Френска филология или Журналистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Френска филология или Журналистика
Кое според вас е по-добре да канддатсвам с френси език за френска филология и след това да запиша магистратура журналистика или е по-добре направо да кандидатсвам в специалност журналистика? 
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
Re: Въпрос
в журналистиката ти дават яки възможности по време на ученето, доколкото знам, не знам как е при френската филология...ама което си те тегли повече него учи...пък и мнението на повечето хора е, че каквото и да учиш можеш да станеш журналист....е не знам дали е така, ама мисля, че има доста примери за това 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
благодаря за отговора bubbly_water ! 
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
ама да не си помислите, че съм казала с лош умисъл "повечето хора"... все пак, човек каквото и да учи, ако го бива в нещо коренно различно, е най-добре него да прави
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Според мен е по-добре да учиш журналистика и парелелно с това да си учиш и френския. Най-доброто, което мога да ти препоръчам е магистратурата по журналистика в Columbia University - най-добрата в света.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Обратна връзка:
bubbly_water, не го приемам като обида. Все пак при демокрацията значение има мнозинството 
Don't think you are, know you are!
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
аз се разтревожих
))))
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
В форумът на правистите lex.bg може често да се видят теми озаглавени "Помощ!!!!Помогнете!!!!!!", отваряш и какво да видиш някои пита как да си напише молбата за развод.А очакваш да става дума за фалшив нотариален акт или нещо по лошо.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Френска филология или Журналистика
Не записвай филология, още повече френска. От личен опит го казвам.
Ще те изтормозят зверски.
А че можеш да запишеш журналистика след филология - можеш.
Ще те изтормозят зверски.
А че можеш да запишеш журналистика след филология - можеш.
- di_snooker
- Пишете, о, братя
Аз пък ти препоръчвам филологията. Ей, да не решиш, че от елементарна злоба и опит да намаляване на конкуренцията, защото ще кандидатствам Журналистика. Не, просто и аз ще предпочета филологията (българска), ако ме приемат в тази специалност пред Журналистиката. Според мен езикознанието дава много повече. Каквото и да избереш - желая ти успех.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Филологиите са си яко мъка. Но трябва да прецениш кое те влече повече - можеш да си журналистика и да учиш френски език допълнително (май го има като факултатив), можеш да си френска филология и да запишеш магистратура журналистика. Просто си прецени кое от двете ти е по на сърце - никой от форума не може да знае това. Предполагам, че ти е много трудно - миналата година по това време имах период, в който много сериозно се замислях дали да не кандидатствам румънска филология, но я оставих след книгоиздаването и не съжалявам.
Предполагам, че и в двете специалности ще ти е добре, но въпросът наистина е до личен избор. 
~ Кътчето ~
- renesanz
- Легендарен флуудър
филологията много зависи от начина на преподаване. за френската не мога да кажа много хубави неща... макар,че аз не уча френска..журналистиката не е най-прекрасната специалност,но зависи от теб как ще се развиеш.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- automobiliste
- От дъжд на вятър
Кандидатствай и за двете и виж първо къде ще те приемат,след това му мисли,ако се налага пак да избираш.А може съдбата сама да ти покаже накъде...