Колкото до това да ревнуваш някого от работата му, приятелите му и т.н.- за мен това е болно и граничи с обсебване! Това са неща, които са част от личността му и го определят като такава; няма как да искаме да се отказва от себе си!
Eхо, дами, ревниви ли сте???
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Eхо дами ревниви ли сте???
Ми не знам, за мен в ревността няма нищо полезно...
Имала съм някакви подобни изблици, когато бях тийнейджърче, но...порастнах
Аз съм на мнение, че никой не прави нищо против волята си /поне в огромната част от случаите/, т.е. щом е с теб, значи иска да е с теб. Ако в някакъв момент престане да иска, то той си тръгва. Просто е. От тази гледна точка няма смисъл от ревност. Няма как да контролираме другия. Нормално е да му правят впечатление разни субекти от другия пол, но аз съм на мнение, че далеч не сме безмозъчни животни и можем да подчиняваме такива моментни повърхностни пориви, ако обичаме човека до себе си. А ако не можем- толкова по-зле.
Колкото до това да ревнуваш някого от работата му, приятелите му и т.н.- за мен това е болно и граничи с обсебване! Това са неща, които са част от личността му и го определят като такава; няма как да искаме да се отказва от себе си!

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
То е ясно, че няма как да се откаже от тях, ама като човекът е на 1200 километра от теб, и знаеш, че излиза с приятелите си (не, че не е нормално) някак си ме хваща яд, ревност, че и аз не съм там. Иначе съм съгласна с ^PrincessA^ , мисля същите неща. Ама пак ревнувам... "Сърцето има доводи, които разумът не познава."
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
-
Malka veshtica
- Драскач
опитът ми показва, че не съм особено; а и като знам, че няма смисъл (да се престаравам), даже само обратен ефект дава (поне това, с което аз съм отвръщала по отношение на прояви на прекомерна ревност спрямо мен от страна на гаджето ми). Някъде бях чела, че ревността е страх от превъзходството на другия 
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Много помага да си дадеш сметка, че "територията" не е "твоя", а си е свояdimage написа: Просто се дразня на разни мацки, които се навъртат в моята територия...

- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мисля, че не съм и аз също съм на мнение ,че ревността е безмислено нещо и само вреди на една връзка
Като птичка в небесата 
- renesanz
- Легендарен флуудър
мани ги мацките,ако "твоята" територия им обръща внимание тогава е кофти. ревността не помага.dimage написа:Да, може да се каже разбира се... но не болезнено... Просто се дразня на разни мацки, които се навъртат в моята територия...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Вариантите са или военно положение да наложиш или да му дадеш автономия сам да се управлява...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Именно това казвам- че не е "негово". Въпросът е другият дали ще се дава "да го пипат", след като е обвързан емоционално.

