Apokalyptra написа:
Сериозно, ти си попаднал на идиоти.
Ако не правиш компромис с дейността си, а се насочиш
точно към програмиране, ще се намерят достатъчно фирми, които ще ти дават изцоцващите 500 лева срещу това да седиш 1 месец при тях, за да разберат, че те бива. Пробвай да добавиш към CV-то си по-скоро портфолио - набутай някакъв дребен проект, с който си се занимавал докато си се учел (щом си се учел сам, все си хванал да направиш някое упражнение - я страница с 2 фрейма на кръст, я някоя програма на Visual Studio с един джам и 3 бутона

). Това много сериозно те отделя от графата на хората просто със средно

Отделно, можеш да се хванеш примерно на някой от тези безплатни курсове, които са препоръчали на човека там. Нямам идея дали си струват, но сигурно дават някаква тапия, която също да прикачиш към CV-то. И да изброиш там какво точно е това, от което разбираш

Успех!
Благодаря!
Иначе че са съм попаднал на идиоти ми е известно, но другите са още по големи идиоти, там дори не стигам до интервю. И в този ред на мисли, как да не направя компромис като други не ми се обадиха
Е обадиха ми се и от един компютърен клуб, дори работих 2-3 месеца там, но някакви капути решиха да строят блок до него, взеха че така лекичко, уж без да искат го подкопаха и от девте страни, че им влизал с 5 сантиметра в терена... Но също без да искат, точно събота-неделя, когато в България няма закони, взеха че спукаха някакъв централен водопровод и не знам как не рухна зградата със все техниката и дечурлигата в пропаста около нея, пълна с вода... Платиха си глобата, събориха сградата и си построиха блока... Шефа каза "съжалявам момчета, но не ми се занимава да си търся ново помещение, а в блок не искам да съм...", продаде си техниката и фирмата и замина на някъде... И сега пак си бачкам в строителството, което всъщност не е чак такава хамалогия като да работиш в склад, но пък за сметка на това е сто пъти по вредно, като се има предвид какви прахоляци трябва да дишам всеки ден... Лично аз предпочитам торбите по 50 кила... Те дори вече ги забраниха от евросъюза, май вече няма нищо над 25, най много 30, но късно за мен.... Вече имам някаква херния, от времето когато ми минаваха по 100-тина тона през ръцете, на ден! - за мижавите 500-600 лева, преди 2-3 години беше това... Вярно съвсем в начален стадий и не се влошава(за сега), въпреки че не спирам с хамалогията. Лекарите казаха, че все още не е за операция, но все пак по тежко от женски крак да не вдигам... Което реално погледнато ме прави инвалид със 100% неработоспособност, поради простия факт, че вече не мога да работя единствената работа на която биха ме взели... Всъщност очевидно мога, но все пак има лекарска забрана! Цитирам: "Все още не е за операция и ако искаш да ти се размине, повече никога не трябва да вдигаш тежко!". Аз обаче съм здрав като бик, освен това и не ме боли, а до 100 килограма нямам проблеми

Като 100 еднократно не е нищо, говорим си за многократни и всестранни манипулации

В крайна сметка, кучката Масларова, реши да премахне херниите и такива като мен са с 0% инвалидност. Не че го успорвам, но страшно много се дразня че вече трябва да не можеш да се движиш самостоятелно за да получиш някаква, ест. недостатъчна привилегия, дори май слепите не признават за хора в неравностойно положение?!?!?!? Но това е друга тема... Всъщност в момента работя незаконно разбира се

Просто нито виждам смисъл да разчитам на безкрайно неефективното ни здравеопазване, нито ми дават помощи за безработица, нито за бедност(когато съм без работа-много ми е чудно как така не съм социално слаб, когато дохода ми е равен на НУЛА?!?!?! Да не съм луд да давам от 1/4, до 1/3 от заплатата си за данъците, за да храня мангалите?!?!?!?!? Те са с повече права от останалите явно, на тях помощ чак наскоро почнаха да им отказват и пак...), а въобще да не говорим за пенсиите - я доживея до пенсия, я не... Работя от 14 годишен - на 25 съм и имам около 9 години трудов стаж, от които само 27 месеца официално и то ако броим казармата

