Кандидати за Право - тук
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Re: Кандидати за Право - тук
В сайта като влязох в "персонална информация", за да проверя оценката си, пишеше, че 133 мъже имат по-добра оценка от мен. Това според теб добри шансове ли ми дава?
[quote="hypnosssa"]Не.
Защото оценките от олимпиадата важат само за специалности във факултета по славянски филологии...
за останалите ще трябва да се потиш наравно с другите.
В minedu.government.bg, в регламента за олимпиадите пише : "Званието лауреат бла бла дава право на ученика да кандидатства в СУ без приемен изпит по БЕЛ за СПЕЦИАЛНОСТИТЕ, КОИТО ИЗИСКВАТ ПОЛАГАНЕТО НА ТОЗИ ИЗПИТ"!!! Тоест, туй не е вярно, тъй ли ?!
Защото оценките от олимпиадата важат само за специалности във факултета по славянски филологии...
за останалите ще трябва да се потиш наравно с другите.
В minedu.government.bg, в регламента за олимпиадите пише : "Званието лауреат бла бла дава право на ученика да кандидатства в СУ без приемен изпит по БЕЛ за СПЕЦИАЛНОСТИТЕ, КОИТО ИЗИСКВАТ ПОЛАГАНЕТО НА ТОЗИ ИЗПИТ"!!! Тоест, туй не е вярно, тъй ли ?!
.
Извинявам се.
Извинявам се.
Последно промяна от karamazov на 11 Юни 2008, 13:40, променено общо 1 път.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Това не значи нищо... преди мен по история бяха над 200...kandidatstvasht написа:В сайта като влязох в "персонална информация", за да проверя оценката си, пишеше, че 133 мъже имат по-добра оценка от мен. Това според теб добри шансове ли ми дава?
Но имай предвид, че не всички от тези кандидатстват право - може би голям процент искат МО, други пък нещо в ИФ... и като прибаваш и българския нещата стават сложни за изчисления.
125 е бройката която приемат (аз бях 127 от 128 приети на 1кл. мин. година, като последните няколко бяхме с равен бал). Ако ще те успокои - мисля, че си вътре 98% ако не се паднат по-лесни теми на редовните...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
- Курс: трети
И все пак, тая година балът би трябвало да е по-висок, заради нововъведенията в изпита по история, особено ако плеснат некфи лесни теми на основния и петицата и четворката са масовите оценки
Така че българският ще реже главите или поне аз така си мисля.. 
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ами аз пък си мисля, че няма да е кой знае колко по-висок, да не кажа, че ще си е същият. Той общо взето от години не е мърдал нито нагоре, нито надолу мин. бал. А пък за лесните теми - надали. На предварителния дадоха наистина "лесни теми", които пак докараха 33% двойки. Другото е, че сме по-малко кандидати за същите или малко повече места, а и не всички, които кандидатстват с история, се явяват и на литература. Например миналата година от почти 2900 човека на литературата само 784 са били мъже (от които 50% с двойки), а на историята се явяват доста повече. Тоест, няма резон да е по-висок балът, а пък за редовния са им подготвили на някои от приятните теми такива гнусни формулировки, че могат 1 час да се чудят какво точно трябва и какво не трябва да се пише... А литературата традиционно прецежда кандидатите за тази специалност - просто такова е естеството на изпита
Както казваше Боян Биолчев, успех на най-добрите! 
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Щото ако не внимавам кво?karamazov написа:ПП - внимавай кое тъпичко,кое не е.
Кога започват записванията за редовните? 
[Отново са изв.
Последно промяна от karamazov на 11 Юни 2008, 13:41, променено общо 1 път.
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
т'фа е смешно.karamazov написа:Не бе - за твое добро е, тъй , от самоуважение.hypnosssa написа:Щото ако не внимавам кво?karamazov написа:ПП - внимавай кое тъпичко,кое не е.
ако не приемаш чуждо мнение не виждам въобще какво ще правиш в университет. все пак там много авторитети ще ти четат своето на лекции. и какво, ако твоето мнение се различава от тяхното, то те трябва да "внимават от самоуважение" и тихичко да си излизат от залата? пожелавам ти да нямаш конфликти с Токушев по тоя въпрос. Искрено.
един съвет от мен- зарежи т'фа, тъпо е и е признак на лошо възпитание. можеш да си хиперголемия мъж и без да заплашваш момичета по форуми.
едит: дали от скука, дали защото миналата година Явор ни успокояваше през КСК, но ние в този раздел ви подаваме информация, която може да ви бъде полезна. Ако не нас, уважавайте поне това.
- nonsense
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
знае ли някой колко места за прием е имало миналата година (отделно мъже и жени) и също така информация кога ще стана ясно и за тази кандидатстудентска кампания
"Талантът винаги боде бездарниците в очите!"
Петър Георгиев
Петър Георгиев
- sharovski
- От дъжд на вятър
Местата мисля,че бяха около 128 за мъже и 128 за жени...Тази година сигурно ще са същите.Някои ще сподели ли колко кинта са стипендиите в СУ - може и на ЛС.nonsense написа:знае ли някой колко места за прием е имало миналата година (отделно мъже и жени) и също така информация кога ще стана ясно и за тази кандидатстудентска кампания
бал 24 - срам несрам - толкоз
- joRJetTyYynA
- В началото бе словото
Ха, ма ти си гооолям ентусиаст..Вече и за стипендия се редиш, а !?sharovski написа:Някои ще сподели ли колко кинта са стипендиите в СУ - може и на ЛС.
60 мизерни лв. на месец 
Ми за мизерен студент - толковаGarbage написа:60 мизерни лв. на месец