Олимпиадата по български език и литература

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Re: Олимпиадата по български език и литература

Мнение от pink floyd »

Абе, хора, вие ми уплашихте окото! Т'ва заяждане на какво мога да го отдам? Не искам да съм груб, но ще цитирам кръчмаря Паливец от "Швейк": "Който го е яд, да ме цуне отзад!"
Не е обида към теб, elpis, но я ми кажи откъде познаваш Юлия Тодорова от ELS?
...'щото ми е (беше) класна....
(корекции се приемат само на лс)
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Остави тая работа. :) Честито и от мен. Аз бях малко разочарована от резултата, макар че не очаквах кой знае какво. Нищо де, пак е добре - като за експеримента. :P Ти по коя тема писа, ако не е тайна?
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

:) Писах по темата за Далчев и Смирненски. Изобщо не се колебах при избора си, тъй като съм пристрастен (ударението е на е-то) към втория. Далчев го познавам много добре като автор и комбинацията между двамата за мен е съвършената тема. Помогна ми и обстоятелството, че знаех наистина ГОЛЯМО количество литературнокритически изказвания и цитати конкретно за тези творци (споменал съм дори позицията на Г.Цанев и чак впоследствие разбрах, че е баща на Милена Цанева). Още не съм се хвалил на много хора (като изключим този форум, който се чете от половин България), тъй като няма още резултати черно на бяло (аз разбрах за себе си по "втория начин") и това чакане ме изнервя. Успех на всички и ви моля да не говорите за някого, когото не познавате.Принципен съвет. :)

P.S.: inc, благодаря за думите ти, защото се бях вбесил
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

elpis, ти колко изкара на олимпиадата, ако не е тайна?
Хубаво е да покажеш уменията си на изпита, не тук :wink: !

Честито на pink floyd! Радващо е да видиш как човек се докосва до мечтите си :D ...
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
six_sense
В началото бе словото

Мнение от six_sense »

Izvinqvam se za latinicata, no PC-to neshto ne e nared. Chestito na laureatite - az vsushtnost oshte chakam velikiq rezultat, taka i ne mojah da go naucha po t.nar vtori nachin.
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Има кирилизатор. Точно над полето, където пишеш съобщението си. Пише Клавиатура: EN, кликваш един път, за да стане ВР :D .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
BITCHruleZ
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от BITCHruleZ »

ама как така всички знаете резултатите си.... :( това съвсем ме отчайва-аз не знам моите-а като слушам май няма смисъл вече и да ги чакам..... :?
...искам да говоря със слънцето...
Аватар
Borderline
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Borderline »

Ммммм аз имам 4.89 ... ще се виждаме пре юли .... :cry: мерси мнннн за номера на Таня Христова ... честно казано бях откачила заради това чакане... :( успех на всички и дано след 4 -5 месеца да сме колеги :P
aMor faTi ;)

Самодоволство лъхаше от цялото и същество, способно да живее чрез себе си и за себе си. Тя се бе превърнала в красиво и съвършено произведение на света, в който човек се издигаше, ограбвайки другите.
WAWW
В началото бе словото

Мнение от WAWW »

Регистрирах се само, за да пиша в тая тема :D
Не, не съм смахната, следя я откакто бях на 2ри кръг на олимпиадата и рових в нета за резултати.
Благодарение на дадения тел. на Татяна Христова си разбрах резултата онзи ден. (Мерси, за което..).
Имам 3.50, не се срамувам от оценката си, защото така или иначе повече от 4 не знам при каква магия можех да имам. Явих се на 1я кръг на шега и изкарах 5.75. На 2ри кръг отидохме аз и още едно момиче от училището ми. Тя готвеше теми по литература за СУ. Оказа се, че аз пак имам 5.75, а тя не минава нагоре. Всичко беше много изненадващо. Така се оказах в Казанлък, пред 2 теми по Вазов, за които не бях чувала или чела нищо от 11ти клас, и 1, свързана с Далчев, който не харесвам! Искам да кажа също, че цяла година учих теми по география. За матурата по БЕЛ почти не съм преговаряла (за литературната част), учих единствено правила в граматиката. Няма да кандидатствам с литература, дори няма да уча в София, а в моя град.
Причината да изпиша всичко отгоре е, че съм горда от себе си. Дори с ниския си резултат. Стигнах до 3ти кръг без да зубря теми по литература като луда. За мен това не беше евентуален вход за СУ.
Да ви призная в Казанлък наистина се уплаших. Видях хора-зубари, видях хора-много надъхани, видях и хора-супер озлобени от конкуренцията. Но и каква ти конкуренция, малцина стават лауреатите. (БРАВО на човека, който се похвали преди няколко поста! ) Аз стигнах до там, където наистина видях, че става напечено, и много се радвам, че успях. Не съм нито някакъв смахнат зубар, нито пък супер отворена да ви обяснявам всичко това. Аз просто се радвам! 3,4,5 .. какво значение има като не е 6.00. Дори и с мижавата си 3ка аз съм на нивото на всички вас - недостатъчно успелите, но за мен не е толкова важно..
Благодаря за вниманието!
Аватар
Borderline
От дъжд на вятър

