Леко ми освинихте темичката отначало, но и аз така правя често...
Сега:
1. Това, което предлага Порчето в началото е съвсем неприложимо - да се атакуват забрадките в Иран или в С. Арабия. Британците са го измислили - стратегията round up - обкръжаваш врага и го атакуваш в слабото му място. България е такова слабо място засега и изгледите за успех не са лоши.
2. Враг ли е Ислямът? А има ли доказателство, че не е? Той е отрицание на нашата цивилизация - европейската или ако предпочитате евроатлантическата. (Не мислех, че ще напиша нещо добро за нея...)
3. Не разбирам защо във воплите за търпение, толерантност и т.н. забравяте, че в нашата изключително идиотска конституция, Православието е изрично споменато като същностна характеристика на
нашата държава и на
нашето общество! Защото е стожер на
това общество, изградило
тази държава -
еднонационална, на българската нация! Заедно с езика, културата, общата територия, общото минало и всичко друго, което ни прави нация като всички останали нации - с национално формиращите митове, симпатии и омрази.
3. Не говоря против свободата на вероизповеданието и уважавам правото на всеки да бъде какъвто си ще! Накрая Господ ще познае своите и всекиму според делата!Говоря против агресивната религиозна пропаганда...
4. Тук вече бе споменато за насилието, съпровождащо забраждането. Забраждане има и при Православието, но само в храма, където му е мястото и само за жените, естествено!
Спомням си случай, който ме покърти в гимназиалните ми години. Ученици от село Рибново бяха насила заставяни от родителите си под влияние на дядовци и баби да носят забрадки, а момчетата дори чалми в гимназията! Прародителите пък били заставяни от ходжите, а те действали заедно с агентите на ДПС! Писаха чак в МОН за съдействие....
Така се почва, а се продължава с насилие да наизустяват Корана, да учат турски и т.н....
Не чухте ли последния случай, когато ходжа отказал да погребва, защото починалият не бил с турско-арабско име, а с немюсюлманско (не с християнско!).
Стига, че сигурно ставам досаден, за тези, които не искат да слушат такива неща...