КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от Methuselah »

Споко, той си изпроси бан-а.
Чакаме админ да стане онлайн, за да го баннем простака.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Ох.
Аз чакам Наско да обсъдим задачката по вероятности, някои си изказват сексуалните наклонности и свързаните с тях мечти и желания.
Изображение
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

Sla-Mori написа:
Не знам , миналата година бяхме 50 КН.
50 ли? Само на първо класиране ли това? Защото в статистиките от трите класирания миналата година се дават повечко бройки (общо за трите)...
Те всички класирания запълват едни и същи места. Евентуално ще бъдат приети повече хора, ако на последно място има няколко човека с еднакъв бал и трябва да ги приемат всичките.

А за трето класиране ми се струва, че във ФМИ места на са оставали, но все пак не съм много сигурен в това.
Изображение
piros
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от piros »

4,75. Не съм доволен, хващам пак сборниците и ще се трудя повече, пък каквото ще да става. Иначе съм с бал 26,25, но не мисля че има смисъл да питам дали и къде ще мога да вляза – има още два изпита, не се знае какво ще са общите резултати там (макар да се надявам ситуацията да е подобна). Искам компютърни науки, ще трябва да се напъна още (доста). :)
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Бeтон написа:... не може да се сметнат 12 неща за 40 минути. Аре, аре. Къде писах, къде налучквах...
Нях Нях, иначе ни разправяш че не е гадно 10 задачи за 5 часа...
Бeтон написа:...
Каква е вероятността при хвърлянето на три правилни зара да се паднат точно 2 шестици. Възможните отговори бяха
а) нещо измислено
б) 5/216
в) нещо измислено
г) 25/216

...

Една колежка се обажда - ами 5/216 е. Имаш (1/6)*(1/6)*(5/6). Това добре, ама е само една наредба. Защо да няма или (1/6)*(5/6)*(1/6) или (5/6)*(1/6)*(1/6) Не ми се мислеше повече и отметнах 5/216.
Хъх, и за преписването надигаше :) Разбира се че е 5/216, но ако не ти бяха подсказали?! А дори аз с мойта тройка мога да ти реша тази задача без да се колебая :lol:
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Някъде да съм казал, че е трудна? Получило се е недочитане на условието следствие рестрикция по отношение на величината време.
Снощи в скайпа след консолидация: 1, 6, 6 е същото като 6, 6, 1 или 6, 1, 6, примерно. Нямаме пълна група от събития. Просто вероятост за 6 по вероятност за 6 по вероятност за нещо друго различно от 6.
Да, 5/216, две мнения няма.
Изображение
Аватар
Miss Piggy
В началото бе словото

Мнение от Miss Piggy »

Nanina написа:5.45 - момиче съм... и мразя всички 2000 души, който ми обясняваха колко много са направили преди да илзязат резултатите- развалиха ми и бал, и всичко.
Много ми се иска да го ударя на живот сега, но уви- юли месец изпититът пак ме чака. :)
Все пак е хубаво, че поне СУ не сваля нивото- навсякъде другаде задачите бяха не за пресявка, а за запълване на бройки.
Браво Nanina, явно си от 12те над мен. Ще се видим на редовната сесия. А ти каква специалност искаш?
Nanina
В началото бе словото

Мнение от Nanina »

Ами ако е СУ, ще бъде Компютърни науки... ама още не съм убедена, че ще съм добра в това, чудя се дали УНСС или УАСГ не са по-подходящи..
Тъй че може изобщо да не сме си конкуренция.. ами ти? накъде си се насочила?
Искам да питам и тези, който ще кандидатстват в компютърните специалности.. занимавали ли сте се сериозно с програмиране и дизайн или тепърва ще почвате?
Аватар
Miss Piggy
В началото бе словото

Мнение от Miss Piggy »

Аз се чудя между компютърни науки, софтуерно инженерство и информатика в СУ, но си признавам, че никога не съм се занимавала с някаква по висша форма на компютърна дейност от чатене, пращане на мейли и сърфиране из нета. Така че започвам от нулата. А и аз не съм много сигурна за СУ, другият ми вариант е КСТ на немски в ТУ. Цяло лято ще пада едно чудене...
Аватар
null-byte
Пишете, о, братя

Мнение от null-byte »

Miss Piggy написа:Аз се чудя между компютърни науки, софтуерно инженерство и информатика в СУ, но си признавам, че никога не съм се занимавала с някаква по висша форма на компютърна дейност от чатене, пращане на мейли и сърфиране из нета. Така че започвам от нулата. А и аз не съм много сигурна за СУ, другият ми вариант е КСТ на немски в ТУ. Цяло лято ще пада едно чудене...
Вземи си една книжка и виж какво представлява цялата схема...е може и повече... :bounce: .
Не се надявай да те научат в който и да е университет да програмираш или да се занимаваш с компютри.
Разгледай добре учебните планове на специалностите които искаш да пробваш и се поинтересувай ( през свободното си време ) , какво се учи и какво е това...за да нестане накрая си влезнала а ти е тъпо от това което се учи... ( по точно се чустваш некомфортно )
Желая ти успех и има една много хубава мъдрост "Внимавай какво си пожелаваш , защото може да се случи " :wink:
0x00000000
Аватар
Miss Piggy
В началото бе словото

