Къде сте бе, колеги, само Scarface поддържа духа
Подготвителни курсове по журналистика - записване
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Angel of Sin~
- В началото бе словото
Re: Подготвителни курсове по журналистика - записване
Да бе, големи са шматки всички, страшно писане падна
Едно момиче може да чака правилния мъж,
но това не значи,че не може да си прекарва добре
времето и с грешните.
времето и с грешните.
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Какво толкова писахте? Някой може ли да каже най-общо? За някоя тема да са намекнали 
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Изборът на теми става вечерта преди изпита (за писмения), а за устния ги решават на сутринта на изпита. Така че - глупаво е да се мисли, че може да се "намекне" нещо, при условие, че до изпитите има месеци и за тези месеци може да се случат куп неща, които да бъдат включени в темите. А и нищо не може да се предвиди от сега - знаеше ли някой предварително, че ще се случи инцидента с влака София - Кардам?! Едва ли...
Така че - на нас ни повтаряха едно - да следим събитията, да четем много - да се интересуваме. Това е разковничето
Така че - на нас ни повтаряха едно - да следим събитията, да четем много - да се интересуваме. Това е разковничето
-
Angel of Sin~
- В началото бе словото
Дам Umeira е права. На курса казаха доста неща, аз наистина не очаквах. То не беше политика, икономика!, интернет, медии, PR, книги..как се пише есе, дано да е от полза. Сега мисля да понапиша няколко есенца и тка 
Едно момиче може да чака правилния мъж,
времето и с грешните.
времето и с грешните.
Здравейте!
Искам да ви попитам дали наистина има смисъл записването на такъв курс?
На първия не успях да се запиша, но се чудя за втория, който мисля е през юни.
Искам съвеет
Поздрави!
Искам да ви попитам дали наистина има смисъл записването на такъв курс?
На първия не успях да се запиша, но се чудя за втория, който мисля е през юни.
Искам съвеет
Поздрави!
IN
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Пффф... много неща казват. Друг е въпросът колко от това ти трябва. Аз лично бях на първия и не съжалявам.
Обясняват ти много политика, история, география, обща култура... Голяма част от нещата са част от учебния материал (особено по свят и личност). Ако си си учил редовно и качествено доста от тях са излищни. Нелепото според мен е, че добавят по инерция (или тенденциозно) информация, която си е за самите студенти и не би трябвало да се изисква от кандидатите. Има си хора, които са много наясно със светските и нашенски събития - нека за тях това е плюс. В този смисъл курсът не ти поставя ясно материал за подготовка.
Хубавото е: поставят акценти в насоките на знания, които търсят както на писмения, така и на устния изпит; дават ти поле за размисъл и развиване и на най-незначителните мисли и въпроси по кандидатстването (респективно и отговор); дават ти конкретните теоретични изисквания за есето и интервюто с ясно обяснение - възможни подходи, формати, обосновки и т.н.
Освен това лекторите са членове на комисията от проверители и изпитващи, т.е. виждаш за какво става дума и срешу кого се изправяш. Това има по-голямо значение за усния изпит, но пак е полза, нали?
Дали си струва.... всеки си преценява сам дали цената е приемлива за това нещо. както с повечевто неща у нас и тук качеството не отговаря задължително на заплащането. Но пък държи една прилична летва и определено не е безсмислена кауза.
Успех!
Обясняват ти много политика, история, география, обща култура... Голяма част от нещата са част от учебния материал (особено по свят и личност). Ако си си учил редовно и качествено доста от тях са излищни. Нелепото според мен е, че добавят по инерция (или тенденциозно) информация, която си е за самите студенти и не би трябвало да се изисква от кандидатите. Има си хора, които са много наясно със светските и нашенски събития - нека за тях това е плюс. В този смисъл курсът не ти поставя ясно материал за подготовка.
Хубавото е: поставят акценти в насоките на знания, които търсят както на писмения, така и на устния изпит; дават ти поле за размисъл и развиване и на най-незначителните мисли и въпроси по кандидатстването (респективно и отговор); дават ти конкретните теоретични изисквания за есето и интервюто с ясно обяснение - възможни подходи, формати, обосновки и т.н.
Освен това лекторите са членове на комисията от проверители и изпитващи, т.е. виждаш за какво става дума и срешу кого се изправяш. Това има по-голямо значение за усния изпит, но пак е полза, нали?
Дали си струва.... всеки си преценява сам дали цената е приемлива за това нещо. както с повечевто неща у нас и тук качеството не отговаря задължително на заплащането. Но пък държи една прилична летва и определено не е безсмислена кауза.
Успех!
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
аз не разбрах, ще има ли такъв курс юни месец или не ? някой може ли да каже със сигурност
- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
oт 23ти до 27ми юни е курсът.
със сигурност
само май началният и крайният час не са уточнени още
със сигурност
само май началният и крайният час не са уточнени още
Show me the way to the next little girl...

мерси :} разбрах, че за първия курс е имало ограничен брой хора..надявам се, че за 2-рия няма да е така

- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
ами чух, че са предвидени около 80 човека. под "чух" имам предвид, че касиерката ми каза 
не зная колко от местата са заети вече, но преди може би 2 седмици, бяха записани 20-25 човека.
не зная колко от местата са заети вече, но преди може би 2 седмици, бяха записани 20-25 човека.

- Misi
- В началото бе словото
Айде каде сте хора за юнския курс?Аз ще съм там пишете за да знам че ще имам познати там 
- icequeenka
- В началото бе словото
Аз също съм записана, така че ще се видим
Има ли други?
I can't wait to get next to you...
- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
май ще сме в камерен състав 

- Misi
- В началото бе словото
icequeenka написа:Аз също съм записана, така че ще се видимИма ли други?
Ееее супер ще бъде много интересно и забавно,нямам търпение
- shlqkkk
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
понеделник - 11 - 18ч.
вторник - 9 - 18ч.
сряда - 9 - 18ч.
четвъртък - 9 - 16ч.
петък - 9 - 13ч.

вторник - 9 - 18ч.
сряда - 9 - 18ч.
четвъртък - 9 - 16ч.
петък - 9 - 13ч.