Т.е. в CV-то ми трябва да пише 10+9+6+2, което изглежда доста грозно... Но ако добавя другите, освен че не са ми плюс, са и "лъжа по документи". Друг вариант е да го оставя празно или да попълня само две от цифрите(казармата и оше нещо), но на 25 това изглежда още по грозно
Колкото до пращането на някой "дребен проект" - Е тук вече много ще се смеете(въпреки че на мен не ми е смешно...), но последния завършен проект който съм правил е на "Правец 16". Веднага ще питате защо?! Ми просто защото преди 5-10 години не можех да си позволя друго, аз и това не можех да си позволя, но един приятел дето ги изкопуваше за претопяване, че се оказало че стойноста на златото в тях е повече от цената им дори като нови, а да не говорим като вторични суровини, ме помоли да му помогна да ги пренесе и взе че ми подари 1-2

Дълги години след това имах само това и затова на него се учех. Тъйкато нямах голям избор, т.е. нямах никакъв избор, защото нямах интернет - не че не можеше да се пусне на правчето, но все още беше новост и беше скъпичак... Та "Правец 16", поне най първия модел дори си имаше вграден в ROM паметта стария BASIC и ако няма операционна система зарежда направо той(сигурно е бил правен за военните и е бил последен писък на модата за онова време, защото масовия "Правец 16", въпреки че е бил по ново производство, беше по скапан, а и нямаше вграден БЕЙСИК

). Всъщност това в последствие е станало ненужно, защото в по новите версии на DOS го бяха добавили(под по нови за тогава, да се разбира след 3.0

). А да разбира се имах достъп и до assembler или ако искам направо мога и на машинен език да праскам

Дори се здобих и с един правец 8, където Basic беше направо вместо операционна система... А най голямата простотия беше че графичните му възможности при 8-мицата, бяха много по големи отколкото при 16-ката, въпреки че 8-мицата разполагаше само с чернобял и монохромен монитор... Всъщност при 16-ката въобще не можеше да се говори за графика, там под цвтен се разбираше CGA(за по младите и неопитните ще поясня че този монитор има само 3 режима - не съм 100% сигурен, но бяха нещо от сорта на: 1.текстов-с 16 цвята 640х200, 2.графичен-чернобял 640х200 и 3.графичен-с 4 цвята 320х200)... От друга страна нямах избор, защото в гимназиите английския е на много ниско ниво, освен ако не ти е профил(но и тогава не се знае...), а на мен не ми беше... Дори през повечето време не можеха да намерят учител по английски точно за нашата паралелка, но се водеше че го учим... Та, пари да ходя по компютърни клубове нямах, а и тогава имаше много малко неща в интернет и задължително не бяха на Български, освен че бяха платени

Литературата на български също беше оскъдна и също не ми беше по джоба... И поради тези причини си ръчках по BASIC и то по възможно най трудния начин, без да знам абсолютно нищо, без да има кой да ми каже каквото и да било, изцяло на принципа "проба и грешка". Дори операторите, командите и функциите нямаше от къде да видя, но някой ги имаше по F-овете, други случайно открих, трети умишлено(изследвайки различни комбинации от символи - ама наистина бях много упорит...)!
Най напред ми попаднаха някакви книжки за assembler, но бяха за правец 8, а на всичкото отгоре бяха на руски и доста бързо се отказах да се мъча с тях, пък и вече бях почнал 16-ката. После ми попаднаха пак за 8-мица, но вече за basic и то на български - разбира се имаше доста различни неща, ест. най хубавите неща не ставаха

Но поне основните неща в голям % съвпадаха, макар и синтаксиса да няма нищо общо...
Всъщност тук не мога да се здържа да не се отклоня леко
Бeтон написа:... Аз знам МОН, даже долните им гащи

...
Ти ако им знаеш и долните гащи, щеше много добре да знаеш че следкато съм завършил 2001(което мисля че споменах в друга тема, която също си чел), значи не съм учил информатика(в гимназия). Всъщност на хартия не е тозно така: В 10-ти клас имах за пръв и последен път информатика. Гледам в дипломата ми пише че сме имали 62 часа, които обаче не ми се признават от МОН - "поради прекалено нисък хорариум", значи все пак излиза че не сме имали информатика