Мнение от Borderline »

pink floyd написа::) Писах по темата за Далчев и Смирненски. Изобщо не се колебах при избора си, тъй като съм пристрастен (ударението е на е-то) към втория.
Имам сранното чувство, че сядаше до мен на олимпиадата ... момчето до мен говореше също така надъхано :) Браво ... честно казано ти завиждам :P на твое място сега щях да съм някъде по морето за да разпускам :roll: Уф .... на мен само литературата ми остана .... един изпит .... :? :cry:
aMor faTi ;)

Самодоволство лъхаше от цялото и същество, способно да живее чрез себе си и за себе си. Тя се бе превърнала в красиво и съвършено произведение на света, в който човек се издигаше, ограбвайки другите.
six_sense
В началото бе словото

Мнение от six_sense »

Имам 4.50. Горе-долу толкова очаквах - ще се видим през юли... за всички нас си заслужаваше и беше хубаво преживяване, но и аз си разбрах резултата по втория начин - МОН така и не си свърши административната работа. Успех на всички на изпита и най-вече - честито на лауреатите! Дано се видим като колрги :)
Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последният романс на мъжа.
Оскар Уайлд
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

:D Borderline, не си се излъгала - аз бях на първия чин от средната редица, а ти седеше вдясно от мен...Хмм, помня те много добре, обаче ще премълча конфиденциалната информация :shock: ; сещам се, че обсъждахме предстоящия воаяж до Съни Бийч след абитуриентския бал. :D
Ако красивата дама, която стоеше зад мен, чете тези редове, нека драсне някой пост! :drunken:
-------------------
Иначе определено суетенето около безумните матури бави ОФИЦИАЛНОТО оповестяване на резултатите от олимпиадата...

Тематично ще изразя мнението си за МОН:

Тъй зъл не съм, ала несретата
разбрах защо на нас е гост -
не съм министър на просветата,
та толкоз много да съм прост!
Аватар
Borderline
От дъжд на вятър

Мнение от Borderline »

хоХ Съни Бийч а? Лошо няма ... лошото е, че сега за месец трябва да изям литературата ... историята я оправих ... ама тая литература :roll: Ти си вътре вече ... стискай ни палци на останалите маймуни :P :roll: :wink:
aMor faTi ;)

lovelysarah
В началото бе словото

Мнение от lovelysarah »

WAWW написа:Да ви призная в Казанлък наистина се уплаших. Видях хора-зубари, видях хора-много надъхани, видях и хора-супер озлобени от конкуренцията. Но и каква ти конкуренция, малцина стават лауреатите. (БРАВО на човека, който се похвали преди няколко поста! ) Аз стигнах до там, където наистина видях, че става напечено, и много се радвам, че успях. Не съм нито някакъв смахнат зубар, нито пък супер отворена да ви обяснявам всичко това. Аз просто се радвам! 3,4,5 .. какво значение има като не е 6.00. Дори и с мижавата си 3ка аз съм на нивото на всички вас - недостатъчно успелите, но за мен не е толкова важно..
Благодаря за вниманието!
Мацка, ти направо ги разби! Евалата, шапка ти свалям за откровеността! И аз видях същата гледка и направо меко казано се отвратих (,а принципно аз съм от зубарите в моето училище) лол! :D Цялата тази "спортсменска" злоба наистина ми повлия на нервиците и не знам как да си сдържам сълзите, защото наистина ми е тъжно,че има такива хора и знам, че и те се борят за чест и слава, но цялата тази атмосфера ме задушава. :bom: Разбира се на олимпиадата видях и забавни, и интелигентни хора и то просто си личи,че не са стигнали само с зубрене до там. :)

