Социална педагогика

Архив на всички останали категории.
Аватар
eleos
Пишете, о, братя

Социална педагогика

Мнение от eleos »

Желаещи за тази специалност има ли ? :roll:
people always leave
stefito
В началото бе словото

Re: Социална педагогика

Мнение от stefito »

Не точно желаеща,ама по принуда може и това да е :D
Аватар
Sugarkata
Драскач

Мнение от Sugarkata »

Имате ли информация какво се учи в тази специалност ? :roll:
Аватар
eleos
Пишете, о, братя

Мнение от eleos »

Катедра "Социална педагогика и социално дело" при Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ "Св. Климент Охридски" приема студенти по специалност социална педагогика. Приетите студенти се обучават в три степени: бакалавър, магистър и доктор.

Кандидатстване и прием:

· Балообразуващи оценки при кандидатстване са : оценките от кандидат- студентския изпит по български език или история и оценките по български език и литература и история от дипломата за средно образование.

· Условие за класиране в специалността е успешното полагане на изпит по говорни и комуникативни способности (без цифрова оценка).

· Необходимите документи за допускане до изпит са: диплома за завършено средно образование с балообразуващите за специалността оценки и кандидат-студентски документи по образец.

Обучение и квалификация:

Социалният педагог придобива необходимите знания и умения за овладяването на общи и конкретни технологии за социална работа и управление на социално- педагогическите заведения, придобива специални умения за извършване на социално-педагогическо консултиране и подпомагане, за професионално развитие на работната сила, за работа с възрастни и стари хора, за работа с лица с девиантно и деликвентно поведение. Особено внимание се отделя на подготовката на социалните педагози и като социални работници с оглед дейността им като педагогически съветници, специалисти по училищно, семейно и професионално консултиране, по превантивна дейност, насочена към преодоляване на конфликтни ситуации, отклонения в поведението и взаимоотношенията, противо-обществени прояви и т.н.

Студентите, завършили образователно - квалификационна степен “бакалавър" и "магистър" по социална педагогика ще се реализират като педагогически съветници, консултанти, експерти, социални педагози за работа с възрастни и стари хора, организатори на обучението, квалификацията и преквалификацията, експерти, възпитатели, организатори във всички видове специализирани институции за работа с деца, младежи, възрастни и стари хора в системата на образованието, труда и социалната политика, в държавни и частни институции, в различни неправителствени организации.

Завършилите докторска степен могат да се занимават с научно изследователска и преподавателска работа.
people always leave
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Sugarkata написа:Имате ли информация какво се учи в тази специалност ? :roll:
Виж на официалния сайт на Факултета по Начална и Предучилищна Педагогика, където се изучава тази специалност - http://fnpp.uni-sofia.bg/
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
stefito
В началото бе словото

Мнение от stefito »

За всички педагогики ли се държи този изпит за говорни и комуникативни сбособности???
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ами да. Но изпита не е нищо особено - просто отиваш и си приказваш малко с едни мили хора. Може и някоя скоропоговорка или стихче нещо там ако им хрумне да ви накарат да кажете, но този изпит не би трябвало да ви притеснява ама изобщо.:) Работата е да видят, дали нямате говорен дефект и т.н.
Изображение
stefito
В началото бе словото

Мнение от stefito »

Ми да аз имам,ако това въобще може да се съотнесе към групата говорни дефекти,не мога да казвам Р :(
Аватар
eleos
Пишете, о, братя

Мнение от eleos »

мен ме притеснява този изпит. Пък и аз мисля да кандидатствам за тази специалност с матурата...ама ще видим как ще стане :roll:
people always leave
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

stefito Ами не е голяма работа - ако запишеш логопедия просто ще трябва да ходиш на логопед за да оправиш "р"-то. Предполагам. Мисля, че беше нещо такова :lol: :lol: :lol: Но може и да те объркам тук.

Както и да е - да не те притеснява това "р" :) Ама изобщо. Ще го минеш този изпит. Поне така си мисля :)

А в крайна сметка ти какво искаш да учиш ? Доколкото виждам, изобщо май не искаш да стъпваш в този факултет с тези педагогики :)

eleos а ти точно това специално ли искаш за запишеш?!
Изображение
stefito
В началото бе словото

Мнение от stefito »

Ми аз по принцип искам нещо с История,защото с това кандидатствам,но понеже съм страшно разочарована от оценката си от предварителния и вече съм доста песимистично настроена,за това просто търся някакви резервни варианти :(
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Е, имаш време. Пък и все пак имаш още един шанс. Колко изкара по история?! :) А друго от педагогиките мислиш ли да записваш или само това?
Изображение
stefito
В началото бе словото

Мнение от stefito »

Имам 4.63.Всичко,което е с история,следователно и всички педагогики!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

С тази оценка си на 100% във нашия начално-педагогически факултет :lol: :lol: Стига и дипломата ти да не е 3.00 де, щото тогава се смъква бая оценката ти :) Надявам се, че все пак си разгледала всички възможни педагогики.

Аз исках психология първоначално адски много, в последния момент поисках Специална педагогика :") А отначало бях казала, че аз със деца НЯМА да се занимавам, не - в никакъв случай! :lol: :lol:
Изображение
stefito
В началото бе словото

Мнение от stefito »

Ами оценките от дипломата ми по история е 5.33,а по литература ми е 5.50.На всичко съм съгласна смао да вляза,пък после ще го мисля :(
Заключено

Обратно към “Други”