугабе, да се дразниш. Мен пък той много ме радва. И Иди Амин ме радва, и Кадафи ме радва, и Туркменбаши, и Назърбаев, и всички останали подобни ме радват. Защото е правилно и редно на народи от глупаци и животни (които не са само в Африка, но просто там процентът е най-голям, защото еволюцията е спряла най-рано) да им се падне да ги владее някой сатрап, който да реже глави и да яде сърца. Те от друго не разбират. Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.
Изображение
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Западният модел не навсякъде е приложим, а неговото налагане води до такива случки.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Boromir написа:Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.
С това съм съгласен, само че в случая със Зимбабве явно страната е в преход и двамата потенциални управници са с доста изравнени шансове. Ако не беше терорът на Мугабе, лидерът на опозицията Цвангираи даже щеше да има сериозна преднина. Така че този народ е на път да заслужи други управници. Смяната на режима никога не минава безболезнено. След като народът е решил, че иска промяна, значи той заслужава други управници.
А това с жената, на която са отрязали ръцете и краката и са я запалили, не знам как да го коментирам. Искам да видя тези изроди на клада!

А Туркменбаши е забавен, няма спор :)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Морган Цвангираи се отказа от участие в балотажа в петък заради разрастващото се насилие срещу привържениците на опозицията

Има и нова информация - Цвангираи е поискал от южноафриканските страни да притиснат Зимбабве, за да се отложи балотажа, защото в противен случай в петък зимбабвийците ще избират между Мугабе и Мугабе. Зимбабвийската полиция пък за пореден път нахлу в централата на партията на Цвангираи "Движение за демократична промяна" и арестува около 60 души, предимно жени и деца, които се криели от проправителствения терор.

Споменах ли, че според Цвангираи от първия тур на изборите насам вече са убити близо 90 привърженици на опозицията?

И въпреки терора и насилието, те продължават да подкрепят реформите и да искат свалянето на оня идиот Мугабе. Всеки народ заслужава лидерите си, но лидерите се сменят. Време е и в Зимбабве да се сменят!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

[/color]Петиция до президента на Южна ... Табо Мбеки , с която хора от цял свят го призовават да не признава резултатите от изборите, които ще се проведат утре в Зимбабве и да положи всички усилия за идването на власт в на правителството, което желае народът на Зимбабве.

Южна Африка е най-близкият съюзник на престъпния режим на Мугабе, но през последните дни дори и тя се противопостави на думи на насилието, упражнявано от хората на зимбабвийския диктатор.

Изображение
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Boromir написа:Добре, ама да беше само Мугабе, да се дразниш. Мен пък той много ме радва. И Иди Амин ме радва, и Кадафи ме радва, и Туркменбаши, и Назърбаев, и всички останали подобни ме радват. Защото е правилно и редно на народи от глупаци и животни (които не са само в Африка, но просто там процентът е най-голям, защото еволюцията е спряла най-рано) да им се падне да ги владее някой сатрап, който да реже глави и да яде сърца. Те от друго не разбират. Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.
Трябва да четеш книги или поне друг да ти ги чете на глас! Дано да има човек, който да ти помогне!
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

proUSA написа:
Boromir написа:Добре, ама да беше само Мугабе, да се дразниш. Мен пък той много ме радва. И Иди Амин ме радва, и Кадафи ме радва, и Туркменбаши, и Назърбаев, и всички останали подобни ме радват. Защото е правилно и редно на народи от глупаци и животни (които не са само в Африка, но просто там процентът е най-голям, защото еволюцията е спряла най-рано) да им се падне да ги владее някой сатрап, който да реже глави и да яде сърца. Те от друго не разбират. Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.
Трябва да четеш книги или поне друг да ти ги чете на глас! Дано да има човек, който да ти помогне!
Някакъв проблем ли има? Ако да, да си ходиш?
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Е, и ти пък! Само му виж никчето - трепач е! Сега аз ще регистрирам едно обратно, само за този подраздел! :)
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

