Теми Журналистика 2000-2006
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- black_milk
- В началото бе словото
Re: Теми Журналистика 2000-2006
е това вече е гадно ,ако наистина могат да се разберат без особени усилия...Само че на фона на всички неща ,които съм чувала за другите университети ,това си е направо дребен проблем.Просто истината е ,че навсякъде е цирк що се отнася до КСК и изобщто студентството като цяло...просто мисля ,че в СУ би трябвало да е мъъъничко по-добре ...или поне се надявам 
the eternal strive for perfection...
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Няма как да се знаят темите, формулират се същата сутрин и дори ако ги знаеш 1 час преди другите как ще знаеш коя тема ще изтеглят след 1 час? И дори да я знаеш 1 час преди това какво ти помага?
Не ми се вярва да е толкова лесно. А ако пък наистина е така, толкова по-жалко. Все си мисля, че поне в СУ не е паднало чак толкова нивото, но явно може и да греша...
Животът е това, което се случва във времето, в което кроим планове за бъдещето.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Хора, как да ви се обясни, че няма такова нещо като "първите 350 човека" за устния изпит, та да го разберете. Никога не е имало такова нещо и надали и ще има. Малко ме съмнява и кандидатите, които минат през л-рата с над 3,50 и през писмения по журналистика с над 3,00 да са 900. И как се изчислява баловете bvz вече обясни повече от подробно и ясно две страници по-рано в темата, просто прочетете там. Линковете, които сте постнали не ми се отварят, защото имам проблеми с компа, така че не мога да се изкажа за информацията в тях, но на bvz имайте вяра, от опит го казвам. 
Относно това дали комисията ще ви предразположи или точно обратното - зависи от комисията. Аз като влязох миналата година, яко си глътнах езика и жените бяха много мили, та успях да се съвзема. В други комисии е било обратното. На късмет е.
А това с преписването си е селяния наистина. Успех на честно борилите се.
Относно това дали комисията ще ви предразположи или точно обратното - зависи от комисията. Аз като влязох миналата година, яко си глътнах езика и жените бяха много мили, та успях да се съвзема. В други комисии е било обратното. На късмет е.
А това с преписването си е селяния наистина. Успех на честно борилите се.
~ Кътчето ~
- proUSA
- Легендарен флуудър
[quote="Шепот"]Хора, как да ви се обясни, че няма такова нещо като "първите 350 човека" за устния изпит, та да го разберете. Никога не е имало такова нещо и надали и ще има. Малко ме съмнява и кандидатите, които минат през л-рата с над 3,50
Ти нали знаеш, че тази година няма литература?
Ти нали знаеш, че тази година няма литература?
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да, знам, че не се явявате на изпит, но пак ви се взима оценка, нали. 
И бтв, и идея си нямате колко облагодетелствани сте!

И бтв, и идея си нямате колко облагодетелствани сте!
~ Кътчето ~
- di_snooker
- Пишете, о, братя
proUSA написа:Няма как да се знаят темите, формулират се същата сутрин и дори ако ги знаеш 1 час преди другите как ще знаеш коя тема ще изтеглят след 1 час? И дори да я знаеш 1 час преди това какво ти помага?
Нали не мислите, че темите им идват като гръм от ясно небе на измисляторите и предварително нямат идеи в главата си, върху какво ще ни помъчат.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
- Lilita
- В началото бе словото
хора, стига сте се впрягали, че някой си е можело евентуално да знае темата! дори и това да е така, може ли да се направи нещо? да го линчуваме? да стачкуваме? разчиташ на знанията и късмета си, пък каквото е писано в тефтерите на съдбата...
relax, гърчът с КСК тепърва предстои! ако от сега почнем да се нервим до припадък, до август ще сме на успокоителни със зелена рецепта!
relax, гърчът с КСК тепърва предстои! ако от сега почнем да се нервим до припадък, до август ще сме на успокоителни със зелена рецепта!