Освен това училището разполагаше с един 286, един правец 8 и няколко правец 16... Всъщност 286 често го приравняват към правец 16, макар че не е. Правец 16 е 8086 или 8088, а 286 е непосредствено след него и всъщност е съкратено от 80286. Имаше повечко RAM, повечко HARD и дори успях да подкарам win3.10 на него. Всъщност ми беше много чудно защо имат дискетите с инсталацията имат и машина на която тръгва и не го бяха инсталирали... Всъщност почти нищо не работеше там, но аз преинсталирах всичките машини, сложих им антивирусни и всички други защити от идиоти, които ми бяха известни

Остана само една неработеща - просто и се беше скапал хардиска, а малоумниците не ме пуснаха в склада в мазето, да си изнамеря някой работещ, а можеби да дам живот и на още някоя без време отписана щайга! Те не че щяха да ми дадат и по машините в кабинета да пипам, но тъйкато учители нямаше, а и никой друг не разбираше какво правя, просто си праех каквото искам

От друга страна от тези 62 часа не помня да сме имали повече от 10, дори дали и 10 имаше... Като се смениха 5 учители през това време(от които само един наистина беше кадърен и имаше на какво да ме научи! Но за мое най голямо съжаление, аз не бях едиснтвения ученик, а горкия човечец си личеше че не му е мястото в училище и от немайкъде е дошъл да изкара някой лев..., да де, но не му понесе някакви пиклювци, които не стига че нищо не разбират и без да е вината в него няма как да ги научи, ами за капак и не му понесе отношението към него...). Та 4 от тези 5 учители не издържаха и по седмица, а ние имахме по 1 път седмично. Та аз бях получил едно ключе за едно шкафче, от тази която се задържа малко повечко и ни оформи първия срок. В шкафчето имаше малко дискетки(от там набарах win3.10, f-prot, малко игрички и други полезни програмки), "Бейсик за Правец 16"* и един много измислен и още повече поруган учебник по информатика... Този учебник, по който трябваше да учат всички беше на супер ниско ниво, освен че разбира се имаше доста скъсани или надраскани страници и приличаше на изтривалка... Та въпросната учителка, която абсолютно нищо не разбираше, въпреки че токущо беше завършила СУ-ФМИ и простете ми ако греша, но май беше точно специалност информатика! Та тя горката буквално не знаеше от къде се пуска компютъра или може би просто не беше виждала толкова стари, все пак във ФМИ вече били на 486, дори "пентиуми" имали... Та следкато по скоро аз на нея преподавах отколкото тя на мен и горедолу влезе в крак, можеби реши найпосле да почне да преподава и тя. Мисля че почна по програмата на МОН все пак, по какво друго... Първия урок май трябваше да е за бройните системи, но тя май беше запозната само с двуичната и обясни нея. Нещо което аз вече знаех, а другите въобще не разбраха. Следтова ни изпита на нея: реших теста за 5 минути, а аз определено съм от бавните и продължих да си играя на blockout(това е триизмерен тетрис-все пак тогава световния рекорд беше мой!), другите преписаха от мен и всички имаха 6-тици... Тя всъщност се беше появила някъде през първия срок и както споменах само за 3-4 часа. Вероятно в края на първия срок, защото ни оформи и изчезна... Другитре 4 от втория срок, както казах минаха за по един час и всеки от тях наново ни обясни за бройните системи... И накрая някакъв идиот писа 6-тици на всички. Разбира се за 6 бях само аз, а всички други бяха за 2 и то по милост
Та това беше моята информатика...
Което е много несправедливо, предвид факта че дори не ми се признава оценката! И защо не беше така и по другите предмети, където пък аз б ях слаб. Както по разни китни селца и в днешно време по всичко всеки има 6, така и аз да имах 6, по история или по литература например. Щеше да е незаслужено, но защо пък не, как съучениците ми имаха по информатика и физкултура 6, а не заслужаваха! Вместо това оценките ми по литература бяха винаги нещо то сорта на 6 2 2 2 5 2 2 2 2 2 2 6 2 2 2 . Всеки срок имах тоюно по 12 двойки, поради простия факт, че простата ни учителка беше решила че абсолютно всеки трябва да знае всеки срок точно по 12 стихотворения на изуст, е разбира се който иска може и по повече... Аз не никога не научих нито едно и всеки срок имах по 12 двойки и няколко шестици от преразказите с елементи н аразсъждение и другите глупости, без дори да си правя труда да чета прозведенията по които бяха, то малко ли ни флудеха в час с тея пумий... С течение на времето тези 6-тици почнаха да стават 5-тици, не защото моето ниво е паднало, дори напротив даже се стараех, чак бях прочел няколко произведения, дори се опитах да науча едно стихотворение на изуст и бях успял 90%. Коментара на учителката ми по литература беше нещо от сорта "естествено най краткото". Ми естествено че ще науча най краткото, като не мога да зубря, бе майка и малоумна!!! А 5-тиците вече бяха почнали да стават 4-ки, просто не и бях симпатичен... Всъщност заради стихотворенията никога нямах повече от 3 за срока и съответно за годината, така че ми беше все тая. дори в 10-ти клас реши да ме устави и въпреки че на поправката писах за 6, получих 4 - естествено тя проверяваше работите от поправката... Та в крайна сметка не само че на нищо не ме научи тази мацка, но и ме накара да намразя литературата и българския език. А в тази връзка забравих да спомена че на матурата по литература се явих 4 пъти, която не беше като сега супер лесен тест, който всеки може да мине, освен това е по определени критерий, което елиминира произвола на учителите!!! Но вече грам не ми пукаше, освен че долната твар ми прецака най важната година(да си вляза веднага след завършването) И след първите две скъсвания на матурата, въпреки че и двата пъти бях писал за много повече от 2, реших че е време да препиша. Намерих конспекта, намерих всички теми от него написани за 6! Отидох преписах и пак получих 2... Значи определено проблема не е бил в мен