- FightForFreedom
- Паисий
Ще ви отегча с още една от моите формули, но този път няма да обяснявам как съм стигнал до нея, за да я разгледате сами. Приятно разглеждане... без мен 
Омраза + Самовлюбеност = Ревност към своето + Завист към чуждото
Омраза + Самовлюбеност = Ревност към своето + Завист към чуждото
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- renesanz
- Легендарен флуудър
А не е ли по-скоро липсата на самочувствие причина за ревност....FightForFreedom написа: Омраза + Самовлюбеност = Ревност към своето + Завист към чуждото
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- FightForFreedom
- Паисий
Говорех за това когато един човек живее живота си чрез друг. Фактът, че живееш непълноценен живот не е само липса на самочувствие, а по-скоро липса на положителна самооценка, тоест- да се обичаш, но и да се мразиш и следователно да се стремиш към самоунищожение и към самосъхранение едновременно.renesanz написа:А не е ли по-скоро липсата на самочувствие причина за ревност....FightForFreedom написа: Омраза + Самовлюбеност = Ревност към своето + Завист към чуждото
Последно промяна от FightForFreedom на 07 Юни 2008, 23:40, променено общо 1 път.
- FightForFreedom
- Паисий
Ако Х е този друг човек, върху когото си изливаш самоунищожителната негативна енергия, то:
Омраза към Х + Самовлюбеност чрез Х= Страст за Притежаване на Х + Страст за Използване на Х + Жажда за Независимост от Х + Жажда за Контрол над Х + Самосъхранение чрез Х + Егоизъм чрез Х + Отговорност чрез Х + Гордост чрез Х = Страст към обвързването с Х + Страст към извличане на ползи от Х + Съмнение във връзката с Х + Принуждаване на Х да бъде предан/преданна и верен/вярна + привидна единност с Х + възползване от Х + оправдаване чрез Х + лицемерно приписване на успехи на Х
От тук какво следва: Ако успяваме усилваме самолюбието си, чрез гаджето, като използваме "любимия човек" за щит срещу автоимунната ни реакция да се мразим и съответно да се саморазрушаваме, когато "не струваме" и е дошло време да се променим за добро на всички. Ревността е очевидно частта: "Съмнение във връзката с Х + Принуждаване на Х да бъде предан/преданна и верен/вярна" и е еквивалент на чувството на свобода, но в случая е насочено така, че означава "свобода да правя с Х каквото си искам". Искам да подчертая, че това не са човешките чувства в изчистен вид, а в "повлиян" от взаимодействието на омраза със самолюбие. Ако имахме чувствата на омраза и никакви други чувства, то всичко под ударите на тази омраза следва да бъде разпердушинено за нула време и след това да започне изграждане на нещо ново, от едно "ново начало". Омразата не е за препоръчване, защото унищожава не само лошото, но и хубавото... Абе всичко опира до това да осъзнаваш какво чувстваш и да владееш емоциите си.
Омраза към Х + Самовлюбеност чрез Х= Страст за Притежаване на Х + Страст за Използване на Х + Жажда за Независимост от Х + Жажда за Контрол над Х + Самосъхранение чрез Х + Егоизъм чрез Х + Отговорност чрез Х + Гордост чрез Х = Страст към обвързването с Х + Страст към извличане на ползи от Х + Съмнение във връзката с Х + Принуждаване на Х да бъде предан/преданна и верен/вярна + привидна единност с Х + възползване от Х + оправдаване чрез Х + лицемерно приписване на успехи на Х
От тук какво следва: Ако успяваме усилваме самолюбието си, чрез гаджето, като използваме "любимия човек" за щит срещу автоимунната ни реакция да се мразим и съответно да се саморазрушаваме, когато "не струваме" и е дошло време да се променим за добро на всички. Ревността е очевидно частта: "Съмнение във връзката с Х + Принуждаване на Х да бъде предан/преданна и верен/вярна" и е еквивалент на чувството на свобода, но в случая е насочено така, че означава "свобода да правя с Х каквото си искам". Искам да подчертая, че това не са човешките чувства в изчистен вид, а в "повлиян" от взаимодействието на омраза със самолюбие. Ако имахме чувствата на омраза и никакви други чувства, то всичко под ударите на тази омраза следва да бъде разпердушинено за нула време и след това да започне изграждане на нещо ново, от едно "ново начало". Омразата не е за препоръчване, защото унищожава не само лошото, но и хубавото... Абе всичко опира до това да осъзнаваш какво чувстваш и да владееш емоциите си.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Колега, защо толкова сложно, обясняваш го на момичета, предимно влюбени момичета...
За мен ревността е необходима злина като метъла и семестриалната такса...
Позволи ми да те ревнувам = Позволи ми да те обичам,
това е уравнението. Вие сами си избирате как да обичате и ревнувате. Винаги ще има скандали, драми, егоизъм, сръдни и бой над млади жени. Въпроса е дали в тази ревност има обич или не. Ако има - тя е полезна. Както Димаж говореше за нейния по-горе. Или както е обяснено от ФФФ в някакви системи и аксиоми.
Над морала и над хората... все е обич, нищо че е грозно...
За мен ревността е необходима злина като метъла и семестриалната такса...
Позволи ми да те ревнувам = Позволи ми да те обичам,
това е уравнението. Вие сами си избирате как да обичате и ревнувате. Винаги ще има скандали, драми, егоизъм, сръдни и бой над млади жени. Въпроса е дали в тази ревност има обич или не. Ако има - тя е полезна. Както Димаж говореше за нейния по-горе. Или както е обяснено от ФФФ в някакви системи и аксиоми.
Над морала и над хората... все е обич, нищо че е грозно...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Ами изобщо не съм съгласна... и аз попринцип съм човек, който би защитил ревността, но само в определени граници и в определено време. Например в началото на връзката е позволено и даже приятно, но ако си 1 или 2 или 3 години с някого и той(тя) все още е безумно ревнив това означава, че или ти си неспособен да го накараш да се чувства сигурен или пък той самият изневерява и съди за теб по собствените си постъпки. Ревността, означава недоверие, несигурност и нужда от обич и ако ти за толкова време не си успял да накараш някого да се чувства сигурен и обичан, то тогава нещо не е както трябва.
Nel silenzio che ci avvolge
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Означава и личностен тип като че ли...Но, ако приемем това за факт, цялата дискусия се обезсмисля