Персонален проблем - спешен и много тъп въпрос за Excel

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Персонален проблем - спешен и много тъп въпрос за Excel

Мнение от Търговецът на кристал »

Почвам с извиненията, но не можах да реша къде да набутам тема, подходяща единствено за "Персонални проблеми, терзания, морални въпроси и спънки от техническо естество".
Ще помоля модераторите да я оставят тук до утре по обяд и след това да я трият безмилостно, защото очевидно мястото й не е в Хоби и забавления.
Казано накратко, много закъсах - преди месец набирах едни данни в Excel, но бяха доста като обем, и за да не скролвам постоянно наляво-надясно, скрих графите от B до W - т.е. сега се вижда А и след нея - X, Y, Z. Хубаво ги скрих, ама нямам спомен как съм го направила, нито пък идея как да върна таблицата в нормалното й състояние. И, както се досещате, данните от графи B-W ми трябват много спешно.
Благодаря за всякаква помощ и ви моля, не се будалкайте с техническата ми грамотност - блокирах напълно, прерових менютата, не мога да го открия и съм на път да се паникьосам сериозно. :|
EDIT: Само да кажа, че пробвах да кликна в/у съседна колона и от Format менюто да избера Column -> Unhide, но Excel-ът само ми се изсмя ехидно и нищо не се случи. :cry:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Персонален проблем - спешен и много тъп въпрос за Excel

Мнение от HeyGod »

Ако имах Excel на лаптопа,може би щях да помогна,но така теоретически малко вероятно ...
Едно тъпо решение от моя страна - да не си ги долепила съвзем до колонка А.В смисъл ако пробваш да хванеш колонка А и да я смалиш или да кликнеш два пъти горе на чертата посредата.
Sorry,изобщо не знам дали ще ме разбереш.

П.С. Пусни скрийн-шот.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Пробвай да направиш нова колонка след А - демек ново Б, което ще премести данните ти една колона надясно... или ще ти помогне по-лесно да отделяш колонките една от друга...

Или просто ръчкай докато излезе всичко...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Не съм, това първо го проверих... помня, че си ги скрих като пич, уааааа...
Ще пусна скрийшот, стига да намеря къде е бутона принт-скрийн на клавиатурата на лаптопа... :roll:
Кристо, пробвах - единственото, което стана, е, че новото X се появи, обаче е празно, а данните от Х отидоха в Y.
Ако на някой има да се случва нещо такова, аз ще съм, да знаете... :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

prtsc sysrq - търси този бутон...
Търк - пробвай да направиш нова колона от А... демек кликни на колона А, от дам от опциите дай за нова колона...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мхм, Крис, и оттам пробвах - тогава си става нова празна колона А, а данните от А минават в B.
А това с prt scr го намерих още снощи (щото си нямах друга работа), обаче после не се пейства в пейнт, както съм си свикнала. Изобщо, време е да ми оправят пенсионерския комп.
Мерси за опитите, ще тормозя и едно момиче от ФМИ, само да стане по-прилично време... :mrgreen:
В края на ноември
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения

Мнение от rogertaylor »

@Tърговецът на кристал - искам бира ;)

Направи следното - избери 2те колони, които са вляво и вдясно на скритите от теб.След това натисни Ctrl+Shift+0(NumPad 0).След това тези 2 колони ще бъдат оградени като за отрязване - десен бутон вътре и даваш Unhide :) Ще се появи всичко, което си скрила :)
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Роджър, имаш бира. Даже нямаше нужда от десен бутон и т.н.т.
Кога е следващата форумна среща? :mrgreen: И какво пиеш? Това може и на лични.
Златен си, благодаря ужасно, ужасно много. И когато мине мод насам, да трие смело.
В края на ноември
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения

Мнение от rogertaylor »

Каква бира - студена :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Успех ;)
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Заключено

Обратно към “Хоби и Забавления”