два трудови договора?????
Модератор: fluffy cloud
-
????
- В началото бе словото
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: 38908j
два трудови договора?????
В момента работя на 4-часов трудов договор. Имам мн добро предлижение за работа във Варна за лятото (8 часа,за 2 месеца). Не искам обаче да прекъсвам почасовата си рабора, а няма как да съм в двата града през тези месеци. Та интересува ме мога ли да си взема 1 месец плтена отпуска( полага ми се според договора) и 1 неплатена и междувремвнно да работя във варна, а след 2-та месеца да се върна на почасовата си работа? Благодаря предварително! 
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Re: два трудови договора?????
Може, но само ако работодателя те пусне.
Другият вариант, от който един мой колега се възползва, е да си "счупиш крака"...хем болнични, хем мангизи. Хем и затвор и глоби ако те хванат
Другият вариант, от който един мой колега се възползва, е да си "счупиш крака"...хем болнични, хем мангизи. Хем и затвор и глоби ако те хванат
-
????
- В началото бе словото
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
При 4 часов работен ден нямаш право на 1 месец платен отпуск. Всъшност, никога нямаш, освен ако работодателят не ги е включил в договора. Стандартно са 20 платени дни при нормален договор на 8 часа. При положение, че ти си на 4 часа, най-много 10 да са ти платените дни.
И най-добре си кажи, че ще работиш, няма смисъл да лъжеш човек, с когото искаш да работиш.
Докато си на един трудов договор, ако работиш и на друго място, не можеш да подпишеш пак трудов. Вторият трябва да е граждански.
Чудя се към кого точно да те отпратя да питаш дали е така, но мисля, че си е така, поне в моя договор това пише
И най-добре си кажи, че ще работиш, няма смисъл да лъжеш човек, с когото искаш да работиш.
Докато си на един трудов договор, ако работиш и на друго място, не можеш да подпишеш пак трудов. Вторият трябва да е граждански.
Чудя се към кого точно да те отпратя да питаш дали е така, но мисля, че си е така, поне в моя договор това пише
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Аз също съм на 4 часов работен ден и имам 23 дни платен годишен отпуск. По принцип един месец в годината ти се полага като платен отпуск, независимо на какъв режим си.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Начи са ме лъгали в предната фирма
Бих казала, че е нечестно.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Тук си много в грешка.Crematory написа:При 4 часов работен ден нямаш право на 1 месец платен отпуск. Всъшност, никога нямаш, освен ако работодателят не ги е включил в договора. Стандартно са 20 платени дни при нормален договор на 8 часа. При положение, че ти си на 4 часа, най-много 10 да са ти платените дни.
И мен се опитаха да ме излъжат мизерниците, но не успяха, взех си всички и напуснах.
Няма логика да са по-малко от 20.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
????
- В началото бе словото
добре, значи мога да си взема плтената отпуска, но мога ли да работя на два трудови договора?? или откъде мога да намеря информация, къде са регламентирани тези отношения?в тази връзка ми се появи още 1 въпрос: ако реша да напусна задължително трябва да дам предизвестие ( според договора са 30 дни) ако обаче не мога да чакам 30 дни..... а мога да отработя само част от тях, мога ли др част да поискам да си я приспаднат от платената отуска, която ми се полага??? Сигурно доста ви обърках
, съжалявам, но признавам си, самата аз съм се оплела 
- Methuselah
- Легендарен флуудър
-
I`feel`good
- От дъжд на вятър
Не знам дали още си заинтересована, но все пак...
Платен отпуск:
(2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) При постъпване на работа за първи път работникът или служителят може да ползва платения си годишен отпуск, когато придобие най-малко 8 месеца трудов стаж.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., предишен текст на ал. 2 - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Размерът на основния платен годишен отпуск е не по-малко от 20 работни дни.
Неплатен отпуск:
Чл. 160. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Работодателят по искане на работника или служителя може да му разреши неплатен отпуск независимо от това, дали е ползувал или не платения си годишен отпуск и независимо от продължителността на трудовия му стаж.
(2) Неплатеният отпуск до 30 работни дни в една календарна година се признава за трудов стаж, а над 30 работни дни - само ако това е предвидено в този кодекс, в друг закон или в акт на Министерския съвет.
А относно втори трудов договор няма проблеми:
Чл. 111. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Работникът или служителят може да сключва трудови договори и с други работодатели за извършване на работа извън установеното за него работно време по основното трудово правоотношение (външно съвместителство), освен ако не е уговорено друго в индивидуалния му трудов договор по основното му трудово правоотношение.
Вече зависи какво си се уговорила с първия работодател. Това е което намерих, така чеее законови пречки нямаш
Платен отпуск:
(2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) При постъпване на работа за първи път работникът или служителят може да ползва платения си годишен отпуск, когато придобие най-малко 8 месеца трудов стаж.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., предишен текст на ал. 2 - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Размерът на основния платен годишен отпуск е не по-малко от 20 работни дни.
Неплатен отпуск:
Чл. 160. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Работодателят по искане на работника или служителя може да му разреши неплатен отпуск независимо от това, дали е ползувал или не платения си годишен отпуск и независимо от продължителността на трудовия му стаж.
(2) Неплатеният отпуск до 30 работни дни в една календарна година се признава за трудов стаж, а над 30 работни дни - само ако това е предвидено в този кодекс, в друг закон или в акт на Министерския съвет.
А относно втори трудов договор няма проблеми:
Чл. 111. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Работникът или служителят може да сключва трудови договори и с други работодатели за извършване на работа извън установеното за него работно време по основното трудово правоотношение (външно съвместителство), освен ако не е уговорено друго в индивидуалния му трудов договор по основното му трудово правоотношение.
Вече зависи какво си се уговорила с първия работодател. Това е което намерих, така чеее законови пречки нямаш
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Освен това трудовата книжка май си стои у теб по принцип така че чак като напускаш може да им я дадеш да я попълнят.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.