Moriarty написа: ПС. трябва да се разграничава маркетинговата стратегия и реалния продукт...
Kristo написа:Аз принципно съм против дадени популярни книги, но не и като мейнстрима като явление.
Kristo написа: Предпочитам да чета книги, които ще останат не защото са добри, а защото ми харесват... както и да е прозвучало това...
НЕ съм чел властелина(и толкин като цяло), а така ми се иска да се заям. Като бях на 16 лятото го почнах с амбицията да го прочета, но явно не съм бил готов тогава за него и опатках само 200 страници, от които най-интересното беше историята за Марижепей(ако не се лъжа) - господар на една гора или нещо такова - а дори го няма във филмаSmoking Mirror написа: Основния плюс на Властелина не са самите книги ... Основният му плюс е средна земя, разработвана в десетки допълнителни томове, което вече го прави недостижим.
..... Да не говорим, че е била копирана безброй пъти от разни сенки (друг е въпросът, че никоя сянка не може да достигне блясъка на Амбър) Уникални и доста по-зрели са историите, описани в Силмарилион.
Та за мейнстрийм книгите - не съм цитирал мнението което казва, че те могат да запалят хората към по-сериозни четива, но заставам зад него. Ала мисля си, че мейнстрийм книгите (каквото и да значи това