Как се чувствате след предварителния по история? :)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
stefito
В началото бе словото

Re: Как се чувствате след предварителния по история? :)

Мнение от stefito »

Съгласна съм,че работата както на проверяващите,така и на тези,които след това се занимават с цялата бумащина...разсекретяване и т.н.не е никак лесна ,но все пак доста време вече се забавиха и това рефлектира не моного положително върху нас чакащите кандидат-студенти!!!! :?
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

Их, ма божее, като стане така и всички започнат да се оплакват и да си търсят мишена, че много се дразня. Не бъдете толкова черногледи, оценките няма да се изгубят, нито ще се понижат, ако почакаме още малко. Плюс това, това е още първото ви чакане, макар че тези по-нервничките се проявиха и при разпределението по стаи. Мисълта ми е, че когато нещо не носи положителни емоции като например това чакане, то е хубаво да се опитате все пак да извлечете нещо полезно - да се научите да чакате, да бъдете търпеливи, защото тепърва тези качества ще са ви нужни.
Глупости правят умните хора. За останалите това е ежедневие.
Оскар Уайлд
wolfstyle
В началото бе словото

Мнение от wolfstyle »

Мишок написа:Их, ма божее, като стане така и всички започнат да се оплакват и да си търсят мишена, че много се дразня. Не бъдете толкова черногледи, оценките няма да се изгубят, нито ще се понижат, ако почакаме още малко. Плюс това, това е още първото ви чакане, макар че тези по-нервничките се проявиха и при разпределението по стаи. Мисълта ми е, че когато нещо не носи положителни емоции като например това чакане, то е хубаво да се опитате все пак да извлечете нещо полезно - да се научите да чакате, да бъдете търпеливи, защото тепърва тези качества ще са ви нужни.

ех ма че ти си бил голям разбирач, на мене както предполагам и на повечето не ни е първо чакане и за това явно се 'оплакваме' на мен лично това ми е 4ти изпит за тази година и на всички останали места резултатите излизахе на следващия ден..максимум на 2я, разбирам че тук в СУ изпита е малко по различен, не е тест които да се проверява от скенер или нещо подобно и че кандидатите са повече, но все пак минаха повече от 2 седмици...за какво си говорим?!
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

В крайна сметка нищо не можеш да промениш, колкото и да се оплакваш, нали? Но това не е слънчоглед, да ти пресипя в шепата, то си е начин на живот и светоусещане, дали ще си хабиш нервите за дребни неща или ще ги гледаш от високо. :wink:
Оскар Уайлд
tally.w
В началото бе словото

Мнение от tally.w »

не искам да споря с никого, обаче се дразня: после ако някой не си хареса оценката ще има коментари от сорта, че работите се проверяват отгоре отгоре, че не се четат от край докрай, ами оценките от небето падат, обаче сега искаме ако може за 3 дни 2000 работи да се проверят и оценят от по 2ма човека, та накои и на арбитър да отидат...само ще вмъкна, че сестра ми, която следва в Германия чака резултатите от изпитите си в университета (не за кандидатстване, а в университета) 2 месеца; точно защото СУ е сериозен университет и държи на репутацията си не може да допусне издънки от бързане, поне според мен; още малко търпение...и аз вървя, нервнича и си го изкарвам на всеки срещнат, ама наистина трябва да проявим малко разбиране;

...пък току виж Господ ни награди за смиреността :lol:
Аватар
pSy_ZeRo
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от pSy_ZeRo »

Факт е, че не трябва да избързват, но сами си вкараха автогол с това изказване, че до 10 работни дни след изпита ще има резултати. Отделно, че СУ може да си позволи повече проверители и по-адекватна система за изнасяне на резултатите, но от това се икономисва, за съжаление :roll:

Аз лично съм по-скоро спокоен, понеже не смятам, че ще имам някаква зверски висока оценка :mrgreen:
Smash the mirror, smash the dreams...

Мнение от arabhel »

Може би е твърде рисковано сред толкова нервни хора да го казвам, но изобщо не се притеснявам и не ме интересува кога ще излязат резултатите. Еми така де - при мен въпросът беше да не излязат преди 24, когато ми беше балът - просто не знам как точно ще се формира оценката ми и при какви критерии и не исках гадни изненади предварително. Сега вече се успокоих и ми е все тая, да изнасят, когато им скимне.
Само да вметна, може да няма значение, но все пак. На 16-18май имаше национална олимпиада по история. Там Националната комисия беше предимно от преподаватели на Софийския университет и се председателстваше от чичо Пламен /деканът/. Комисията беше адски натоварена и тогава беше заета само с нас, затова тия дни ги отпишете. От друга страна, може да са си извикали проверяващи от други университети, това всички го знаем, но им се плаща, както вече знаем.
И още нещо - засекретяването и разсекретяването отнемат поне 1/2 от времето за изнасяне на резултатите. Проверяващите идват, свършват си работата и после други идват, за да сверят входящите номера на кандидатите с оценките, поставени на работите им. По този начин НЕ МОЖЕ да се допусне грешка при поставянето на оценката на кандидата. После, като видите не дай си боже слаба оценка, да не почнете да питате ама има ли грешка. Няма начин, просто защото ще им откъснат главите.
Мисля, че тази информация трябва да се повтори няколко пъти на всички, за да се осмисли и да се успокоите. Когато, тогава!
Хайде, успехи, а на който му предстои балът - яко прекарване!
boretto
В началото бе словото

Мнение от boretto »

Здравейте!
Някой знае ли колко време, след излизането на резултатите на "стената на плача",е необходимо ,за да ги качат и в сайта,или това става почти едновременно?
Животът може да не е честен,но поне има страхотно чувство за хумор ;)
Аватар
n_power
В началото бе словото

Мнение от n_power »

boretto написа:Здравейте!
Някой знае ли колко време, след излизането на резултатите на "стената на плача",е необходимо ,за да ги качат и в сайта,или това става почти едновременно?
Ако разбера,че на стената ги слагат дори 5 минути преди в сайта - отивам да чакам пред нея !
stefito
В началото бе словото

Мнение от stefito »

Системата на СУ,за персонална информация забива......дано това е добър знак и вече да са решили да качат резултатите!!!!
Garbage
В началото бе словото

Мнение от Garbage »

Юпииии, верно забива :bounce: :bounce: :oops:
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

Хора, той и вчера сутринта забиваше. Явно кандидат-студентите са се наспали след многото балове и след следобедната дрямка се юркат да проверяват. И персоналната информация забива. :albino:
Оскар Уайлд
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Да ма ся забива некак си...особено, разийш ли :D
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
ТΞD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от ТΞD »

Ето един напълно изтрезнял habibiturient (хлъц) :drunken: Вчера сутринта на мен ми забиваше по същия начин и тогава бях обнадежден също като вас. Ама уви, ще се наложи да ви разваля джумбарето предварително. :roll: :lol:
Оскар Уайлд
Аватар
sweety.girl
Пишете, о, братя

Мнение от sweety.girl »

еи,и днес не ги изхесоха :x
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”