т'ва е доц. Пантев "под прикритие" :wink: ...същинский Щирлиц! :D :D :D
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Boromir написа:
proUSA написа:
Boromir написа: Защото е правилно и редно на народи от глупаци и животни (които не са само в Африка, но просто там процентът е най-голям, защото еволюцията е спряла най-рано) да им се падне да ги владее някой сатрап, който да реже глави и да яде сърца. Те от друго не разбират. Всеки народ сам си заслужава управниците и сам си ги търпи.
----------------------- Убедил съм се че не премисляш като говориш, но толерантност, човещина нещо?!? Няма народ от глупаци, камо ли от животни, както ти клякаш, за да се изходиш,така кляка и най-рахитния негър в Африка. Клякате на различно място, вършите едно и също нещо, с какво право ги принизяваш?!?
Еволюционно твоите клетки не са на по-високо ниво от клетките на който и да е чернокож.
Западните цивилизации от край време мачкат африканците,п равят ги зависими. Да те не са се развили технологично, но главно поради географско положение и историческо развитие. И въпреки това имат култура и традиции, ценности и чувства, боли ги, искат и търсят щастие в своята действителност, това какво ги прави, май хора А !?! И за мен изостаналите в цивилизационно отношение народи ще доминират в света, когато западното общество стигне предела си,в сичко се завърта.
Кое е правилно и редно, трябва да ти е известно, че не определяш ти, камо ли пък ти си човека, който ще определя тоя народ какъв е, оня какъв е ?!? Кое ти дава правото да лепиш етикети и то на цели народи?!?
В конкретния случай народа не търпи управниците, бунтува се, има опозиция, има стремеж към сваляне на режима. Ти въобще четеш ли какво се пише в темата,или виждаш заглавието и си изливаш помията?!?

Пора: Редактирано поради нарушение на чл. 2 от правилника на раздела
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Плазмодий написа: Книги може и да четеш,но явно не ти е много нагънат. Колко трябва да си неинформиран, заблуден и фанатизиран, че да твърдиш,че в Африка хората са глупаци и животни?!? Убедил съм се че не премисляш като говориш, но толерантност, човещина нещо?!? Няма народ от глупаци, камо ли от животни, както ти клякаш, за да се изходиш,така кляка и най-рахитния негър в Африка. Клякате на различно място, вършите едно и също нещо, с какво право ги принизяваш?!?
Еволюционно твоите клетки не са на по-високо ниво от клетките на който и да е чернокож.
Западните цивилизации от край време мачкат африканците,п равят ги зависими. Да те не са се развили технологично, но главно поради географско положение и историческо развитие. И въпреки това имат култура и традиции, ценности и чувства, боли ги, искат и търсят щастие в своята действителност, това какво ги прави, май хора А !?! И за мен изостаналите в цивилизационно отношение народи ще доминират в света, когато западното общество стигне предела си,в сичко се завърта.
Кое е правилно и редно, трябва да ти е известно, че не определяш ти, камо ли пък ти си човека, който ще определя тоя народ какъв е, оня какъв е ?!? Кое ти дава правото да лепиш етикети и то на цели народи?!?
В конкретния случай народа не търпи управниците, бунтува се, има опозиция, има стремеж към сваляне на режима. Ти въобще четеш ли какво се пише в темата,или виждаш заглавието и си изливаш помията?!?
Айде само не ми се карай. И на тебе ще ти го кажа, ако и да се бях зарекъл да не се обяснявам на гл... оп, на неправилно мислещи хора:
най-рахитния негър в Африка
изостаналите в цивилизационно отношение народи

- а това е чист расизъм! Засрами се! :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И двамата доказвате, че расизмът си е вътрешно заложен във всеки човек! :mrgreen: Аз не правя изключение!
Колкото до Зимбабве, споко! В скоро време повечето ще измрат от СПИН и кой ще ги управлява, не е много важен въпрос...
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Boromir написа:
Плазмодий написа: Книги може и да четеш,но явно не ти е много нагънат. Колко трябва да си неинформиран, заблуден и фанатизиран, че да твърдиш,че в Африка хората са глупаци и животни?!? Убедил съм се че не премисляш като говориш, но толерантност, човещина нещо?!? Няма народ от глупаци, камо ли от животни, както ти клякаш, за да се изходиш,така кляка и най-рахитния негър в Африка. Клякате на различно място, вършите едно и също нещо, с какво право ги принизяваш?!?
Айде само не ми се карай. И на тебе ще ти го кажа, ако и да се бях зарекъл да не се обяснявам на гл... оп, на неправилно мислещи хора:
най-рахитния негър в Африка
изостаналите в цивилизационно отношение народи

- а това е чист расизъм! Засрами се! :mrgreen: :mrgreen:

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) За обида:
1. нанесена публично;

2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;

3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му и

4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,

(изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание.
Публикувай отговор

Обратно към “Светът”