Успех на всички.
КСК 2008 - математика
Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2008 - математика
Така, моята присъда от предварителния е 3.95... доста слабо, факт. Направих глупости на първите пет задачи, което е недопустимо, не можах да реша като хората 7ма задача, а цяла година се готвя по подобни задачи, но това е първи изпит, да се надяваме, че нататък ще се стегна и ще вдигна успеха с 50-60 стотни. Искам да уча стопанско управление с немски език, наистина го искам. Прочетох 3-4 страници с глупости и препирни, искам да кажа на другите хора със сслаби резултати като мен, че никой и нищо не им е виновно, всеки сам си отговаря за себе си и постиженияа си. Затова, сядайте на задниците и се стягайте. 
Успех на всички.
Успех на всички.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
При мен от трите изпита миналата година оценките градираха, така че ш'се справите някои от вас 
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- sto_yan
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Ти каза 18 човека с над 5.50 , а си имал впредвид с 5.50 и над толкова.Бeтон написа:е аз видях 4 момичета, 13 момчета и супер отличника = 18 герояsto_yan написа:Малко по-малко трбва да са ..след като 10 момчета са с над 5.50 и 7 момичета имат над 5.30
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... h-prev.xls
ти къде си видял друго инфо?
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Естествено, че >=
Значи 8 човека ли са на границата? Добре, аре с тях.
На 16-та страница споменах, от времето на асистентката по Методика, като е кандидатствала, колко 6-ци имало - една пълна, две 5,75 и две 5,50 и тя с 5,25
Каква прилика.
Сега има пак едно пълно 6.
Значи 8 човека ли са на границата? Добре, аре с тях.
На 16-та страница споменах, от времето на асистентката по Методика, като е кандидатствала, колко 6-ци имало - една пълна, две 5,75 и две 5,50 и тя с 5,25
Каква прилика.

- FMI
- Плиний Стари
- Специалност: Приложна математика
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: 3
Тя кога свършва тази сесия. До Математика I има 43 дни, а до Математика II 57.Бeтон написа:Щях да приема офертата, ама имам сесия, брато. И след 5 дена е мат 1FMI написа:Чакам оферти!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Бетон,
предполагам всички ти благодарят за благотворното ти присъствие и непретенциозните, но в същото време много полезни мнения.
Изобщо без да имам за цел да се заяждам (по-скоро обратното), ще опитам да опиша как изглежда изграденият чрез мненията ти образ, отстрани :
- човек, който обича математиката (няма изобщо лошо в това)
- институционално привързан към ФМИ (в това вече има малко)
- такъв, за когото светът започва и свършва със ФМИ и асистентите и доцентите там - те са пример за всичко, и всичко важно е при тях (във ФМИ).
- с високо самомнение, изградено в/у непълна и вероятно леко-изкривена представа за реалността. Имай предвид, че високото самомнение е добро качество, стига да не се преекспонира.
Надявам се да не си кажеш "тоя мухльо кво ми се обяснява, сигурно е изкарал тройка на пробния" (може би и защото съм малко по-голям от кандидатстудент).
Поздрави.
предполагам всички ти благодарят за благотворното ти присъствие и непретенциозните, но в същото време много полезни мнения.
Изобщо без да имам за цел да се заяждам (по-скоро обратното), ще опитам да опиша как изглежда изграденият чрез мненията ти образ, отстрани :
- човек, който обича математиката (няма изобщо лошо в това)
- институционално привързан към ФМИ (в това вече има малко)
- такъв, за когото светът започва и свършва със ФМИ и асистентите и доцентите там - те са пример за всичко, и всичко важно е при тях (във ФМИ).
- с високо самомнение, изградено в/у непълна и вероятно леко-изкривена представа за реалността. Имай предвид, че високото самомнение е добро качество, стига да не се преекспонира.
Надявам се да не си кажеш "тоя мухльо кво ми се обяснява, сигурно е изкарал тройка на пробния" (може би и защото съм малко по-голям от кандидатстудент).
Поздрави.
