Френска филология или Журналистика

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

feq
В началото бе словото

Френска филология или Журналистика

Мнение от feq »

Кое според вас е по-добре да канддатсвам с френси език за френска филология и след това да запиша магистратура журналистика или е по-добре направо да кандидатсвам в специалност журналистика? :roll:
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Re: Въпрос

Мнение от bubbly_water »

в журналистиката ти дават яки възможности по време на ученето, доколкото знам, не знам как е при френската филология...ама което си те тегли повече него учи...пък и мнението на повечето хора е, че каквото и да учиш можеш да станеш журналист....е не знам дали е така, ама мисля, че има доста примери за това :P
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
feq
В началото бе словото

Мнение от feq »

благодаря за отговора bubbly_water ! :)
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

:)
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Подкрепям мнението на "повечето хора"!
Don't think you are, know you are!
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

ама да не си помислите, че съм казала с лош умисъл "повечето хора"... все пак, човек каквото и да учи, ако го бива в нещо коренно различно, е най-добре него да прави
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Според мен е по-добре да учиш журналистика и парелелно с това да си учиш и френския. Най-доброто, което мога да ти препоръчам е магистратурата по журналистика в Columbia University - най-добрата в света.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

bubbly_water, не го приемам като обида. Все пак при демокрацията значение има мнозинството ;)
Don't think you are, know you are!
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

аз се разтревожих :roll: :oops: :P :)))))
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика

Мнение от proUSA »

В форумът на правистите lex.bg може често да се видят теми озаглавени "Помощ!!!!Помогнете!!!!!!", отваряш и какво да видиш някои пита как да си напише молбата за развод.А очакваш да става дума за фалшив нотариален акт или нещо по лошо.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Френска филология или Журналистика

Мнение от Crematory »

Не записвай филология, още повече френска. От личен опит го казвам.
Ще те изтормозят зверски.
А че можеш да запишеш журналистика след филология - можеш.
Аватар
di_snooker
Пишете, о, братя

Мнение от di_snooker »

Аз пък ти препоръчвам филологията. Ей, да не решиш, че от елементарна злоба и опит да намаляване на конкуренцията, защото ще кандидатствам Журналистика. Не, просто и аз ще предпочета филологията (българска), ако ме приемат в тази специалност пред Журналистиката. Според мен езикознанието дава много повече. Каквото и да избереш - желая ти успех.
Когато малкият човек започне да хвърля голяма сянка, обикновено залезът е близо.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Филологиите са си яко мъка. Но трябва да прецениш кое те влече повече - можеш да си журналистика и да учиш френски език допълнително (май го има като факултатив), можеш да си френска филология и да запишеш магистратура журналистика. Просто си прецени кое от двете ти е по на сърце - никой от форума не може да знае това. Предполагам, че ти е много трудно - миналата година по това време имах период, в който много сериозно се замислях дали да не кандидатствам румънска филология, но я оставих след книгоиздаването и не съжалявам. ;) Предполагам, че и в двете специалности ще ти е добре, но въпросът наистина е до личен избор. :)
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

филологията много зависи от начина на преподаване. за френската не мога да кажа много хубави неща... макар,че аз не уча френска..журналистиката не е най-прекрасната специалност,но зависи от теб как ще се развиеш.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
automobiliste
От дъжд на вятър

Мнение от automobiliste »

Кандидатствай и за двете и виж първо къде ще те приемат,след това му мисли,ако се налага пак да избираш.А може съдбата сама да ти покаже накъде...
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”