4-тия път направих същото, с тази разлика че този път дори не си направих труда да се крия че преписвам, направо си извадих листата на чина, преписах си и си тръгнах... После случайно чух, един от малкото свестни хора в това училище(един от заместник директорите), да казва на тая мърша "Ако не пуснеш ******(тук спомена моята фамилия)...". За съжаление не чух точно какво и се закани

Но имах 3.25
Кандидатствах и имах 3.33 на 2002 в СУ. Което беше много странно, предвид факта че в училище бях за 6! И въпреки че учителката ми по математика беше дори по лоша от тази по литература, все пак не успя да ме накара да намразя математиката, но с некадърноста си успя да ме преебе и тя и то много по яко. Значи аз съм за 3.33?! Въпреки че имах невероятния късмет да отида на изпита с доста сериозно нарязана и бинтована ръка. Но болката и некомфорта едва ли са ме разсеяли достататъчно. Просто на нищо не са ме научили в средното... На другия изпит имах 2, защото го проспах, нещо не бях спал миналата нощ

Но и на него нямаше да имам повече, а за такива екстри като предварителен изпит въобще не бях чувал... Естествено не влязох, дори физика не ме приеха(въпреки че това беше първата година в която приемаха и с 2 на изпита). Просто моя бал беше малко под този на малоумниците с двойки на изпита, но шестици в дипломите... Та така ме прекараха и в казармата да ходя. Където само си загубих още една година. А после и още една, и още една, и още една...
*"Бейсик за Правец 16"
Приватизирах си тази книжка - по точно ми я дадоха и забравиха че сами я дали, а аз забравих да я върна

