Аз обаче съм покварен и съм голям почитател на подобни книги.

Чел съм почти всички книги на Браун и смея да твърдя, че не са пък чак толкова лоши.
Но всеки с мнението си. Понякога човек има нужда да разпусне с някоя по - лека, но и увлекателна книга, а и както казах в една друга тема...подобни автори като Браун могат да послужат като трамплин към по - сериозната литература за книгомразците, престрашили се да прочетат една книга. Що се отнася до "Хари Потър" - ами...чел съм няколко книги и нито съм възхитен, нито съм останал с чувството, че съм загубил по кошмарен начин времето си. Книжките на Роулинг са увлекателни и грабват вниманието. И макар да не съм очарован от тях в никакъв случай не бих ги и анатемосал.
Що се отнася до "Властелинът" - фен съм на подобни фентъзи книги, но със своя мащаб книгите на Толкин нямат равни. Парадокс е фактът, че "Ню лайн" купиха правата върху книгата за последвалото филмиране за няколко долара, а спечелиха милиони.
И още нещо. Робърт Лъдлъм. За почитателите на напрегнатите политически трилъри той е най - добрият. Прочетете нещо негово и ще се убедите.