Задължителна матура по математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Матурата по математика
Как ви се стори матурата? Според мен по-елементарно не можеше да бъде.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
Re: Матурата по математика
Да бяха сложили поне една трудна задача. Цял час трябваше да се стои в стаята, а задачите се решават на ум - скука 

PEOPLE ARE NOT PERFECT (EXCEPT WHEN THEY SMILE)!
-
Левски Завинаги
- В началото бе словото
Някъде отговорите да има 
- Elitsa
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Да.. задачите бяха много лесни и сигурно ще има много високи оценки 
Елементарна беше, направо не мога да повярвам още.Ще има високи оценки 
Don't think about the problem, think about the decision...
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
На същото мнение съм.На първият час вече бях готов и само трябваше да нанеса на беловата.shayne написа:Как ви се стори матурата? Според мен по-елементарно не можеше да бъде.
P.S И пак както и по Бел,всичко преписваше...
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
- kriskata
- Пишете, о, братя
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Обратна връзка:
на 25 и 28 колко получавате?
-
Левски Завинаги
- В началото бе словото
kriskata написа:на 25 и 28 колко получавате?
25 ако е тая с четирите цифри се получава 18.На 28 се получава корен от три върху три
На 27 получих 10/21 - това ме затрудни най-много, ако можеше да се нарече затруднение - по-елементарни задачи от тези не може да се измислят - оставаше само да ни питат и колко е 2+2 
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Отговори + самата матура -> http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/ ... a-2008.zipЛевски Завинаги написа:kriskata написа:на 25 и 28 колко получавате?
25 ако е тая с четирите цифри се получава 18.На 28 се получава корен от три върху триНе излезнаха ли отговорите
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
И поредното доказателство каква смешка са матурите. Тази беше по-елементарна от всяка примерна, която съм решавала. Контролът на квесторите на много места, ако не и навсякъде в УКТЦ-Правец беше клонящ към минус безкрайност... Но нека им, да обясняват после МОН защо най-масовите оценки на матурата се движат между 5.50 и 6. Вече се надявам ТУ да не приемат с тази оценка, защото напълно ще се обезценят изкараните с поне малко повече усилия оценки на изпитите и ще изпонавлязат по-големи дебили от всякога там...
-
Lama
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско управление /немски/
- Курс: първи
Беше много лесна, много ме е яд, че не ми е 100% вярно, имам 1 грешка на теста, при това на ирационалното, без да искам съм изключила верния отговор, вместо другия. Е такива грешки при преписването мног ме ядосват.
Е и 98 точки не е толкова зле.
А впрочем точно тази с комбинаториката е масова объркана.
А впрочем точно тази с комбинаториката е масова объркана.
Започнахме с 8:25, а в 9:31 бех готов с 28ма..
Тази матура си е чисто отбиване на номера, да не говорим че квесторите беха за красота. Може би единствено в нашата стая трудно си подсказвахме заради няква там по-злобна даскалица. И мен много ме е яд щото на 22ра задача съм забравил да изключа 2ката от интервала.... Дано да дадат се пак някоя точка там иначе 97/100
След тази матура вече категорично се ориентирам кам ФМИ
Просто в Техническия ще ги сабират от кол и въже.
Тази матура си е чисто отбиване на номера, да не говорим че квесторите беха за красота. Може би единствено в нашата стая трудно си подсказвахме заради няква там по-злобна даскалица. И мен много ме е яд щото на 22ра задача съм забравил да изключа 2ката от интервала.... Дано да дадат се пак някоя точка там иначе 97/100
След тази матура вече категорично се ориентирам кам ФМИ
- MapleLeaf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Матурата беше просто...елементарна. Не очаквах за един час да съм решила всички задачи, мислех, че ще има и нещо за мислене все пак... Ама пък поне дипломата ми ще е висока 
Gotta keep runnin', stormbringer comin'... Rock On 
Абсолютно съм съгласна с вас, че матурата по математика беше отчайващо лесна.Започнахме в 8:15, защото имаше дефектни комплекти листи...Добре,че двама от съседната стая не бяха дошли и използваха техните листи за резервни...И в 9 без 5 бях решила задачите...не знам,аз очаквах поне към час и половина-2 да ми отнемат...Мисля,че това наистина обезсмисля матурите като идея(то не че някой изобщо каза каква е идеята на матурите).Но сега вече наистина входът в университетите ще стане пародия-който е успял да препише ще е наравно с другите,които сами са се справили.Добре,че в СУ разчитат само на изпита!