Все пак и те забравиха да ми върнат дискетите които си бях уставил в шкафчето в кабинета, дори си го заключвах и само аз имах ключ. А те просто го изхвърлили някаква ваканция, заедно с всички щайги, защото някой им подарил нови PC-та... Това много хубаво, ние нямахме право да ги ползваме, докато не дойдат "специалистите", да ги инсталират! Те си вървяха с win98. "Работата по инсталирането", която специалистите трябваше да извършат, беше просто да вземат кабелите за интернета, които вече бяха прокарани и да ги боднат по PC-тата. За да организират тази явно много сложна задача, на училището ни им отне няколко месеца и годината свърши... Следващата нямахме информатика. Дори не ни даваха да влизаме, защото нямахме информатика... Т.е. нямаме работа там, а и вече се заключваше, все пак вече имаше нещо ценно там...
Помеждудругото "Бейсик за Правец 16" преставляваше просто всички команди, оператори и функции, подредени по азбучен ред и кратко, но точно описани. На мен това ми беше напълно достатъчно и съответно за нула време усвоих езика перфектно.
Сигурно е добре да поясня, че този бейсик няма нищо общо(освен синтаксиса и то само в основни линии) с Visual Basic или каквото и да било съвременно. BASIC и или BASICA, както беше в DOS, просто е програмен език тип интерпретатор. Днес се среща и един емулатор за windows, наречен GWBASIC, а дори има и компилатор(превръща кода в C код и след това го компилира като C програма)! И въпреки че Basic е предшественик на QBasic(който никак не ми харесва, опитали са се да го превърнат в коренно различно нещо - да прилича на C и нему подобните...), синтаксиса разбира се и повече от 50% поне са напълно съвместими. Отвращава ме тази(една от многото) гаври на Microsoft, но се налага да я спомена, защото е най близкото и вероятно много по познато от това на което аз съм се учил.
Бeтон написа:...Значи общо взето пращаш една парлама, да хване окото на недотам образования работодател. Така ли да го разбирам?
Но ми е чудно кой е тоя балама дето ще се върже на един джам и три бутона и ще помисли подателя на този атачмънт за някакъв ценен кадър.
Абе чисто теоретично, ако си го направил сам, дори две бутончета показват че все пак имаш понятие, но е друга тема че ти може просто да си го копнал от някъде...
Ако е за въпрос аз ръчкал малко и по следните: C, C++, Java, Java Script, HTML, CSS, PHP - на някой по малко, на някой повече. Дори мога да направя разни по елементарни неща, всъщност мога много повече от няколко бутончета, но не мога нищо съществено, а е абсурдно да седна да направя цял завършен проект. Просто трябва да седна и да отделя страшно много време, а това значи да не ходя на работа, а това значи да умра от глад... Освен това днешните книги са таква пумия, че просто много силно ми се гади от тях... Абе кйакви са тея 10 000 страници, за неща които могат да се напишат и на 100 страници, аз как да го прочета това, кога да го прочета?! Не искам да ми обяснват, имам си основата, искам нормална свястна литература, която да не е предназначена за идиоти!!!
Идеалния вариант е да ме вземат някъде на работа и ако щат да не ми плащат докато не почна да им върша работа. Аз съм сигурен че още първия месец ще вляза в крак, независимо от езика който трябва да науча. Е да ама не ме взимат...
P.S. Все пак какво разбирам под "завършен проект"!
Някаква смислена програма, било то игра или нещо друго.
1. GR - Всъщност не помня така ли се казваше, но това и беше едно от работните имена, вероятно съм си измислил абривиатура на думата графика

Представляваше нещо което към днешно време най точно мога да опиша като "Paint за DOS". Не знам дали когато съм го правил Paint за Windows е съществувал, но и да е, аз не съм знаел и за дос графични програми не бях виждал, то дори май и нямаше точно такива... Така че си е напълно авторско творение! Всъщност идеята ми дойде от по малкия ми брат, който искаше да си рисува на компютъра, но тъйкато такива програми нямаше реших да му направя. Странно но почти всички опции на Paint ги има и в моята програма, явно Бил Гейтс яко е краднал и от мен

Май само за спрея не се бях сетил. Но все пак правеца няма мишка и се боравеше само със стрелките. Разбира се имаше класическите, елипси, кръгове, правоъгалници, квадрати, запълване на оградена част с определен цвят и т.н. Бях направил два графични формата .GR и .BAS
I. .GR - Това първоначално беше съхраняване точка по точка информацията на екрана, но тъйкато това заемаше изключително много място(не беше по голям файла от днешните картинки, дори беше много по малък, но правеца има 10MB хард диск...), а и му трябваше по половин час да запази и съответно да зареди картинката(дори на 486 се зареждаше мигновенно, но да не забравяме че процесор 8086/8088 работи при 4.37MHz или някъде там, но под 5! Да не говорим колко е по бавно всичко останало и найвече четенето от файл)... почнах да го оптимизирам, като накрая стана изключително компресиран формат с много пъти по малък размер на файла който генерира, но пак отнемаше от 3 до 5 минути записването и зареждането, което беше много по добре, но не беше задоволително! Но тъйкато нямаше на къде повече, се роди .BAS формата
II. BAS - някак си бях разбрал точно от кой адрес на паметта започва и на кой свърша информацията за екрана и така директно плесвах съдържанието във файл, като съответно после при четене директно се зареждаше пак там и така картинката се запазваше за миг и зареждаше за два мига(на два талаза). Това вече беше максимума който може да се постигне на тази архитектура

