Кандидати за Право - тук
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Кандидати за Право - тук
И аз още в крехка възраст избрах правото за моята пътеводна звезда в живота. Едва проходил вече ясно осъзнавах силата на правото ( което не ми беше особено от полза за ходенето ). Помня и първата си книжка - корпус юрис цивилис ( луксозното издание - с твърди корици и подпис от Юстиниан ).Русо, Боден, Монтескьо - само малка част от авторите, които изчетох обстойно още в първи клас ( разбира се - в оригинал! Не ми се рискуваше поради неточности в превода да разбера погрешно възгледите им ). Ех, спомени, спомени.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
-
Дени
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Юристът обаче от километри си личи ... и от малък се познаваaL` написа:И аз още в крехка възраст избрах правото за моята пътеводна звезда в живота. Едва проходил вече ясно осъзнавах силата на правото ( което не ми беше особено от полза за ходенето ). Помня и първата си книжка - корпус юрис цивилис ( луксозното издание - с твърди корици и подпис от Юстиниан ).Русо, Боден, Монтескьо - само малка част от авторите, които изчетох обстойно още в първи клас ( разбира се - в оригинал! Не ми се рискуваше поради неточности в превода да разбера погрешно възгледите им ). Ех, спомени, спомени.
Ех, хора, златни времена бяха
Love, life, meaning ...
OVER
Почнах да се замислям дали ми е тук мястото 
- sharovski
- От дъжд на вятър
Важното е да носиш костюм и да използваш неразбираеми за останалите думи 
бал 24 - срам несрам - толкоз
Оуу
. Това с костюмите някой колеги го докарват още в първи курс. Как са с неразбираемите думи не знам. Ако са някъде наблизо изпадам в шок и не дочувам, какво говорят
.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Може ли да питам : С 4.75 по история и 6.00 пи литература(олимпиада) ще ли ме вземат да уча право( мъжко съм). Благодаря предварително за отговора. А помежду другото, никога не съм искал да го уча, ма ми викат - "Ша вадиш пари", така че - живот и здраве ,след 10 год - в списание "Форбс"-1аз,2Гейтс,3-Бойко
Не.
Защото оценките от олимпиадата важат само за специалности във факултета по славянски филологии...
за останалите ще трябва да се потиш наравно с другите.
А това за ваденето на пари при липса на интерес и желание за изучаване на определена специалност е доста тъпичко...и определено ще даде свопите резултати в професионалните ти качества като специалист в дадената област
Защото оценките от олимпиадата важат само за специалности във факултета по славянски филологии...
за останалите ще трябва да се потиш наравно с другите.
А това за ваденето на пари при липса на интерес и желание за изучаване на определена специалност е доста тъпичко...и определено ще даде свопите резултати в професионалните ти качества като специалист в дадената област
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Ако имам 4.88 на изпита по история, 4.00 по литература ще ми стигне ли, за да запиша право-редовно обучение? Благодаря предварително на отговорилите 
Също така може всеки, който учи право- редовно, ако не му е проблем, да напише с какви оценки е влезнал, за да можем и ние, които в момента се пържим, да имаме някаква ориентация
Също така може всеки, който учи право- редовно, ако не му е проблем, да напише с какви оценки е влезнал, за да можем и ние, които в момента се пържим, да имаме някаква ориентация
-
Bubulinka
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
А ти от какъв пол си?
Тъй като оценката ми по история е същата, а съм напълно обнадеждена, че юли ще изкарам по-висока, но все пак ... да зная
Тъй като оценката ми по история е същата, а съм напълно обнадеждена, че юли ще изкарам по-висока, но все пак ... да зная
Човек е това, в което вярва!
Сметнете си бала по дадените в сайта формули, проверете какви са били минималните балове в предишните години ( т.е. един вид са ви дадени оценките на абсолютно всички, които са влезли ). . . и те така.
Ето тук е дадено всичко, което ви е нужно.
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... on+bg.html
Ето тук е дадено всичко, което ви е нужно.
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... on+bg.html
Последно промяна от aL` на 07 Юни 2008, 17:25, променено общо 2 пъти.
-
Bubulinka
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
О, ти си човекът, който преди време излъга, че са излезли резултати от предварителния по история. Симпатяга!
Мерси за съвета.
Приятна вечер!
Мерси за съвета.
Приятна вечер!
Човек е това, в което вярва!
И още малко тук http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =3&t=11034
- kandidatstvasht
- Танцуващия с клавиатури
Аз съм момче, мисля, че от ник-а ми се подразбира
Иначе, Ал, пресметнал съм всичко. Ако изкарам 4.00 по литература и запазя тази оценка по история от предварителния /4.88/, балът ми става 25.76. Минималният бал миналата година е бил 25.00. Прегледал съм всички статистики и съм изчислил всички възможни варианти.
Зададох въпрос тук, за да получа все пак отговор от хора с опит, да видя с какви оценки са влизали да учат редовно право. Защото сухите статистики понякога лъжат...според вас възможно ли е тази година балът да скочи от 25.00/миналата година/ на 25.60-25.70?
Иначе, Ал, пресметнал съм всичко. Ако изкарам 4.00 по литература и запазя тази оценка по история от предварителния /4.88/, балът ми става 25.76. Минималният бал миналата година е бил 25.00. Прегледал съм всички статистики и съм изчислил всички възможни варианти.
Зададох въпрос тук, за да получа все пак отговор от хора с опит, да видя с какви оценки са влизали да учат редовно право. Защото сухите статистики понякога лъжат...според вас възможно ли е тази година балът да скочи от 25.00/миналата година/ на 25.60-25.70?
Ами аз съм влязал с 3.50 по литература (х1) и 5.25 по история (х2). В дипломата имам 6-ци. Т.е бала ми е 26. Влязох още на първа класация.
Аз лично не очаквам фрапиращи промени в минималния бал. Въпреки 4те теми по история
. Дори и да има много високи оценки, като се вземат предвид дублиращите се оценки, народа като се разпредели по останалите унита, академията и ето, че нещата пак се наредили
.
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... a&start=60
Е не знам. И да ти отговоря, ще е на сляпо
. Най-добре поучи още малко по история. Все пак оценката ти се удвоява. И с 0.10 повече да изкараш, пак ще има смисъл.
Аз лично не очаквам фрапиращи промени в минималния бал. Въпреки 4те теми по история
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... a&start=60
Е не знам. И да ти отговоря, ще е на сляпо
Последно промяна от aL` на 07 Юни 2008, 18:00, променено общо 3 пъти.