Оценки от предварителен изпит по история.

Архив на теми от "Студентски живот".
Заключено

Доволни ли сте от оценката си?

Анкетата свършва на 26 Юни 2008, 19:59

Да
26
30%
Не
33
38%
Смесени чувства
27
31%

Общо гласове: 86

Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Re: Оценки от предварителен изпит по история.

Мнение от Bilbo »

G__ написа:
Bilbo написа:
G__ написа: Да бе. Затва защото са супер обективни може да си играеш на онче бонче или да препишеш и случайно да си изкараш шестицата. По-тъпо нещо от тестовете няма. Същото става сега и с матурите.
Я пробвай да не прочетеш нищо, и играх после онче-бонче, да видим как ще изкараш шестица. :wink: Естествено, че са по-обективни тестовете, не само защото не ги проверяват различни хора, ами и защото оценяват чисто знанията ти по история, а не това дали можеш да създаваш текстове. :wink:
Извинявай, но и най-големият кретен може да назубри някви дати и да каже "аз съм супер по история, имам 5.80". Аз лично предпочитам темата поради 2 причини. Първо, оценява способността ти като цяло да се изразяваш исторически аргументиратно и да има смислова последователност(защото именно това е историята, а не зазубряне на 20 дати, както повечето хора си мислят). Второ, изводите и оценките на отделни събития и личности показват ЛИЧНО ти до каква степен си разбрал значението им. При тестовете се губи цялото ти лично изказване и аргументиране и там не може да се провери до такава степен личните ти качества. Отделно нека си признаем за УНСС, че много по-лесно може да ти се кажат отговорите( дали по телефон или друг начин), отколкото да ти се издиктува цяла тема. А що се отнася до обективността също не съм съгласен. Има тестове, в които възможните 4 отговора са толкова близки, че ако седнем да спорим, мога да ти докажа, че и четрите са верни. В крайна сметка човекът е човек, а не жовотно, защото може да говори и пише. При тестовете нито се пише, нито говори. :lol:
Ех, как ме караш да пиша мнения само. :lol: Така...я отвори сега предварителния в унсс по история и двата от миналата година и виж колко от въпросите са дати.Сигурен съм, че не са повече от 4-5 от общо 40 въпроса."Изводите и оценките на отеделния събития", скъпи, да не си ги правил ти ? Правили са ги хората които са ти писали темите, или учителя, при когото ходиш на курсове.Проверяващите в СУ се интересуват толкова от ТВОЕТО ЛИЧНО мнение, колкото Минчо Празников се интересува от атомни централи.За да изразиш ЛИЧНО мнение по тия въпроси ти трябва доста повече четене от това да минеш 25 теми.И последно, айде изкарай ми въпрос от унсс, където можеш да ми докажеш, че и петте отговора са верни. :wink:
Изображение Изображение
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

И двамата сте прави...само дето са пените тука...
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

sharovski написа:извод : тестовете са за животни;в УНСС не са хора;живота си ебал майката
нещо такоа имах предвид :lol:
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

*В крайна сметка човекът е човек, а не животно, защото може да говори и пише.

*Проверяващите в СУ се интересуват толкова от ТВОЕТО ЛИЧНО мнение, колкото Минчо Празников се интересува от атомни централи.

Големи бисери ръсите, хора. Това трябва да си го запиша. Каква забава, продължавайте в същия дух.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
lovelysarah
В началото бе словото

Мнение от lovelysarah »

Спор няма,че с тест е 100-хиляди пъти по-лесно, защото за писане на цялостна тема трябва да знаеш всички факти отлично и отделно да имаш аналитично мислене и способност за последователно излагане на съответния материал. И все пак, не подценявайте тестовете на УНСС, най-малкото защото повече от 1/3 от материала, който обхващат е от нова история, пълно е с въпроси от рода на "Кога е основан Съюзът на българските индустриалци (СБИ)?", "По време на управлението на Либералната партия (радославистка) партия (1899 - 1900г.) лидерът й д-р Васил Радославов е а) министър-председател, б)министър-председател и министър на вътрешните работи в) министър на вътрешните работи г)председател на Народното събрание д) министър на финансите, защото страната се намира във финансова криза" или пък любимите ми въпроси например Др. Цанков е министър-председател през: а)1879 - 1881, б) 1880 - 1882 г.; 1883 - 1884г. в) 1880;1883 - 1884г. г)1881г.; 1883 д) 1880-1881 и 1883 - 1884г. Лол! :D Обхващат материал, който дори не влиза в програмата за кандидатстване в СУ (разбира се!) например не само България по време на Първата световна война, а и абсолютно всичко от нова история и естествено разни неща, които ги няма в учебниците като прословутия скандал относно "Мис Стоун" и разни други такива измишльотини! Да не говорим за номерацията на ОНС и ВНС и законопроектите! Изобщо кошмар! За мен най-добрия метод за изпитване е вариантът на националната олимпиада по история. - тест, писмен въпрос в обем до 4 страници ( и не повярвайте не е като матурата) и след това устна защита. Най-малкото на устната защита "лъсва" кой е учил наистина и кой е преписвал или просто научквал. В комисията, в която аз се паднах професорите бяха много добри и разбиращи и дори когато направих супер дебилен лапсус (грешка на езика, а и на мозъка съответно ;) ) и казах,че Фердинанд започва режима на княжеските пълномощия :oops: , вместо Александър Батенберг те проявиха разбиране и пак ми писаха 5,50! :)
Последно промяна от lovelysarah на 10 Юни 2008, 23:41, променено общо 2 пъти.
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