Иначе честито на лауреатите, те са нашата гордост! :) Наистина това означава много, че сте се преборили до това място! Вие сте на върха! :D Как е там горе? :roll: Аз имам 4,11 на олимпиадата и се моля на редовния изпит да изкарам също такава добра оценка. :albino: Относно обявяването на резултатите просто нямам коментар, факт е, че днес сме 8 ЮНИ (,А УЖ ЩЯХА ДА ГИ ОБЯВЯТ НА 24 МАЙ!!!) и още няма официален списък с оценките. :mrgreen: От МОН и РИО само си прехвърлят топката. :bounce: Не знам кой прав и кой крив, но изобщо не ме интересува, че "може би заради матурите не били обявени официално резултатие", защото това няма нищо общо едно с друго. :alien: Съгласете се,че най-малкото звучи малко несериозно,че инспекторката Таня Христова ходила да вземе някакво "кърваво" тайно писмо с резултатите от олимпиадата от пощата в "Арабаконак", защото някаква мистериозна служителка "слязла" от МОН (като Шибил от планината 8) ) и й ги пратила. :wink: Може да прозвучи малко банално и знам,че това е нещо обичайно за държавническия апарат на нашата страна (пък да не говорим за образователната система), но на маймуни ни направиха! Безобразие! Абсолютна гавра с олимпийците! :x Евалата,че поне Таня Христова си е свършила работата,защото иначе до сега още щяхме да се пържим под същото напрежение. :twisted: И кой е виновен за това? :? Ние ли,че сме били път до Казанлък и сме положили труд? :?: Няма ли малко отговорност? Няма ли някой да ми каже в очите защо се забавиха толкова резултатите и до кога още ще се бавят с "официалното" им обявяване? :P Какви десет дена, какъв 24 май? :shock: До кога ще продължават тия лъжи? :blackeye:
lovelysarah
В началото бе словото

Мнение от lovelysarah »

WAWW написа:Да ви призная в Казанлък наистина се уплаших. Видях хора-зубари, видях хора-много надъхани, видях и хора-супер озлобени от конкуренцията. Но и каква ти конкуренция, малцина стават лауреатите. (БРАВО на човека, който се похвали преди няколко поста! ) Аз стигнах до там, където наистина видях, че става напечено, и много се радвам, че успях. Не съм нито някакъв смахнат зубар, нито пък супер отворена да ви обяснявам всичко това. Аз просто се радвам! 3,4,5 .. какво значение има като не е 6.00. Дори и с мижавата си 3ка аз съм на нивото на всички вас - недостатъчно успелите, но за мен не е толкова важно..
Благодаря за вниманието!
Мацка, ти направо ги разби! Евалата, шапка ти свалям за откровеността! И аз видях същата гледка и направо меко казано се отвратих (,а принципно аз съм от зубарите в моето училище) лол! :D Цялата тази "спортсменска" злоба наистина ми повлия на нервиците и не знам как да си сдържам сълзите, защото наистина ми е тъжно,че има такива хора и знам, че и те се борят за чест и слава, но цялата тази атмосфера ме задушава. :bom: Естествено, че без зубрене не може, но всичко си има граници! :D Разбира се на олимпиадата видях и забавни, и интелигентни хора и то просто си личи,че не са стигнали само с зубрене до там. :)

Иначе честито на лауреатите, те са нашата гордост! :) Наистина това означава много, че сте се преборили до това място! Вие сте на върха! :D Как е там горе? :roll: Аз имам 4,11 на олимпиадата и се моля на редовния изпит да изкарам също такава добра оценка. :albino: Относно обявяването на резултатите просто нямам коментар, факт е, че днес е 8 ЮНИ (,А УЖ ЩЯХА ДА ГИ ОБЯВЯТ НА 24 МАЙ!!!) и още няма официален списък с оценките. :mrgreen: От МОН и РИО само си прехвърлят топката. :bounce: Не знам кой прав и кой крив, но изобщо не ме интересува, че "може би заради матурите не били обявени официално резултатие", защото това няма нищо общо едно с друго. :alien: Съгласете се,че най-малкото звучи малко несериозно,че инспекторката Таня Христова ходила да вземе някакво "кърваво" тайно писмо с резултатите от олимпиадата от пощата в "Арабаконак", защото някаква мистериозна служителка "слязла" от МОН (като Шибил от планината 8) ) и й ги пратила. :wink: Може да прозвучи малко банално и знам,че това е нещо обичайно за държавническия апарат на нашата страна (пък да не говорим за образователната система), но на маймуни ни направиха! Безобразие! Абсолютна гавра с олимпийците! :x Евалата,че поне Таня Христова си е свършила работата,защото иначе до сега още щяхме да се пържим под същото напрежение. :twisted: И кой е виновен за това? :? Ние ли,че сме били път до Казанлък и сме положили труд? :?: Няма ли малко отговорност? Няма ли някой да ми каже в очите защо се забавиха толкова с резултатите и до кога още ще се бавят с "официалното" им обявяване? :P Какви десет дена, какъв 24 май? :shock: До кога ще продължават тия лъжи? :blackeye:
Публикувай отговор

Обратно към “Олимпиади”