Мнение от Miss Piggy »

Мерси за съвета, ще се възползвам от него :wink:
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика

Мнение от FMI »

Nanina написа:Ами ако е СУ, ще бъде Компютърни науки... ама още не съм убедена, че ще съм добра в това, чудя се дали УНСС или УАСГ не са по-подходящи..
Тъй че може изобщо да не сме си конкуренция.. ами ти? накъде си се насочила?
Искам да питам и тези, който ще кандидатстват в компютърните специалности.. занимавали ли сте се сериозно с програмиране и дизайн или тепърва ще почвате?
Като начало е добре да знаеш, че "програмиране" и "дизайн" са много различни неща. Аз лично съм се занимавал доста с програмиране и предполагам че повече от половината също са! Но това е без значение :) За теб е най важно какво искаш ти самата, ако искаш да се занимаваш с програмиране или нещо в тази сфера определено КН в СУ смятам че е най доброто за теб, а и ти вече си влязла с тази оценка ;) Но се приготви че ще имаш доста за учене, особено първата година. Всъщност аз и на информатика ще съм доволен, защото за КН нямам никакъв шанс... Не съм запознат обаче дали КН е най доброто ако искаш дизайн. Как да ти кажа, ако си говорим за WEB дизайн - това е нещо доста просто от една страна, но от друга или имаш умението или не... Едно художествено училище би било много по полезно за един дизайнер, например :) Искам да кажа че не ти трябва университета за да се научип да работиш с Photoshop. От друга страна ще ти трябват и неща като HTML, CSS, Java, Java script, C#, Flash и т.н.
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Apokalyptra
В началото бе словото
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Apokalyptra »

Аз я гледам, гледам схемата и пак не мога да си избера специалност от компютърните :)
Софтуерното инженерство го отсвирих, обаче мнооого се колебая между Информатика и КН... В Информатиката май математиката се учи на доста по-стабилно ниво, а във ФМИ поне тя се преподава добре :lol: За компютърните предмети така и така са ми казвали, че половината, които се учат, са тотална отживелица и се чудя дали има смисъл да уча 2 тона глупости, при положение, че може да е само 1...
Аз се занимавам сериозно с програмиране, но никъде в учебната програма за среден курс не е включено изучаването му, така че даже и хора, които започват от нулата, при достатъчно старание и постоянство няма да имат проблеми. А на който му се занимава с дизайн, да не се бута във ФМИ изобщо ;)

Я вижте за всички чудещи се върху компютърните специалности - балове и оценка от изпита, която ти трябва да докреташ до специалността (ако от дипломата имаш 6,00, 6,00) :) (обаче това е само за МОМИЧЕТА)

Година | Информатика | Софтуерно инжернерство | Компютърни науки |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2001 | 27,75 |
2002 | 25,25 |
2003 | 25,89 |
2004 | 25,50 | | 28,14
2005 | 21,97 | | 27,00
2006 | 25,50 | 27,00 | 27,15
2007 | 23,70 | 25,20 | 27,30
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Средно: | 25,08 | 26,10 | 27,40
Оценка: | 4,36 | 4,7 | 5,13

Ако на някой му се занимава, да си направи и за момчетата :)

FMI, съжалявам за съученичките, ама сега са заринати с треперещи четвъртокласници :lol:
Why don't you deliver us from pain and evil?
We stand in a quiver of our god and we will
follow his will as long as he will feed us
But we're not sure if he does really need us
tally.w
В началото бе словото

Мнение от tally.w »

само искам да кажа на всички, които искат да се набутат във ФМИ и после евнтуално да се прехвърлят, по-добре учете за приемните изпити-много по-лесно е, а условията за прехвърляне са:

1. за тъпите специалности минимум 4,50 общ успех от изпитите, а за информатика,компютърни науки и софтуерно-5,50, което според мен лично е невъзможно да се изкара като успех, ако не сте се справили на приемните изпити

2. не трябва да имате нито един изпит за септември, а имайки предвид някои преподаватели, дето ако вземете, че ударите кьоравото и се паднете при тях...просто има изпити, за които се знае, че си ги влачиш до 4ти курс

не искам никого да обезкуражавам, нито да подценявам, просто казвам, че имате още 2 шанса- хвърлете всички усилия там, защото да влезете от раз това, което ви се учи е най-лесният вариант, поне за този факултет
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

tally.w написа:1. за тъпите специалности
Кои са тъпите специалности, бре келеме с келеме? Които си ги измислил ти ли?
Я да си затваряш устата, сополанко.

Току-що излезнал от детската градина и дава мнения :evil:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”