Факултативни дисциплини

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Daisy
В началото бе словото

Факултативни дисциплини

Мнение от Daisy »

Искам да питам за малко подробности някой,който е по-навътре в нещата.Защото какво ли не чух по тази тема...Кажете каква е тая работа с езиците-само един ли трябва да си изберем,има ли изпит на края на годината,задължително ли е да се запишем...И ако има някой,който да ми каже дали наистина се учи език или само така се води,ще съм му много благодарна
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?t=1615

Относно това, дали се учи езика - то зависи от тебе и преподавателя ти. Сега ще ме кара да пиша още на кирилица, и още, и още, докато закъснея за Инструментознанието и ми се е*е мамата. Ся доволно ли си, на кирилица е!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Можеш да запишеш по избор каквото пожелаеш!
Списъците със избираемите дисциплини ще бъдат разлепени скоро по факултети!
Можеш например език и някаква дреуга дисциплина
Или например два езика
Изпитите не са трудни - спокойно!

Успех
Ако има нещо питайте пак. На вашите услуги!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

alhimikat написа:Или например два езика
Симо, тц!

После ми напомни и да те питам вчера защо така ме подмина във факултета :lol:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

да искам да попитам какво става ако се запишеш и после искаш да се отпишеш :?:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

twiggy написа:да искам да попитам какво става ако се запишеш и после искаш да се отпишеш :?:
Нема такъв филм веднъж записана избираема дисциплина става задължителна! Ама инаги има начин така, че... :wink:
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
Аватар
Kenzo
В началото бе словото

Мнение от Kenzo »

twiggy написа:да искам да попитам какво става ако се запишеш и после искаш да се отпишеш :?:
Ако отидеш на изпит по избираема дисциплина и те скъсат,си длъжен да я вземеш.
Изображение
a ghetto love is the law that we live by...
Аватар
smallp0x
В началото бе словото
Местоположение: In your house I long to be. Room by room, patiently
Обратна връзка:

Мнение от smallp0x »

user-1209 написа:
Нема такъв филм веднъж записана избираема дисциплина става задължителна! Ама инаги има начин така, че... :wink:
Абе защо винаги сте толкова директни, давайте малко повече информация на хората.
Не знам дали е универсално за всички факултети, при нас правилото е следното - можеш да отпишеш до 3 избираеми предмета за цялото следване преди да си държал изпит по тях (може да се отпишат и по време на сесия, стига да не е минала датата на изпита).
And don't it make you sad to know that life...
Is more than who we are

~ "Name" - The Goo Goo Dolls
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

smallp0x написа:
user-1209 написа:
Абе защо винаги сте толкова директни, давайте малко повече информация на хората.
Не знам дали е универсално за всички факултети, при нас правилото е следното - можеш да отпишеш до 3 избираеми предмета за цялото следване преди да си държал изпит по тях (може да се отпишат и по време на сесия, стига да не е минала датата на изпита).
Ами имаме си правилник ние и това пише и съм питал, не мога да си изсмуча повече информация просто! :twisted:
Аватар
smallp0x
В началото бе словото
Местоположение: In your house I long to be. Room by room, patiently
Обратна връзка:

Мнение от smallp0x »

user-1209 написа:
smallp0x написа:
user-1209 написа:
Ами имаме си правилник ние и това пише и съм питал, не мога да си изсмуча повече информация просто! :twisted:
*въздишка*
Да, обаче явно не е така за целият университет. Не мога да отговарям за другите факултети, но това което ти каза, не е вярно за моя факултет.
И дори и да знаеш, че човекът на който отговаряш е от твоя факултет (ако е... о.О) пак е добре да уточниш за какво говориш. "няма такъв филм" ама не точно :(

Защото дори и да дадеш вярна информация на този човек, може да заблудиш някой друг, който да си помисли, че това е универсално правило за целия университет.....
And don't it make you sad to know that life...
Is more than who we are

~ "Name" - The Goo Goo Dolls
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

добре де, какво става ако примерно си се записал на спорт но си счупиш карака(на никого не го пожелавам) и не можеш повече да ходиш?
второ - каква е логиката след като е свободно да се записваш да не може свободно да се отписваш :?:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

twiggy написа:добре де, какво става ако примерно си се записал на спорт но си счупиш карака(на никого не го пожелавам) и не можеш повече да ходиш?
второ - каква е логиката след като е свободно да се записваш да не може свободно да се отписваш :?:
Ако си счупиш крака - медицинско!
Логиката е, че за записването има срок все пак и ти ги записваш дисциплините, поне в повечето случай за да взимаш кредити(по презумпция поне). И според мен е нормално и логично да е така!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

:lol: :shock: Знаете ли, че и аз съм се замислила за това- ако си счупя крак( чукам на дърво)- какво става със спорта????Добре , взимаш медицинско, но трябва ли догодина да наваксваш ( даходиш 2 часа), или ти се признава :?: :roll:
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

got написа::lol: :shock: Знаете ли, че и аз съм се замислила за това- ако си счупя крак( чукам на дърво)- какво става със спорта????Добре , взимаш медицинско, но трябва ли догодина да наваксваш ( даходиш 2 часа), или ти се признава :?: :roll:
НЕ, не ти трябва просто те освобождават без оценка ама си имаш кредитите!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Ахам... :? Ясно, ама само дето ние нямаме кредити. :oops: При нас ако нямаш оценка по спорт ти се води невзет изпит...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”