Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
mary_shery написа:Падат се въпроси от една или няколко теми от тези в конспекта и не са формулирани по същия начин. За теста не знам дали го качват, но ще ми е интересно да го реша, въпреки че ще ме приемат с олимпиада. Успех на всички кандидатстващи!
Еми браво. То и аз ще си ползвам оценката от олимпиада
Към кои специалности си се насочила?
meel мерси за информацията. Интересно съвпадение с темата от 2004
"Some people look at things the way they are and say, 'Why?' I see things the way they never were and I say, 'Why not?'" Robert Kennedy
Ами темата беше сравнително лесна /поне за мен/ - Същност и биологично значение на клетъчното делене и клетъчен жизнен цикъл, а за теста -имаше и лесни въпроси , но някои си бяха гаднички.
Някой може ли да ми даде инфо с учебниците по Биология , по които трябва да се учи, за кои класове и кои издателства + всички други полезни книжки-помагала с тестове и т.н. Благодаря предварително !
И за мен темата беше лесничка, само да не ми анулират работата, понеже не съм си преписвала черновата, на която бях писала цифри вместо думи(по навик за по-бързо) и после ги ограждах в скоби и ги задрасквах Част от теста беше гаден, включваше 80% въпроси от 8-ми клас(който не бях преговаряла...)
Някой знае ли как ще се формира крайната оценка: тема+тест делено на две или превес ще има темата, защото според мен една тема, колкото и да е лесна, не може да се равнопостави на един 30 въпросен тест Ако някой има инфи да казва
Е добре де, че не бях учил усилено за предварителния - не бях. Но дори и да бях назубрил всичко, все още се чудя как така тема, която трябва да покрие 15,16 и 17 въпрос от конспекта, 3 В 1, би могла да бъде ,,приятна" и ,,лесна" за когото и да било??? Ще следя развитието на темата във форума, надявайки се на някакви свестни и адектватни отговори, защото наистина нямам обяснение. Интересувам се с цел да разбера просто каква е тайната или евентуално колко $ и на кого трябва да се дадат за да знаеш какво има в пликовете, от които се тегли темата.
DeRiL написа:Е добре де, че не бях учил усилено за предварителния - не бях. Но дори и да бях назубрил всичко, все още се чудя как така тема, която трябва да покрие 15,16 и 17 въпрос от конспекта, 3 В 1, би могла да бъде ,,приятна" и ,,лесна" за когото и да било??? Ще следя развитието на темата във форума, надявайки се на някакви свестни и адектватни отговори, защото наистина нямам обяснение. Интересувам се с цел да разбера просто каква е тайната или евентуално колко $ и на кого трябва да се дадат за да знаеш какво има в пликовете, от които се тегли темата.
Чакай малко,какви са тези глупости? Това , че ти не си учил темата не значи ,че тези които са си направили труда да я научат са си платили. Ако търсиш някаква тайна ще ти я кажа -сядаш си на задника и учиш всичко наред, а не само да търсиш вината у другите
Ами, аз пък смятам, че тайната е по-проста. Ако, чисто хипотетично, си избереш да кандидатстваш с предмет, който, да речем, ти е приятен и те увлича... Ами в такъв случай ми се струва, че колкото по-завъртяна е една тема, толкова по приятна би била. (: Дава ти възможност да покажеш, че разбираш за какво иде реч, че правиш елементарните логически връзки между отделните теми в конспекта, а също и че можеш да мислиш + умение да подбереш най-важното.
Бтв, интересно, че има хора, които предпочитат по-лесните победи. =)
Естествено, има го и моментът, че масово се кандидатства по ред причини, различни от страстта (или нека не се изхвърляме - симпатията) към дадена наука/предмет. Това вече ми е непонятно и не мога да го обясня, дали ти няма да можеш? (:
Мне бе, всъщност се ебавам. 500 евро и една свирка и знам темата отпреди седмица. (:
And with a little pen-knife held in her hand
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
sientelo написа:Някой може ли да ми даде инфо с учебниците по Биология , по които трябва да се учи, за кои класове и кои издателства + всички други полезни книжки-помагала с тестове и т.н. Благодаря предварително !
Добре де, прощавайте, но никой ли няма да благоволи да ми каже с едно изречение необходимете учебници с издателствата.Все пак това го знае всеки един от вас, пишещ в темата , а и в крайна сметка и вие като задавате въпроси за студентството, сме достатъчно услужливи и ви отговаряме