Как се готвите за изпита по Литература? Как протича изпитът?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
inna
От дъжд на вятър

Re: Как се готвите за изпита по Литература? Как протича изпитът?

Мнение от inna »

explorer написа:Е, много ясно, че иде реч за предположения... Никой не е тръгнал да пророкува, аз не мисля, че някой е седнал сериозно да се замисля дали няма да се падне някоя от темите, за които си говорим тук... Пък и не виждам "в какви филми се вкарваме", след като говорим в изключително шеговит тон... Не мисля, че има нещо лошо в това да се надявам на определен автор. Всеки има своите предпочитания и може да ги сподели... Както и да е...

Няма лошо да споделиш предпочитания, но мненияот рода: "100% няма да се падне еди какво си", "за 500лв ще ти кажат темата" и т.н. са точно "вкарване във филми" и показват колко "зрели" кандидат-студенти има. Аз не говоря само за тази тема и този форум...говоря по принцип- на едно друго място прочетох, че на на някакво момиче й казали, че вече всички места за право за купени, преди предварителния по история беше това :lol: И го е чула от много достоверен източник...Ето такива неща много, ама много ме дразнят. :)
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Това беше важно уточнение. На това и аз се дразня, така че те подкрепям ;)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

rueva ,то нека се теглят , но не всички автори присъстват в ,,кошницата'' , съвсем спокойно могат да сложат две теми за Вазов - ,,Епопеята'' и ,,Под игото'' например и да не сложат нищо от доста автори .
Относно темата за предварително избрата тема склонна съм да вярвам ,че темата ,която ще се ,,падне'' ,вече е ясна .С това нито черня доброто (чак добро не , но най - не лошото в БГ) име на университета , просто си са практика тези неща тук и навсякъде.Като се надявам наистина малко хора да са наясно коя ще е темата , за да имат шанс такива като нас ,които са се готвили съвестно ,без да имат информация от високо .
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
Аватар
TsarBoris
В началото бе словото

Мнение от TsarBoris »

Малко се поотклонихме от замисленото преди няколко дни.За "Любов и обреченост в Яворовата поезия" какво ще кажете? :)
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

ShadeOfShane написа:rueva ,то нека се теглят , но не всички автори присъстват в ,,кошницата'' , съвсем спокойно могат да сложат две теми за Вазов - ,,Епопеята'' и ,,Под игото'' например и да не сложат нищо от доста автори .
Относно темата за предварително избрата тема склонна съм да вярвам ,че темата ,която ще се ,,падне'' ,вече е ясна .С това нито черня доброто (чак добро не , но най - не лошото в БГ) име на университета , просто си са практика тези неща тук и навсякъде.Като се надявам наистина малко хора да са наясно коя ще е темата , за да имат шанс такива като нас ,които са се готвили съвестно ,без да имат информация от високо .
абсолютно всички автори присъстват в кошницата. но си права, че някои от тях присъстват с повече теми. мисля, че темите в кошницата са абсолютно сигурни някъде семица преди изпита, примерно. нз защо така смятам, сиг някой ми го е казвал :lol:
inna
От дъжд на вятър

Мнение от inna »

rueva написа:
ShadeOfShane написа:rueva ,то нека се теглят , но не всички автори присъстват в ,,кошницата'' , съвсем спокойно могат да сложат две теми за Вазов - ,,Епопеята'' и ,,Под игото'' например и да не сложат нищо от доста автори .
абсолютно всички автори присъстват в кошницата. но си права, че някои от тях присъстват с повече теми. мисля, че темите в кошницата са абсолютно сигурни някъде семица преди изпита, примерно. нз защо така смятам, сиг някой ми го е казвал :lol:
Сега пак с риск да започнете да ме нападате, ще кажа: мен ме готвят за изпита от много "високо ниво". И такова нещо като темите "в кошницата" да са сигурни седмица преди това просто НЯМА. Темите влизат "в кошницата" рано сутринта в деня на изпита. Това мога да го кажа със 100% сигурност. Никой не е длъжен да ми вярва, но аз съм убедена, че няма човек, който да знае предварително темата, особено по литература.
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

inna написа:
rueva написа:
Сега пак с риск да започнете да ме нападате, ще кажа: мен ме готвят за изпита от много "високо ниво". И такова нещо като темите "в кошницата" да са сигурни седмица преди това просто НЯМА. Темите влизат "в кошницата" рано сутринта в деня на изпита. Това мога да го кажа със 100% сигурност. Никой не е длъжен да ми вярва, но аз съм убедена, че няма човек, който да знае предварително темата, особено по литература.
не мисля, че изтеглената тема се знае предварително, но мисля, че темите от кошницата - да. или поне доста ориентировачно :)
inna
От дъжд на вятър

Мнение от inna »

Това си е твое мнение...аз съм започната донякъде как става селектирането на темите и наистина не ми звучи достоверно :)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Аз вече не помня много добре, но си мисля, че беше наистина така - темите не се знаят :) Моята учителка беше(поне е била) сред квесторите и мисля, че така ми обясняваше, че никой нищо не знае. Изобщо не вярваше, че темите се знаят. Макар че всичко е възможно, няма как да знам със сигурност.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
joRJetTyYynA
В началото бе словото

Мнение от joRJetTyYynA »

И кво щи помогне формулировката на темите - почти нищо..:!!Само за тезата, щото то после аргументацията е горе-долу една и съща с тук-таме някое обобщаващо изречение, пречупено в контекста на заглавието...Така 4е не виждам особен смисъл, освен ако не ми изпеят конкретни автори ( 2 до 5, нещо такова )
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Няма как да се кажат формулировките на темите без да се кажат и авторите... нали го осъзнаваш това?! о.О Поне аз не мога да си представя как ще стане.
Изображение
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

едно е да знаеш, че няма да има лирика на Вазов, друго е да не знаеш :lol:
Аватар
joRJetTyYynA
В началото бе словото

Мнение от joRJetTyYynA »

rueva написа:едно е да знаеш, че няма да има лирика на Вазов, друго е да не знаеш :lol:
Именно..:!! Това имах предвид. Някой по-горе беше казал, 4е ако изобщо има вероятност да се узнае нещо, то това щели да бъдат 4исто и просто формулировките, но от това няма полза.....(+ това във формулировката влиза и името на автора, драги) Ако оба4е ми кажат този или онзи няма да го има в кошницата...ех, тва ве4е е друго нещо..:!!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Каква е разликата, дали ще ти кажат кои автори са в кошницата или формулировките на темите в кошницата?!?!?!?!? След като авторите присъстват във формулировките на темите?!?!?!?!? о.О
Изображение
Аватар
rueva
Пишеща машина

Мнение от rueva »

joRJetTyYynA написа:
rueva написа:едно е да знаеш, че няма да има лирика на Вазов, друго е да не знаеш :lol:
Именно..:!! Това имах предвид. Някой по-горе беше казал, 4е ако изобщо има вероятност да се узнае нещо, то това щели да бъдат 4исто и просто формулировките, но от това няма полза.....(+ това във формулировката влиза и името на автора, драги) Ако оба4е ми кажат този или онзи няма да го има в кошницата...ех, тва ве4е е друго нещо..:!!
хм, спорът е глупав, защото всъщност ние не знаем какво се знае и какво не, НО все пак - всички авотри влизат в кошницата, не могат да ти кажат предварително кои не влизат, защото такива няма. обаче може би се знае темата на Вазов върху какво ще бъде. както дадох пример, да отхвърлиш цялата му лирика хич не е малко. или да знаеш, че на Славейков няма да има тема върху "Кървава песен" също би било бонус. :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”