оцеляхте ли след матурите?!приемат се всякакви мнения!
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
Re: оцеляхте ли след матурите?!приемат се всякакви мнения!
Мерси за отговора аз вече намерих тема по този въпрос. Иначе въпроса ми беше специално за СУ.
- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Матурата по англ. също беше лесна.
Come, my raven, it could be a lark.
А тази по математика си беше направо подигравка с нас. В изпита след седми клас има по-трудни задачи . . .Clandestine написа:Матурата по англ. също беше лесна.

PEOPLE ARE NOT PERFECT (EXCEPT WHEN THEY SMILE)!
- sweety.girl
- Пишете, о, братя
не беше зле,ама аз по-лесна мислих,че ще е.не се оплаквам,ана мен ми е нужно само да я мина-оценката не ме вълнува хич,ама съм от ез.гимназия и се надявам да не се изложаClandestine написа:Матурата по англ. също беше лесна.
СИТУАЦИЯТА ПО НЕМСКИ ЕЗИК В ПЛОВДИВ
Текстовете за слушане. Сравнително лесна част, но с 2-3 леко подвеждащи въпроси, на които не можеше да се отговори еднозначно.
Четене и разбиране. Фасулска работа, меко казано. Всичко, за което се питаше, беше точно и ясно намерено в текста, без заобикалки и излишни "замотавания". Дори нивото беше за подготвителен клас.
Граматика. Адска част - с много условности, като цяло трудна. На някои места направо издъхваш от затруднение. Нивото си беше като за Ц1, та и малко отгоре в някои подточки.
Съчиненията. Темите бяха лесни, зависи какво сте писали и как сте го оформили. Хубави темички.
ОТЗИВИ
След матурата по немски, която за Пловдив се проведе в Английската гимназия, повечето коментари бяха: "Мноого трудна граматика. Направо се озорих." Момичета коментираха с преподавателката по немски Юлия Тодорова, че някои въпроси при компонента "Слушане с разбиране" са ги замотали.
Текстовете за слушане. Сравнително лесна част, но с 2-3 леко подвеждащи въпроси, на които не можеше да се отговори еднозначно.
Четене и разбиране. Фасулска работа, меко казано. Всичко, за което се питаше, беше точно и ясно намерено в текста, без заобикалки и излишни "замотавания". Дори нивото беше за подготвителен клас.
Граматика. Адска част - с много условности, като цяло трудна. На някои места направо издъхваш от затруднение. Нивото си беше като за Ц1, та и малко отгоре в някои подточки.
Съчиненията. Темите бяха лесни, зависи какво сте писали и как сте го оформили. Хубави темички.
ОТЗИВИ
След матурата по немски, която за Пловдив се проведе в Английската гимназия, повечето коментари бяха: "Мноого трудна граматика. Направо се озорих." Момичета коментираха с преподавателката по немски Юлия Тодорова, че някои въпроси при компонента "Слушане с разбиране" са ги замотали.
- Swаy
- Пишеща машина
- Специалност: АФ
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
За по география някой нещо ще каже ли? 
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
The one who turns the knife inside of me
Swаy написа:За по география някой нещо ще каже ли?
Затрудниха ме доста от въпросите на теста, но иначе темите и практическата задачак бяха от елементарни по-елементарни. Пък и Германията я бях писала като тема, защото се беше паднала миналата година на примерната!
-
Ardjet
- В началото бе словото
Матурата по немски : Лично за мен граматичната част не беше проблемна изобщо,но пък текстът за слушане си беше гадничък(особено като го пуснаха едновременно във всички стаи и целия етаж кънтеше...) и не се връзваше по трудност с другите компоненти.Текстът за разбиране и темите за съчиненията бяха меко казано олигофренски.Мина и се свърши

Аз бяхboretto написа:Някой говореше нещо за БЗНС<според мен няма да ни дадат нещо много трудно,дано да се падне Крумчо,той е пич
- Misi
- В началото бе словото
Много съм доволна от матурата по БЕЛ без да смятам резюмето и интерпретацията имам 60 а и те са ми доста добри.Но по закона за всеобщата гадост винаги има едно НО и адски много се изложих на английския,който всъщност презаписах в последния момент преди това бях записала география.Как мислите прецаках ли се мн. жестоко?!
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Пак си помисли, големи глупости изписа.elpis написа:ДА СЕ ПРИГОТВЯТ и леглото, и куфара, и сандъка
Ей, мили хора!!! А да сте чували за страдателен залог - не леглото "се оправя", не куфарът "се оправя", не "сандъкът" се оправя. Те са БИВАНИ ОПРАВЯНИ - т.е. някой друг ги е оправял, не те са подлогът. Но от плоските разсъждения на някои от вас, не се учудвам, че не знаят, че сами се "закопават".
Така че - да се приготви и НЕГО (леглого), и НЕГО (куфара) и НЕГО ((сандъка).
Познайте кой се закопа сега?
хора, знаете ли кога ще кажат от колко до колко точки колко се получава като оценка???
много се вълнувам, преброих си на 2-рата матура по немски от общо сто точки 59 някъде, плюс евентуално оцененото ми есе, за което си дадох половината от максточките.
59 точки колко ли ще е като оценак?? ще вържае ли 3?
много се вълнувам, преброих си на 2-рата матура по немски от общо сто точки 59 някъде, плюс евентуално оцененото ми есе, за което си дадох половината от максточките.
59 точки колко ли ще е като оценак?? ще вържае ли 3?
- Misi
- В началото бе словото
Споко не се притеснявай вече имаш 4.36 без есето поздравления
По принцип формулата е колкото точки имаш делено на 100 по 4 + 2.Ама не знам нашия "умен" министър какво ново ще измисли така че за сега само ще чакаме и ще се надяваме!
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
В най-лошия случай 51% би трябвало да значи 3.00 
- Misi
- В началото бе словото