Ислямистките забрадки в Университета!?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Ислямистките забрадки в Университета!?

Мнение от camel »

Забрадки в СУ? :shock: Не, благодаря! :evil:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

КС в Туция не ги ли забрани? да не излезем по-католици и от папата...отново...
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Moriarty написа:КС в Туция не ги ли забрани? да не излезем по-католици и от папата...отново...
Е, как една толкова вярваща държава ще забрани една толкова важна част от Исляма? Не ми се вярва в Турция да е забранено, по-скоро там е забранено да се ходи без забрадка...
Ibiza DJ
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Глупости забранено било да се ходи без забрадка. В Турция забраниха забрадките, защото се движат по ръба между светската и религиозната държава и хората с малко акъл и съвест се борят със всички средства да не стане второто. При тях има реална опасност и затова налагат забрани. При нас не е толкова страшно и можем да си позволим да не забраняваме забрадките.
Иначе има вариант да забраним всички религиозни символи в СУ - забрадки, кръстове и прочие. Но не виждам смисъл.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Забрадките може да се премахнат, ама манталитета - не! Аз когато ходих в Турция, една жена не видях по улиците.
Ibiza DJ
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

pora_e_priqtel написа:
Иначе има вариант да забраним всички религиозни символи в СУ - забрадки, кръстове и прочие. Но не виждам смисъл.
И ако може да се разкарат досадните китайки, които искат да ме учат на библия :roll:
Ксенон, глупости.
Аз когато ходих в Турция, видях много жени, че и по барове ходех с момичета и въобще...не е имало такова нещо да няма жени. Имаше си момичета със забрадки, но като цяло в компянията, в която аз се движех, нямаше подобни неща.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Ще минат няколко поколения, докато турските жени се отърват от тази тежест. Нали затова турските мъже по морето търсят рускини, словачки и др., защото тяхните жени са много... как да кажа...
Ibiza DJ
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Абе всички ли сме ходили по барове в Турция? :)
И аз като бях там имаше доста момичета в клубовете, някои от които доста разкрепостени :D
Но факт е, че по улиците можеш да водош много по-малко жени, отколкото мъже. Общо взето половината са със забрадки, другата половина не. Преценявам на око де, не разполагам със статистика.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Мани, ние бяхме под 18 и момичетата помолиха батковците си и техните приятели да са ни придружители ;)
Момчетата бяха наели бар за нас и беше голям купон :D
Уффф, колко ми беше хубаво там. Това е "европейската" държава, която най-много ми хареса от всички, в които съм се шляла.
Но да не измествам темата, мечтаейки за дюнер.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

не мисля, че "ислямистски" е точното прилагателно, но както и да е...

иначе по въпроса вече мисля коментирахме някъде - дали носенето на религиозни символи е допустимо, кое е регилиозен символ и т.н.

дали забраната на забрадките ще се възприема като дискриминация, ако същевременно се допускат хора с видими кръстове или пък мормони, с баджове на техния сан и прочие изявяване на религиозна принадлежност...

така стигаме до тълкуването на "религиозен символ" и може би съвсем близко до темата с другите форми на различен външен вид, каквито се срещат доста често в ректората - метъли с вериги (и най вероятно други железа, които могат да минат да оръжие), хора - тип "клошар" (невероятно смъкнати, неугледни и смърдящи) и много други...

и все пак да уточним - забрадки, които покриват цялото лице (и остават само очите) или забрадки за косата (защото такива кърпи се носят и като аксесоар без религиозна символика)...

в Турция рядко се срещат жени, напълно забрадени, последният път като бях, се впечатлих от жени с панталон и кърпа на главата, с лек грим, разбира се семпли бижута - невероятно стилно мога да подчертая!

все си мисля че в границите на някаква необявена норма, дори носенето на такава кърпа (същевременно нека да си остане религиозен символ) е напълно допустимо... в крайна сметка живеем в един много динамичен свят, където подобни забрани изглеждат смешни и ненужни!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

много често виждам из стопанския момичета със забрадки,и не изглежда да им пречат. от момента на тяхното идване тук те са свободни да ги свалят,но ги носят и това е тяхна воля,следователно никой не може да им наложи "свалете ги,щото на нас ни пречат". и на мен не би ми било приятно да се забулвам ако отида в някоя арабска страна,защото аз не изповядвам тяхната религия. не бива да има подобни ограничения или налагания на нещо,зависещо от вяра и разбирания.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Ira_dei
Драскач

Мнение от Ira_dei »

Поредната малоумна тема на религиозна основа...порастнете бе хора.Има едно нещо наречено религиозна търпимост,а също и толерантност,че дори и уважение.Аман от глупости и комплексарщини,ако искат ще ходят с тюрбани...
http://upp-bg.org/ ---ТОВА Е ИСТИНАТА
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Мисля, че никой няма право да забранява на
когото и да било да носи каквото и да било в
една светска, модерна държава. Нито кръстове,
нито забрадки, нито малки статуйки на Буда, нито
тениски на Металика, нито голи цици и пъпове.
Ако нося шапка с периферия и тя е символ на
моята религия (или просто ми е удобна) и някой
тюфлек от СУ ми забрани да си я нося, ще се чуе.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Ми, не знам... В Истанбул може да са по-разкрепостени, обаче нали знаете че в азиатската част на Турция са по-зле и от нас... Някъде бях чел, че ЕС не бързат да приемат Турция точно поради това че се накърняват женските права там... Де да знам, ама щом повече от 40 г. се стремят към ЕС, а не ги приемат, може би има нещо вярно...
Ibiza DJ
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

И още толкова няма да ги приемат, мен ако питаш. В Турция се нарушават не само правата на жените, но и на кюрдите и тези, които си позволяват да критикуват прекалено гръмогласно държавата. Полицейският произвол там е нещо нормално.
Публикувай отговор

Обратно към “България”