....I'm mad. You're mad."
"How do you know I'm mad?"said Alice.
"You must be," said the Cat"or you wouldn't have come here."
- bvz
- Пишете, о, братя
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Дължа извинение на всички за дезинформацията относно ограничението за явяване на устен изпит.
То е описано в чл. 22 (3) от Правилника за прием на студенти. А именно, че първите 350 по успех от писмения изпит ще бъдат допуснати на устен изпит по журналистика. А тоа е и молба към всички ви да четете по-внимателно правлиниците и законите, поне тези, които ви засягат.
Преподавателите от ФЖМК бяха взели решение да внесат питане дли това не нарушава правата на кандиадтите и... явно не ги нарушава. Аз лично съм против подобни ограничения. Друг е въпросът, че повече хора няма как да бъдат изпитани за един ден. Като добавим и орязаните бройки за прием тази година - гответе се за сериозна сеч, ако разбирате какво искам да кажа.
Началният час на устния изпит е публикуван в Справочника, крайният е неизвестен и индивидуален. Как протича изпитът е описано във Форума на ФЖМК (виж по-долу).
Успех на всички ви!
То е описано в чл. 22 (3) от Правилника за прием на студенти. А именно, че първите 350 по успех от писмения изпит ще бъдат допуснати на устен изпит по журналистика. А тоа е и молба към всички ви да четете по-внимателно правлиниците и законите, поне тези, които ви засягат.
Преподавателите от ФЖМК бяха взели решение да внесат питане дли това не нарушава правата на кандиадтите и... явно не ги нарушава. Аз лично съм против подобни ограничения. Друг е въпросът, че повече хора няма как да бъдат изпитани за един ден. Като добавим и орязаните бройки за прием тази година - гответе се за сериозна сеч, ако разбирате какво искам да кажа.
Успех на всички ви!
- Lilita
- В началото бе словото
ох, аз имам един въпрос, може да се стори малко глупав, но все пак... на писмения изпит по журналистика трябва ли да оставяме в левия ъгъл на старинаца поле, така както на изпита по литература? кога се сетих чак да попитам..
аз не оставих, квесторите нищо не ни казаха, дали съм направила грешка?!
- proUSA
- Легендарен флуудър
Би трябвало да се остави, но не е проблем ако не си оставила. Специално ги питах квесторите за това поле, но те не знаеха, за това не се тревожи. Те имат достатъчно място да си водят записки.
- Lilita
- В началото бе словото
нашите квестори бяха под всякакяа критика!!! какво ме интересува мен, че едната води "бизнесът идва"?! голям праз... нищо не ни обясниха и като че ли се дразнеха като ги питахме!
пък и супер бавно донесаха темата! (при положение, че бяхме в 245 към 9:20 я написаха на дъската)
btw, мерси за отговора, proUSA!
пък и супер бавно донесаха темата! (при положение, че бяхме в 245 към 9:20 я написаха на дъската)
btw, мерси за отговора, proUSA!
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
И аз забравих да оставя поле...
Пак искам да питам-абе хора, не е ли непозволено журналисти да са ви квестори?!
Пак искам да питам-абе хора, не е ли непозволено журналисти да са ви квестори?!
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- proUSA
- Легендарен флуудър
НЕ е непозволено. Квестори са обикновенно асистенти, плаща им се някаква минимална сума. Lilito e права да критикува нашите квестори, защото те въобще не знаеха от къде трябва да започнеме да пишеме. Темата ни я донесе Алексиева и то с 20 минути закъснение.Имам подозрения, че в 272 се е 'заиграла' с някой бивш колега я от Дарик, я от другаде. Добре, че беше едно момче с мобилен телефон, че ни я съобщи преди "бизнесът да доиде".
- Lilita
- В началото бе словото
хаххаха! да, той с мобилния телефон слухтеше в коридора и като каза темата ни даде около 10 мин бонус време за размисъл