Не бързай да обиждаш квесторите си. Те са си свършили работата като са изчели инструктажа, а вече си е лично твое задължение да прочетеш упътванията в началото на книжката. А там ясно си пишеше, мисля, че дори беше с удебелен шрифт, да не забравяме да напишем номера на темата, по която сме писали.missparker написа: на есето писах по-първата тема само едно се притеснявам нашите тъпи квестори в последния момент се сетиха да ни кажат че трябвало да пишем на листовете тема номер 1 или 2 а не самите заглавия на есетата - аз написах заглавието и сега ми е много притеснено дали няма да го счетат за знак или нещо че тогава става лошо
Матурата по английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Re: Матурата по английски език
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
Колко ли процента ще е за 3?
Сметнах, че ще имам най-малко 65 точки, иска ми се поне 4.50, но...
-
missparker
- Пишете, о, братя
Съжалявам че първо не обясних: нашите 'умни' квестори не ни прочетоха инструктаж защото бяха 'умно' заключили че си знаем правилата от първата матура и второ ни беше казано да не губим ценно време в разглеждане на книжката а да пристъпим директно към изпита тъи като 'всичко от което сме имали нужда вече така 'умно' ни било казано'Мишок написа:Не бързай да обиждаш квесторите си. Те са си свършили работата като са изчели инструктажа, а вече си е лично твое задължение да прочетеш упътванията в началото на книжката. А там ясно си пишеше, мисля, че дори беше с удебелен шрифт, да не забравяме да напишем номера на темата, по която сме писали.missparker написа: на есето писах по-първата тема само едно се притеснявам нашите тъпи квестори в последния момент се сетиха да ни кажат че трябвало да пишем на листовете тема номер 1 или 2 а не самите заглавия на есетата - аз написах заглавието и сега ми е много притеснено дали няма да го счетат за знак или нещо че тогава става лошо![]()
- ТΞD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Нищо. В крайна сметка съм сигурен, че по-голямата част са си написали заглавието, нещо, което не може да бъде взето за знак. Така че не се притеснявайте излишно.

Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- Misi
- В началото бе словото
Аз също мисля така за заглавието-много хора са го писали така че не може да бъде зачетено за знак просто ако не трябваше да се пише щяха изрично да предопредят за това защото ние не можем да мислим за всичко 
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Мога да кажа, че тая матура беше голяма минавка! Особено смотания listening. Просто въпросите си бяха откровено закопаващи, сякаш тоя, който е правил матурата, е искал да ни забие. Много грешки имам именно там, сещам се сега за събуждането на съпругата и за съседите!
Темите за есетата бяха бая тъпи и неприятни, не знам и тях кой ги измисли...Има толкова по-интересни, толкова сухарски ми изглежат тия. Нищо, то това е до вкус, де. Аз писах по първата. Измислях си!
Темите за есетата бяха бая тъпи и неприятни, не знам и тях кой ги измисли...Има толкова по-интересни, толкова сухарски ми изглежат тия. Нищо, то това е до вкус, де. Аз писах по първата. Измислях си!
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
пак имам 5 грешки....тъпоо..а на нас квесторите ни казаха, че можем да си пишем заглавията и то след като питаха...дано тва не прецака нещо де
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Обратна връзка:
И аз си писах заглавието на темата, която избрах, а отдолу написах Essay, точно както си ги пиша на даскало! Не вярвам да ни направят проблем, чак пък толкова да не издребняват! 
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
мечтата стига.
