Паулу Коелю

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Паулу Коелю

Мнение от phoebe »

К. Ще ми го дадеш.
medicate, medicate
Аватар
Bety_
Летящите Пръсти

Мнение от Bety_ »

Добре де, засрамихте ме... Вече се чувствам тъпа, че открих нещо в книгата. :cry: :roll:
Изображение
Learn french or die trying
V o r b e i
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Не, Бети, трябваше да се чувстваш тъпа, ако не беше открила нещо в книгата.
В смисъл, тя е така написана, че "нещото" да ти извади очите.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Паулу Коелю е един от авторите, в които просто не бих се зачела... :roll:
(нещо повече, аз държа да чета умрели автори...)

Ненавиждам масови любимци! И еуфорични рекламни плакати с поредния им шедьовър и големина, достатъчна, за да си тапицирам стаята
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

ууууаааууу как ми се е дочело нещо на Коелю само :book: честно няколко пъти вече започвам да си избирам негова книга в книжарницата и по някое време, докато чета резюмето на гърба й, осъзнавам, че просто не мога да го направя пак :( НЕ И ОТНОВО! а как ми се иска само... да бъде като далечното минало - аз, "Захир"и "Алхимикът", обаче знам, че ще бъде като не чак толкова далечното минало - аз, "11 минути" и "Край река ПИедра седнах и заплаках" :pale: :silent: :shaking: знам, че ще бъде ОТВРАТИТЕЛНО или поне гадно :mrgreen:

ако има развитие при проблема ми, ще съобщя!!!

и с ами разказвали за няква манекенка, дето казала, че любимата й книга се казва "Паулу Коелю" хьхахьхаь
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Кефят ме кориците на българските издания

Изображение

:mrgreen:
Ibiza DJ
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Мда, кориците и мен ме кефят. Особено Брида. Но Обсидиан по принцип правят хубави корици.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Нямам особени наблюдения точно за "Обсидиан", но поне това ме радва, че за разлика от повечето бг издания, които се продават с мега-гадни корици, поредицата на Коелю се предлага в такъв луксозен вид и не е по-скъпа от онези (извинявам се) боклуци с меки корици.
На "Единадесет минути" също:

Изображение
Ibiza DJ
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

:shock:
Говориш пълни глупости.
И това, че една книга е с меки корици не я прави боклук. Но това не е за тази тема.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Ами прави сте изглежда. Първите книги ми харесаха повече, после все същите истории, все по-ненормални. Като ги чета сега ми изглеждат доста по- плоски, преди явно съм била много малка. Но пък съм на мнение, че понякога човек има нужда да чете и по- отпускащи книги.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Amellie
Постоянно присъствие

Мнение от Amellie »

rueva написа: и са ми разказвали за няква манекенка, дето казала, че любимата й книга се казва "Паулу Коелю" хьхахьхаь

О, това изказване си го спомням. :lol: По едно време го въртяха и по "Господари на ефира". Просто култово.

А оттук става ясно, че не всички манекенки знаят кой е г-н Коелю....Съжалявам, ако няма връзка, но просто не можах да се сдържа...http://www.vbox7.com/play:94577640

Не бих могла да се изживявам като компетентен критик на автор, с чието творчество почти не съм запозната. Всъщност съм чела само "Единайсет минути" и "Алхимикът" , и то още когато бях ученичка. Спомням си, че изобщо не ми направи добро впечатление нито със сюжет, нито със стил...А и цялата тази комерсиалност около него направо ме дразни. Не изпитвам желание да му чета книгите, но знам горе-долу за какво става въпрос и просто не мога да повярвам, че наистина има хора, които определят Паулу Коелю за "най-добрия писател на нашето време"... :roll:
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Дъждът върху лицето написа:Ами прави сте изглежда. Първите книги ми харесаха повече, после все същите истории, все по-ненормални. Като ги чета сега ми изглеждат доста по- плоски, преди явно съм била много малка. Но пък съм на мнение, че понякога човек има нужда да чете и по- отпускащи книги.
на същото мнение съм :D
Аватар
SpaceDementia
В началото бе словото
Специалност: Eлектроника
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от SpaceDementia »

Blood Countess написа:http://forum.vratovrazka.com/index.php?topic=335.0
:roll:
Мерси за линка :)

Аз, като човек който не чете много книги, но се старае що-годе да ги подбира, бих казал че Куелю е един добър автор на приказки за възрастни. Аз самият съм му голям почитател, дори бих казал, че "Алхимикът" е една от двете книги, които са изиграли повратна роля в живота ми, може би защото се появиха в подходящият момент. И доста успешно успявам да се потопя в красивият свят, който той рисува с думи, ВЪПРЕКИ че е предвидим :roll:

ПС: ДОБРЕ ДОШЪЛ ВЪВ ФОРУМА НА МЕН. :albino:
MERCES_LETIFER написа: Ненавиждам масови любимци! И еуфорични рекламни плакати с поредния им шедьовър и големина, достатъчна, за да си тапицирам стаята
Ще задам въпрос за да стане интересно :)

Какво общо има масовостта със това дали една книга ще ти хареса или не ?

Някъде видях мнение за "Най-великият автор на времето ни" - бих казал най-влиятелният.
Success is failure turned inside out.
The silver tint to the clouds of doubt-
And you never can tell how close you are,
It may appear when it seems so far;
So stick to the fight when you're hardest hit-
It's when things seem worst that you mustn't quit!
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

SpaceDementia написа:...Какво общо има масовостта със това дали една книга ще ти хареса или не ?
O!... Но ако всички четем едно и също, то четем ли всъщност? :?

И нещо сходно -- чалгата е масова; на теб харесва ли ти? :wink:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не, не, Акулка, чакай - не си права. Ако нещо е лошо, то е лошо и без да е масово. Но ако нещо е масово, далеч не е задължително да е лошо. В случая не говоря за Коелю, има много други примери за популярни/масови неща, които далеч не са за изхвърляне. На прима виста се сещам за няколко много хубави спектакъла, оплюти от Антон Его-вци, само защото масовата публика ги харесва.
Не генерализирайте нещата така - Коелю и чалгата може да са от една и съща страна на монетата, но не се припокриват, само защото отговарят на критерия "масовост на посланието".
Иначе много ме забавлява това явление, което Дан Браун сътвори - та като повлече крак, няма спиране. Имам чувството, че всяка седмица излиза поредният бълвоч със сходен сУжет - пък произведение на изкуството, пък някакъв религиозен орден, пък Ватикана, пък убийства, пък красива мацка, пък умен учен, пък гонитби, отвличания... ей това много ме ужасява. Дори се сбърках да прочета една такава, за да видя колко, аджеба, са крали от Браун, при условие, че самият той се е съдрал да преписва. Четох "Тайната вечеря" на Хавиер Някой-си (мързи ме да погледна). Е, такова чудо няма - съшито с толкова бели конци, че повече от това, здраве му кажи. Без да заемам пози, почувствах се дори по-омърсена, отколкото след като четох "Шифъра".
Ако трябва да определя нещо като чалга на литературата, това ще са по-скоро книгите от подобен тип - Коелю поне е единствен, докато тия се множат като чалгаджийки след дипломиране в Гълъбово. Ама айде, че се отклоних от темата.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”