Браво за "профила" на Бетон
И аз смятах скоро да публикувам нещо такова за него, защото ми е много чудно защо се занимава с някакви смотаняци - зайци като нас, а не си се подготвя за сесията... Всъщност аз го намирам за много полезна личност - има доста големи познания и е от полза неговото мнение, макар че понякога се престарава
Хубава дискусия си имахме с теорията на вероятностите - много хубави задачки даде (Само да каже от кой учебник са, че ме зариби и покрай тия матури ще се окажат много полезни, защото както знаете комбинаторика и вероятности ще има и в матурата). Аз лично не съм доволен от оценката от изпита по математика, наистина мнооого слабо се представих и сега или ще трябва да се скъсам от решаване на задачи, или да се откажа и да не се явявам повече... Но аз мразя слабохарактерността, така че приемам предизвикателството - ще се видим пак на изпитите.
-
SwollenMembers
- В началото бе словото
Една приятелка преди 2-3 години на предварителния в СУ изкара ~3.50 , а на редовния (който се пада ~ един месец след предварителните) изкара 5.75 ! Имам пък друг познат,който миналата година в СУ изкара някъде около 4 при всичи решени задачи ?! и същевременно изкара почти 6 в УНСС и ТУ.А да не говоря за един друг кадър,който беше оценен по подобен начин от СУ при всички решени задачи...направихте му огромна услуга ... приеха го в едно много престижно училище в Щатите,а в момента работи в ... AMD ... и то на доста висок пост. Трябва да си голям идиот да втълпяваш на младите хора,че "няма да стане нищо" . Да не говорим ,че тази идиотщина ,да стигнеш до верен отговор на всички задачи и да имаш 4 ... никъде другаде я няма .Бeтон написа:е аз видях 4 момичета, 13 момчета и супер отличника = 18 герояsto_yan написа:Малко по-малко трбва да са ..след като 10 момчета са с над 5.50 и 7 момичета имат над 5.30
http://uni-sofia.bg/students+bg/admissi ... h-prev.xls
ти къде си видял друго инфо?
Ти за това ли сееше псувни във форума, вилнееше и пускаше само чаршафи с ругатни към учителите си и всичко живо, което е било около тебе в средното.FMI написа:3.20
Седни си и малко се качи над 7-ми клас. Иначе както виждаш, няма да стане нищо.
Недей да си го изкарваш на другите, като говориш на всеки непознат,че нищо не може да направи , няма да спечелиш нищо като подкопаваш чуждото самочувствие и увереност , за сметка на твоето. Дори и в най-големите кретени се крие огромен потенциал,който просто не е развит заради такива като теб, тъпо е да говориш така на хората ... това че работиш като преподавател (предполагам) в някъв забутан университет в една забутана държава, не те поставя много над другите ...
- Methuselah
- Легендарен флуудър
На Бетона всеки новак, включително и аз преди 1 година, му е обяснявал че се държи като олигофрен с което единствено подронва авторитета на ФМИ, така че по-добре не му обръщайте внимание на коментарите.
Просто съвет.
Просто съвет.
-
SwollenMembers
- В началото бе словото
Не ... напротив ... нямам нищо против човека , не го познавам ... може да е супер точен преподавател и готин човек ... може и да не е ... не знам и не коментирам , аз обръщам внинание на конкретен въпрос,че е много зле да се говори по подобен начин .... именно защото не се познаваме ,никой не може да каже на някой според оценката му - дали може или не може ... според мен ВСЕКИ може , просто е въпрос на желание,а не на оценка на някакъв предварителен изпит. Защото има хора всякви ... на някой като му кажеш - ха , имаш 3-ка - за нищо не ставаш - може да ти се засмее ,ама може и да се сдуха и да не отиде на следващия изпит,нали така ? В крайна сметка важно е да имаш яко амбиция и яко самоувереност , понякога само и с тях се постигат успехиMethuselah написа:На Бетона всеки новак, включително и аз преди 1 година, му е обяснявал че се държи като олигофрен с което единствено подронва авторитета на ФМИ, така че по-добре не му обръщайте внимание на коментарите.
Просто съвет.
- Sla-Mori
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Като се има предвид, че само влезлите през последните 2 години са го карали на нашите задачи, предполагам, че за другите наистина е изглеждала лесна темата, но примерно сравнена с миналогодишните два редовни, ми се струва малко по-труднаGemini написа: Всеки който познавам от ФМИ ми каза след изпита, че темата ни е била лесна.