И най вероятно някой друг също го е правил преди време така, защото по късно бях намерил една програма която беше само за разглеждане на картинки и макар и не съвсем коректно, но четеше и моя формат!
2. Кубчето на рубик - Класика. Дори ще кажете нещо смешно и страшно лесно да се направи. Особено на някой езици... Е на мен не ми се получи графиката... Не ми стигна математиката. Какво ли не опитах, но така и не можах да накарам паралелепипедите(страните на куба) да се въртят по абсолютно правилна траектория! А дори цветовете коректно си седяха в квадратчетата при въртенето

И ако не бях играл триизмерния тетрис може би щях да си помисля че леките отклонения при въртенето са поради прекалено ниската резолюция, все пак точките на монитора буквално се виждаха и можеха да се преброят... Но в blockout нещата бяха много по изчистени и въпреки че беше правен за малко по нова машина и със сигурност на много по развити в графично отношение език, всъщност най вероятно на C, все пак в графично отношение се държеше перфектно и на моя монитор! Страшно много се дразнех че не мога да постигна този изчистен вид на триизмерната графика и в моето творение и затова се отказах да го правя, просто не ми стигаха основни познания по математика, необходими за това и нямах шанс. Е не се отказах ведна, всъщност първоначалните ми опити бяха повече от жалки, а поне приблизителния успех беше чак след намирането и прилагането на необходимата теория по математика, но явно някъде имах пропуск, който не успях да запълня и се отказах от триизмерното представяне. Но тъйкато всичко друго беше готово, включително и основния алгоритъм за връзката на всяко квадратче и съответно промяната им при движение - просто разгънах куба в двуизмерно пространство. Това вече е малко по трудно за редене, защото не е много естествено да си представиш най долния квадрат като заден и то нарочно го обърнах точно като разгънат куб

Разбира се автоматично случайно разбъркване и от и тази програмка е готова. Но това ми беше чак втората играмай. Първата беше "тото"
3. ТОТО Х от У - тази игра ти позволяваше да играеш на каквото си искаш тото, независимо дали ще е 6 от 49, 5 от 1000 или 1 от 2

И тъйкато е ясно от къде ми е тръгнала идеята(разбира се от някой изчисления които бях правил с цел да надхитря родното ни тото - дори бях успял**), разбира след време добавих и възможност за залагане и натрупване на джакпот и всичко както си му е реда. Дори по едно време бях почнал да се опитвам да направя графично и сферата и топките да се журкат пред погледа на който го играе, но това така и не го довърших, а можеше и да стане
В момента не се сещам за други завършени проекти, но те и тези вече може да ги няма, просто защото големите дискети, които бяха тогава, както и последвалите ги по малки(наричани така заради разликата във физическите си размери, всъщност "малките" са по големи като количество информация която събират) не са много трайни(все пак са магнитен носител), а и вече нямам с какво да ги прочета, но иначе всичко е напълно съвместимо със съвременните платформи и си работи без проблем

Аз разбира се си ги пазя дискетките и дано успяе да ги прочета някой ден ако си намеря флопи от правец, защото не знам за съвременните, но на по старите машини до 486 поне, можеше да се върже без проблем такова флопи(е няма как да влезе в кутията чак, но работи). За сега събират прах в едни кутий затрупани в един ъгал на стаята...
**Просто по едно време броя на възможните комбинации(n) на тото 5от35 или по точно цената на фишовете(a) + цената на колонките(b) необходими за да се пуснат всички възможни комбинации беше на няколко пъти по малка от максималните джакпоти(Jmax) които редовно се достигаха... Което математически изглежда така a+b<Jmax = Сигурна печалба!
Имаше само две малки подробности. Откъде по дяволите да намеря толкова много пари... И какъвто съм карък, ако точно пък тогава познаят числата още 5 човека, а джакпота е само 3 пъти по голям от моя залог(т.е. с моя залог 4 пъти

