Нестандартни положения - прекъсване, отстраняване и пр.

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

Не знам тогава.При нас заверки няма
lisko
В началото бе словото

Мнение от lisko »

За триене!!!
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

ДА, подава се молба за прекъсване иначе те отстраняват, което е кофти.През годината се явяваш като редовен студент, не плащаш за изпитите, за семестриалната такса не съм сигурна...Мисля, че след първи курс имаш право само на 1г прекъсване, затова трябва да си ги вземеш изпитите,за горните курсове може и повече.
Iamsimplyme
В началото бе словото

Мнение от Iamsimplyme »

Ами прекъснах. Сега въпросчето ми е следното:
Имам 4 невзети изпита - 2 от първи и 2 от втори семестър. Мога ли всичките да си ги взема на зимната сесия?
А ако взема 2 или 3 изпита (т.е. ако ми остане 1 или 2 изпита) ще мога ли да запиша следваща година или тряВа да съм си ги взела всичките?
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

Изпитите си ги взимаш от сесията, от която са ти, т.е. зимните зимата, летните лятото. С невзети можеш да запишеш ,там се следват общите правила,т.е с един невзет записваш без молба, с повече от 1 с молба до декана и той вече ако разреши
Аватар
vikito
Пишете, о, братя

Мнение от vikito »

Гледай да вземеш поне 2, защото след първи курс мисля, че не можеш два пъти да прекъсваш
k-mag
В началото бе словото

Re: Какво е да те отстранят и как да се дипломиращ след това?

Мнение от k-mag »

Някой има ли представа какво се прави в такъв случай? На мен последният ми шанс е да се дипломирам този месец, но работодателят ми отказа да ми даде отпуск, защото сега е много натоварено. Ако не си защитя дипломната работа сега, ще ме отстранят ли? И какво мога да направя за да се дипломирам по-късно. Питах в канцеларията, ама те нещо бяха много заети и само ми казаха: "Сега Ви е последният шанс, после вече не можете."
lolipops
В началото бе словото

краен срок за прекъсване?

Мнение от lolipops »

някой знае ли какъв е крайният срок за прекъсване?сори за тъпия въпрос:)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: краен срок за прекъсване?

Мнение от ^PrincessA^ »

Е по всяко време можеш да прекъснеш май...Обясни по-подробно каква е ситуацията.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
polana
В началото бе словото

Първи курс. Прекъсване.

Мнение от polana »

Здравейте! Първи курс съм и по всяка вероятност ще ми се наложи да прекъсна следването си поради семейни причини и да започна работа. Всички изпити от лятната сесия ли трябва да взема,за да мога да прекъсна или не е задължително. Ще бъда много благодарна на бързи отговори! :|
Аватар
love_delight
От дъжд на вятър
Специалност: Социални дейности
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Първи курс. Прекъсване.

Мнение от love_delight »

За да си запазиш студетските права след като прекъснеш, трябва да имаш завършен първи курс. т.е изпитите от лятната сесия трябва да ги вземеш.
Мила написа:
radja написа:обаче в ЮФ е една идея по-различно.
особено вашите момичета се едни... 99% всяка нощ се сънуват как изкачват стълбите на съдебната палата на високи токчета и костюми на шанел.:twisted:
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Re: Какво е да те отстранят и как да се дипломиращ след това?

Мнение от Joker »

Мисля, че трябва да се дипломираш до 3 години след отстраняването... :?
impostor
В началото бе словото

Re: Прекъсване? Записване? Изпити? Абе мн неща

Мнение от impostor »

Темата ми хареса и да пестя място тука ще питам :o Вярно ли е, че прекъсването заради невзетите изпити се прави след 8 октомври и сега нищо не мога да направя??? Че няма смисъл и до канцеларията на факултета да ходя? :D А някой да знае как седи въпроса с final exama на английска филология, т.е. трябва ли да е взет с най-малко 3 че да не бъда съвсем изхвърлена, без варианта прекъсване? :roll: Не че няма да го взема, но да знам дали да му мисля много. :lol:
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Re: Прекъсване? Записване? Изпити? Абе мн неща

Мнение от Kai »

Така~ Е за туй аз знам всичко xD
1. За да прекъснеш трябва най-малко да си взел 2 изпита през годината, няма значение кой семестър. Демек ако са те скъсали по всичко не можеш да запишеш. Поне така е във ФМИ, за най-сигурно си питай в деканата или студентски отдел на твоя факултет.
2. По принцип записването на студенти в следващ курс е до 8ми Октомври - плащания, заварявания на книжки и т.н. С други думи те са с привилегия, като свършат записващите идва ред на прекъсващите - срокът беше нещо от сорта на седмицата след 8ми. Отиваш, дават ти молба, попълваш я, даваш я в студентски отдел, те ти драсват едно "прекъснал" в книжката, удрят ти печат за осигуровки и си прекъснал, но със запазени права.
3. Можеш да запишеш в горен курс с най-много 2 невзети изпита.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
zaiche
В началото бе словото

Връща ли се стипендията при прекъсване?

Мнение от zaiche »

Наистина ли, ако реша да прекъсна ще се наложи да върна всички взети от мен стипендии на СУ? Или са само слухове :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”