И както казах и преди и за което става по малко въпрос отново-няма смисъл толкова окончателно да ги приемаме тея оценки, до края на КСК '08 не мисля, че трябва да съдим подготовката на някой само по предварителния. Нито за себе си мисля, че 4.10 ми е таванът на възможностите, нито, че примерно един мой познат, който по принцип е бая интелигентен, може да се оцени цялостно като за 3.50, колкото е изкарал...
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Аз пък познавам Бетона и смятам, че е много пич и нямам нищо против него, но това не му пречи да се държи като олигофрен. Именно това ти казвам: казвано му е, че се държи зле, но това няма да го промени, така че съветът ми, повтарям, е : не му обръщайте внимание.SwollenMembers написа:Не ... напротив ... нямам нищо против човека , не го познавам ... може да е супер точен преподавател и готин човек ... може и да не е ... не знам и не коментирам , аз обръщам внинание на конкретен въпрос,че е много зле да се говори по подобен начин .... именно защото не се познаваме ,никой не може да каже на някой според оценката му - дали може или не може ... според мен ВСЕКИ може , просто е въпрос на желание,а не на оценка на някакъв предварителен изпит. Защото има хора всякви ... на някой като му кажеш - ха , имаш 3-ка - за нищо не ставаш - може да ти се засмее ,ама може и да се сдуха и да не отиде на следващия изпит,нали така ? В крайна сметка важно е да имаш яко амбиция и яко самоувереност , понякога само и с тях се постигат успехиMethuselah написа:На Бетона всеки новак, включително и аз преди 1 година, му е обяснявал че се държи като олигофрен с което единствено подронва авторитета на ФМИ, така че по-добре не му обръщайте внимание на коментарите.
Просто съвет.
Колкото до това трудна ли беше темата - миналата година и трите бяха по-лесни, но все пак и тази година смятам, че беше лесна.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Айдееееее, вино, ракия и оркестъра да свири.
Модернизирано - водка или уиски и Теодора да ти пее. Безценно.
Снощи пиха за мое здраве в долните раздели... Сега тука се започва...
Продължавайте, продължавайте. Ах, как обичам да чета за себе си. Все нещо научавам за себе си, което не съм го знаел.
След всеки пост да преоткриеш личността си... чудно.
Едни от най-големите компетенции, разбира се, че са с един-два поста на кръст, но това е типично за България.
Модернизирано - водка или уиски и Теодора да ти пее. Безценно.
Снощи пиха за мое здраве в долните раздели... Сега тука се започва...
Продължавайте, продължавайте. Ах, как обичам да чета за себе си. Все нещо научавам за себе си, което не съм го знаел.
След всеки пост да преоткриеш личността си... чудно.
Едни от най-големите компетенции, разбира се, че са с един-два поста на кръст, но това е типично за България.

Значи ще мерим компетенцията с броя мнения във форума на СУ? 
И като обичаш да четеш за себе си, поне си докарай някаква полза от това - например вземи някоя критика насеризоно.
И като обичаш да четеш за себе си, поне си докарай някаква полза от това - например вземи някоя критика насеризоно.
- Apokalyptra
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Е ти винаги можеш да сбъркаш някое минусче и да паднеш с 0,05 под обещаната оценка, за което няма да е крив учителят тиFMI написа:ако имам под определена оценка не му плащам, ако имам над нея му плащам, ако имам 6.00 му плащам двойно
А иначе моето мнение е, че никакви пари, вложени в 2 месеца, не могат да ти дадат това, което е плод на постоянство в ученето през няколко години.. Интензивни частни уроци =
Я и аз да се изфукам - 5,45. Много зле, всъщност. Ако първият тур Турнирът за купата на декана се приемаше за пред-предварителен изпит, щях да имам 5,60
Бетон, хубава статистика!
Не отричам, че представянето като цяло не е добро, но и аз съм на мнение, че поне на фона на изпитите от предни години в този имаше доста повече неща "за досещане", както се беше изразил някой. Което, логично, скофтява изпита.
Успех на всички, които не са доволни от оценките си! Не се коркайте! Кристалното кълбо показва, че СУ ще снесе по-лесен редовен изпит, ако не иска да приема с 3-ки, което ще му снижи рейтинга...
Why don't you deliver us from pain and evil?
We stand in a quiver of our god and we will
follow his will as long as he will feed us
But we're not sure if he does really need us
We stand in a quiver of our god and we will
follow his will as long as he will feed us
But we're not sure if he does really need us