), гризвам дръвцето...
Дори да е нагласено тегленето, няма как да ме измамят

Никъде не е поставено ограничение на броя фишове които може да пусне един човек, пък и кой ще знае че съм пуснал всички, аз ще спечеля само една 5-тица, много 4-ки и страшно много тройки

Което намалява проблема с многото спечелили частично, а факта че имаше право да ползваш определни видове системи, доста смаляваха и разхода за фишове
Наистина не проумявам как само аз съм се сетил(разбира се никой не ми повярва и не ми даде пари, не че имаха...). А все пак дали някой друг не го е направил, когато можеше. Вече дори на 5от35 не може, просто страшно много вдигнаха цените, а то дори след първото вдигане, вече не можеше...
P.S.S. Само да не съм превишил ограничението от 60000 букви, че мисля да го пускам вече този пост
P.S.S.S. Я имало нови коментари, аз тоя пост 4 часа май съм го писал

Ми @kuln, не съм попадал на фирми които да искат това, а и по горе обясних че развитието ми е никакво, за да се развия ми е необходимо да работя в тази сфера. Аз поне само така мога. Трябва да имам поставена задача и при изпълнението и се уча, ама нещо ми го няма едновремешния ентосиазъм, няма ги и музите. В застой ми е творчеството така да се каже и ми трябва точно някой който да каже направи едикакво си, направи го на еди какво си и съответно да заплати за труда ми
P.S.S.S.S. И съм забравил още нещо май! Но не мисля да си препрочитам поста, затова с риск да се повторя: @Apokalyptra. Тези от "НАРС" са достатъчно малоумни да дискриминират много яко искайки непременно да знаеш английски и непременно да си студент(както всички останали лайнари, в това число и работодателите дискриминират по този начин). То вероятно от работодателите им е наложено. Все пак идеята е да те обучат уж безплатно, само дето някоя фирма ти плаща образованието, а ти после работиш за нея. Т.е. сам си плащаш образованието в крайна сметка. Аз съм много за за което, системата е супер, но защо по дяволите пак не се вписвам в картинката. Писах им, специално си направих труда да попълна изключително грозната, гадна и гнусна, автобиография по образец, която имат, просто е отвратително направена, грозна и дразнеща, но нищо, нека сме изрядни... Разбира се и мотивационно писмо си написах и отделих доста часове за да изглежда добре и на английски. Спазих им всичките малоумни бюрократични изисквания, за единствения!!! безплатен курс за НЕстуденти, а те мръшляците, не само че не ме приеха(вероятно защото не съм студент), ми на всичкото отгоре дори ги домързя да ми отговорят че не са ме приели. Твърдят че абсолютно всеки който си подаде документите изрядно(което съм направил), ще бъде поканен на IQ тест и мине ли го е приет веднага. Да но мен дори не ме поканиха на такъв тест, а резултатите ми IQ тестове винаги са в графи озаглавени нещо от сорта на "менса", "гений" и т.н. или в най лошия случай малко под тези графи(ако теста е скапан - под скапан разбирам да не е само с картинки и да изисква и по висока обща култура, което не виждам каква връзка има с чистото IQ, но айде да не задълбавам и тази тема, признавам си че паметта ми е слаба, а и да не беше, не мога да знам всичко...)! Така че ако благоволят по някое време да ми разгледат кандидатурата и да ме поканят на теста, значи съм вътре, само дето поредната сесия почна, а аз не бях поканен да кандидатствам за нея... Освен това не си вдигат телефоните в офиса и дори един път не съм успял да се свържа да ги попитам защо така се е получило, във форума, който много яко е нафлуден с порно и всякакви други глупости също гледам не отговарт н никого. Та се чудя дали въобще съществуват все още?! Прекалено хубаво звучи безплатно обучение, за да е истина, може би е било кратка промоция която разбира се съм пропуснал или пък са страшно несериозни, което ще е по добрия вариант, но пък при него се чудя има ли смисъл да се занимавам с тях и да си губя времето. Все пак като не ме приемат в СУ, ще пробвам пак при тях... То какво ми остава друго...