Кандидати за Право - тук

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Re: Кандидати за Право - тук

Мнение от aL` »

И аз още в крехка възраст избрах правото за моята пътеводна звезда в живота. Едва проходил вече ясно осъзнавах силата на правото ( което не ми беше особено от полза за ходенето ). Помня и първата си книжка - корпус юрис цивилис ( луксозното издание - с твърди корици и подпис от Юстиниан ).Русо, Боден, Монтескьо - само малка част от авторите, които изчетох обстойно още в първи клас ( разбира се - в оригинал! Не ми се рискуваше поради неточности в превода да разбера погрешно възгледите им ). Ех, спомени, спомени.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

aL` написа:И аз още в крехка възраст избрах правото за моята пътеводна звезда в живота. Едва проходил вече ясно осъзнавах силата на правото ( което не ми беше особено от полза за ходенето ). Помня и първата си книжка - корпус юрис цивилис ( луксозното издание - с твърди корици и подпис от Юстиниан ).Русо, Боден, Монтескьо - само малка част от авторите, които изчетох обстойно още в първи клас ( разбира се - в оригинал! Не ми се рискуваше поради неточности в превода да разбера погрешно възгледите им ). Ех, спомени, спомени.
Юристът обаче от километри си личи ... и от малък се познава :bow: Поклон! Още непроплакал, той спазва закона и изисква от всички в неговото обкръжение също да го съблюдават. Разбира се, неговите "детски играчки" не са някакви си кукли или колички, а НПКто и ЗЗДто - разгръщайки ги с детските си ръчички и обхващайки ги с очички. Първата тога му се дава още в родилното, не трябва да се губи ценно време :!: Първите думи, които чуват тръпнещите му родители са "член. 3", "волеизявление", "юриспруденция". За него майка му и баща му са просто субект на правото, а отношенията м/у тях - чисто юридически такива.

Ех, хора, златни времена бяха :P
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
Derek
Пишеща машина
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

:shock: wtf?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Flicker
В началото бе словото

Мнение от Flicker »

Почнах да се замислям дали ми е тук мястото :D
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Важното е да носиш костюм и да използваш неразбираеми за останалите думи :D
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Оуу :shock: . Това с костюмите някой колеги го докарват още в първи курс. Как са с неразбираемите думи не знам. Ако са някъде наблизо изпадам в шок и не дочувам, какво говорят :roll: .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
karamazov
В началото бе словото

Мнение от karamazov »

Може ли да питам : С 4.75 по история и 6.00 пи литература(олимпиада) ще ли ме вземат да уча право( мъжко съм). Благодаря предварително за отговора. А помежду другото, никога не съм искал да го уча, ма ми викат - "Ша вадиш пари", така че - живот и здраве ,след 10 год - в списание "Форбс"-1аз,2Гейтс,3-Бойко
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Не.
Защото оценките от олимпиадата важат само за специалности във факултета по славянски филологии...
за останалите ще трябва да се потиш наравно с другите.

А това за ваденето на пари при липса на интерес и желание за изучаване на определена специалност е доста тъпичко...и определено ще даде свопите резултати в професионалните ти качества като специалист в дадената област
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Ако имам 4.88 на изпита по история, 4.00 по литература ще ми стигне ли, за да запиша право-редовно обучение? Благодаря предварително на отговорилите :wink:

Също така може всеки, който учи право- редовно, ако не му е проблем, да напише с какви оценки е влезнал, за да можем и ние, които в момента се пържим, да имаме някаква ориентация :)
Bubulinka
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Bubulinka »

А ти от какъв пол си? :|
Тъй като оценката ми по история е същата, а съм напълно обнадеждена, че юли ще изкарам по-висока, но все пак ... да зная :wink:
Човек е това, в което вярва!
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Сметнете си бала по дадените в сайта формули, проверете какви са били минималните балове в предишните години ( т.е. един вид са ви дадени оценките на абсолютно всички, които са влезли ). . . и те така.

Ето тук е дадено всичко, което ви е нужно.
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... on+bg.html
Последно промяна от aL` на 07 Юни 2008, 17:25, променено общо 2 пъти.
Bubulinka
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Bubulinka »

О, ти си човекът, който преди време излъга, че са излезли резултати от предварителния по история. Симпатяга! :wink:
Мерси за съвета.
Приятна вечер!
Човек е това, в което вярва!
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Аз съм момче, мисля, че от ник-а ми се подразбира :wink:

Иначе, Ал, пресметнал съм всичко. Ако изкарам 4.00 по литература и запазя тази оценка по история от предварителния /4.88/, балът ми става 25.76. Минималният бал миналата година е бил 25.00. Прегледал съм всички статистики и съм изчислил всички възможни варианти.

Зададох въпрос тук, за да получа все пак отговор от хора с опит, да видя с какви оценки са влизали да учат редовно право. Защото сухите статистики понякога лъжат...според вас възможно ли е тази година балът да скочи от 25.00/миналата година/ на 25.60-25.70?
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Ами аз съм влязал с 3.50 по литература (х1) и 5.25 по история (х2). В дипломата имам 6-ци. Т.е бала ми е 26. Влязох още на първа класация.
Аз лично не очаквам фрапиращи промени в минималния бал. Въпреки 4те теми по история :) . Дори и да има много високи оценки, като се вземат предвид дублиращите се оценки, народа като се разпредели по останалите унита, академията и ето, че нещата пак се наредили :) .

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... a&start=60
Е не знам. И да ти отговоря, ще е на сляпо :) . Най-добре поучи още малко по история. Все пак оценката ти се удвоява. И с 0.10 повече да изкараш, пак ще има смисъл.
Последно промяна от aL` на 07 Юни 2008, 18:00, променено общо 3 пъти.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”