Оценки от предварителен изпит по история.

Архив на теми от "Студентски живот".
Заключено

Доволни ли сте от оценката си?

Анкетата свършва на 26 Юни 2008, 19:59

Да
26
30%
Не
33
38%
Смесени чувства
27
31%

Общо гласове: 86

Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Re: Оценки от предварителен изпит по история.

Мнение от ТΞD »

Ииии ти да не би да си едно момиче от ФНПП стая 601? :mrgreen: Тя пишеше с по 2 см разстояние между отделните редове. Та 36 страници е доста рисковано според мен, рискувал/а си да отегчиш проверяващите, което е едно на ръка или да се отдалечиш от основната тема като отделиш много обем за ненужна информация. А и понякога и 100 страници без грешка да напишеш, ако имаш допусната грешка от рода на това да споменеш нация в Средновековие или България във Възраждането е нормално да ти намалят оценката с няколко единици. И все пак не изключвам възможността от грешка, затова се възползвай от възможността си и отиди утре или вдругиден на идентификация, там най-точно ще разбереш какъв ти е проблемът, а няма да гадаем тук за възможната от 1000 и една причини. Успех! :wink:
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Аватар
aB-uSer
В началото бе словото

Мнение от aB-uSer »

Писах по темата за Аспарух и Тервел, 24 страници, оценката ми е 5.38 и съм доволен. Има 42 човека преди мен :) Честито на всички, които са доволни.
Аватар
Silmarien
От дъжд на вятър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети

Мнение от Silmarien »

5,25 ... стига ми по принцип за специалностите, които искам, но не съм доволна - предимно, защото направих глупави грешки, които спокойно можех да избегна. и май наистина тази година режат прекалено дългите работи - аз написах 30 стр. и имам 5.25, а мои познати с много по-кратки теми имат равни оценки и даже малко по-високи...
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Никой специално няма да ви реже оценките заради голям обем. Но при прекалено големия обем е нормално да има отклонения и така се стига до "кръцни - срежи"! :wink:
Аватар
mimoncho
В началото бе словото

Мнение от mimoncho »

Поздравления за всички , които са се справили на изпита. Искам да ви попитам нещо относно проблемите, които засягате в рабоите си как мога да преценя кое от информацията е излишно, защото не знам изискванията на комисиите.Аз например бях писала подробно за славяни и прабългари и си мисля, че заради това са ме орязали.Вие каква информация сте включвали :roll:
Поука вместо омраза, усмивка вместо презрение !
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Първо гледай внимателно заглавието! Тук имаше начална година и затова всичко преди нея трябва да има встъпителен характер. Ако напишеш за славяните и българите колкото за Аспаруха и Тервеля, явно е отклонение!
Аватар
mimoncho
В началото бе словото

Мнение от mimoncho »

да явно е така, но е вече късно. кофти ми е, защото едвали на редовния ще е повече , но това си е моя грешка. Благодаря
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

спомням си, миналата година на около записването можеше да си гледаш теми...аз вече знаех, че съм влязъл, ама имах да убивам малко време докато чаках една приятелка да си гледа работата по немски и влязох да гледам моята по литература.
Имах 4 на Йовков и влизам, гледам, казвам "а, супер, чудесно, довиждане, лека работа" и тия ме гледаха като гръмнати. Не знам какво са очаквали, милите...

бтв с 5.13 по история и 4.00 се влиза право ако си момче- при това дори не си от последните метри(мн исках да съм метърджия(х ), така че- дишайте.
:)
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право

Мнение от blackout »

Joker написа:Първо гледай внимателно заглавието! Тук имаше начална година и затова всичко преди нея трябва да има встъпителен характер. Ако напишеш за славяните и българите колкото за Аспаруха и Тервеля, явно е отклонение!
БЕЗ да е имало начална година... и мога да ви кажа че от 20-е страници, писах 9 за славяните и за прабългарите и имам 5.50, така че явно така свършва спорът трябва ли да има много за тях или не..не прекалено, но достатъчно. Две изречения в увода е смешно. Първия аспект от темата беше създаване на българската държава. А то е причинено единствено и само от славяните и прабългарите дефакто. Т.е. те са 40% ай да ги наречем от темата.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

blackout, ти ли беше момчето дето отиде на предварителния с две теми? някакъв спомен бегъл имам .. ако е така, си егати късметлията, пич! 8)
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
Аватар
blackout
Летящите Пръсти

Мнение от blackout »

не не ... как ши каиш тъй :) Аз отидах със 7 теми :D и между тях бтв бяха и двете, които се паднаха.. :shock:
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
mimoncho
В началото бе словото

Мнение от mimoncho »

еми аз също написах 8 страници за двата етноса и 10 за останалата част от въпроса но се различавам от теб с една единица, в крайна сметка явно всичко е въпрос на късмет на коя комисия ще попаднеш. А относно темите, които си знаел, в това отношение наистина си касметлия ...
tally.w
В началото бе словото

Мнение от tally.w »

аз писах 13 стр., 5 от които за славяни и прабългари, имам 4,50, утре ще ходя да си видя работата и ще споделя какво е пишело в рецензията (ако има нещо, което да допринесе за спора трябвало ли е, или не да се пише за тях) иначе все още не знам дали съм доволна или не, утре, като си видя грешките, ще кажа :)
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Аз славяни и прабългари ги споменах само в увода, че участват в създаването на държавата и че образуването на държавата е процес, който е протекъл на два етапа. След изворите и историографията изведох логическа връзка, като споменах, че през 7 век станали съдбоносни събития на Балканите - седемте славянски племена и северите (от двете страни на Дунава), и разпадането на Велика България. След това казвам, че Аспарух поел на запад и се установил в Онгъла - дотук. След това вече почва същината. Цялата тема ми е 14 страници (7 листа). Това, което споменах като логически преход, заемаше точно половин страничка с поле. Имам 5,25 - идея си нямам защо точно са ми взели, ама и не ме интересува, затова и не се разкарвах в жегите по СУ да си търся работата. А и моят даскал ми каза, че рецензиите обикновено са от по едно изречение и нищо съществено не се казва в тях. Но въпреки това би могла да отидеш, след като имаш 4,50 - това вече за мен си е занижаване. И по въпроса, дали е трябвало, или не да се пишат славяни и прабългари - зависи от проверяващия, изискванията не са толкова строго установени... Аз лично съм доволен, макар че можеше и малко повече :)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

Аз днес ходих да си гледам работата.В рецензията пишеше много добро изложение,стегнат изказ ,но има пропуск по последния въпрос.Знаех си че тези причини за провала на въстанието ще ми снижат оценката,но чак пък с една единица.А най очудена останах когато този който ми обясняваше работата каза че спокойно темата е можала да бъде оценена поне с 5,25.Е ,това ако не е субективизъм.Много ме разочарова това 5,00 особено сега когато разбрах че е можело и повече.Феичка май се оказа права за проверяващите.
А между другото на едно момиче до мен обясняваха че са и смъкнали от оценката защото е писала подробно за славяни и българи и това се счита за отклонение.
Право, 1-ви поток, 4-та група
Заключено

Обратно към “Студентски живот - АРХИВ”