lovelysarah написа: вместо Александър Батемберг
:oops: :oops:
Изображение Изображение
lovelysarah
В началото бе словото

Мнение от lovelysarah »

Bilbo написа:
lovelysarah написа: вместо Александър Батемберг
:oops: :oops:
Да, защото аз само като видях професорите не знам защо, но наистина се притесних и почнах да заеквам от притеснение и аз веднага включих каква глупост направих и почнах да се извинявам :D , а помощничката на Пламен Митев се позакашля така малко и ми се стори доста строга и взискателна, но точно тя накрая ме изуми като ми каза:"Не се притеснявайте, справихте се добе!" :) На супер сърдечни хора попаднах, виж за комисията, която беше на първия етаж и тази в "аулата" не мога да кажа същото! :shock: :D
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Къф е тоз Пламен Митев? :roll:

П.П.
Bilbo написа:Проверяващите в СУ се интересуват толкова от ТВОЕТО ЛИЧНО мнение, колкото Минчо Празников се интересува от атомни централи
ахаххах :mrgreen: Баси доброто :lol:
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

lovelysarah, аз те цитирах, защото си сгрешила името на княза, ама кой да се усети. :lol:
Изображение Изображение
lovelysarah
В началото бе словото

Мнение от lovelysarah »

Ето още един конкретен пример,че професорите в СУ търсят освен всичко друго и мислене в децата. Например изпитващите в комисията ме питаха как влияе обявяването на Независимостта върху вътрешната политика и социално-икономическа обстановка в страната. Или пък аз като пример им дадох,че обявяването на Независимостта и подписването на Крайовската спогодба, сключена на 7 септември 1940г., когато Румъния връща Южна Добруджа на България (нищо,че го прави под натиска на Нацистка Германия) са едни от малкото действия в българската политика, които по мирен път дават реален резултат. И изпитващите много се зарадваха и казаха:"Браво! Точно така." и кимнаха с глави. Дори един от професорите се пошегува:"Май е по-добре с мирни средства, отколкото с война, защото все губим иначе!" :D А пък един от лауреатите, който впрочем е от моето даскало, са го питали защо смята,че по-голямата част от обикновеното българско население не знае на коя дата се обявява Независимостта на България и защо не се придава толкова тържественост на този ден и не се празнува, както други национални празници. :)
lovelysarah
В началото бе словото

Мнение от lovelysarah »

Bilbo написа:lovelysarah, аз те цитирах, защото си сгрешила името на княза, ама кой да се усети. :lol:
Една буква от бързане, съжалявам! :) Благодаря за поправката! :D Поздравявам те за изострения нюх, готов си за проверител на теми по история в СУ! :)
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

lovelysarah, мислене може да търсят на олимпиадата, тука е друго. :wink:
Изображение Изображение
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

blackout, Пламен Митев е декан на Историческия факултет и, доколкото аз знам, председател на изпитната комисия по история в СУ тази година. Не си ли го споменавал из историографията на темите от Възраждането? :mrgreen:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

lovelysarah, изглежда сме били при една и съща изпитна комисия на олимпиадата. На мене мн добре ми подейства това, че изпитващите поне кимаха одобрително с глава, докато говорих. Мислих, че ще е по-зле.
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

explorer написа:Не си ли го споменавал из историографията на темите от Възраждането?
Еми и да съм го споменавал, вече историята малко по малко си отива..., такива подробности, кой къде бил бацал, съвсем... :roll:
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Заключено

Обратно към “Студентски живот - АРХИВ”