Емили Дикинсън
при мене слабичко със заглавията ахахахах
напрао почнах си пиша на харабийка
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
абе нищо няма да ни напраят 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
хората направили матурата се бяха постарали да е по възможно най-тъпия начин...въпросите от listening-ите бяха много смотани..и особено този за съседите защото в текста изобщо не се споменават и трябва да е С верния отговор..темите за есе също бяха доста тъпички, но като цяло не беше много трудна, а по-скоро глупава
- Murderdoll
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
наистина listening-ите бяха уникално тъпи, а и на reading-а имаше доста подвеждащи въпроси, но като си преброих точките, около 60 ще имам...което пак май не е много добре ама...дано съчинението ми вдигне точките, щото съм използвала доста конструкции, които може да им харесат
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
хъх аз моето "есе" си го направих разказ...щото то това есе ли беше?!? и вкарвах рани набухващи Can you imagine.... и е такива глупости...и ми стана мн смешно това амааа...да видим
..иначе що бе? listening-ите бяха доста лесни....общо взето трудно можеше да се направи грешка...аз на едно място за малко да сбъркам там с 2 p.m. пък той се бил прибрал в 2 a.m. абе да видим
В матурата по Английски език имаше две нелепи грешки - и то в ключа с отговорите на МОН. Именно въпроси 8 и 11:
8. His wife didn't want to wake up.
A) True.
B) False.
C) No information in the text.
Информация в текста:
It must have been about two in the morning when I returned home. I tried to wake up my wife by ringing the door-bell, but she was fast asleep, so ...
"Didn't want to" според всеки нормален човек се превежда "не е искала". Аз никаде из целия текст не видях изразено, а и дори загатнато, мнението на жена му по въпроса. Не става ясно дали иска или не иска да спи. Естествено, логичния отговор е "No information". Самоче, според "експертите" от МОН е b- false.
Въпроса за съседите също беше доста съмнителен:
11. The man's shouts woke up his neighbours.
A) True.
B) False.
Там където "уж" трябва да праща:
Fortunately, the shouting woke up my wife who opened the window just as the policeman had started to climb towards me.
Отговора отново би трябвало да е "no information". Не знаем за съседите, не знаем дали са будни или не .. не знаем дали съществуват. Трябва да си голям идиот да твърдиш, че нещо е вярно или грешно като нямаш информация за нещото ...
Общо взето имам 4 "грешки" на тая матура, като се имат в предвид тези на министерството. Чесно казано не разбирам защо нашите оценки трябва да са по-ниски заради незнанието на разните там "експерти". До сега съм се явил на - както се казва - едно кило изпити ... toefl, sat, act, cambridge ... само в тоя имаше толкова очеизвадни глупости ..
Ще е добре някой ако има някаква връзка с МОН да ги информира. Аз им пиша e-mail-и, те ги игнорират, не знам какво чакат- да звънна на bTV?
8. His wife didn't want to wake up.
A) True.
B) False.
Информация в текста:
It must have been about two in the morning when I returned home. I tried to wake up my wife by ringing the door-bell, but she was fast asleep, so ...
"Didn't want to" според всеки нормален човек се превежда "не е искала". Аз никаде из целия текст не видях изразено, а и дори загатнато, мнението на жена му по въпроса. Не става ясно дали иска или не иска да спи. Естествено, логичния отговор е "No information". Самоче, според "експертите" от МОН е b- false.
Въпроса за съседите също беше доста съмнителен:
11. The man's shouts woke up his neighbours.
A) True.
B) False.
Там където "уж" трябва да праща:
Fortunately, the shouting woke up my wife who opened the window just as the policeman had started to climb towards me.
Отговора отново би трябвало да е "no information". Не знаем за съседите, не знаем дали са будни или не .. не знаем дали съществуват. Трябва да си голям идиот да твърдиш, че нещо е вярно или грешно като нямаш информация за нещото ...
Общо взето имам 4 "грешки" на тая матура, като се имат в предвид тези на министерството. Чесно казано не разбирам защо нашите оценки трябва да са по-ниски заради незнанието на разните там "експерти". До сега съм се явил на - както се казва - едно кило изпити ... toefl, sat, act, cambridge ... само в тоя имаше толкова очеизвадни глупости ..
Ще е добре някой ако има някаква връзка с МОН да ги информира. Аз им пиша e-mail-и, те ги игнорират, не знам какво чакат- да звънна на bTV?
Последно промяна от logain на 07 Юни 2008, 06:59, променено общо 1 път.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
е ама те не са длъжни да ти кажат "My shouts woke my wife, but didn't do so with my neighbours" или нещо от сорта... както и да е, ако нямаш много грешки, голяма работа