Вел,
То да бяха само тези... При все, че точно тия ги отличавам без усилие - може би точно защото са така популярни.
Но в момента диря в youtube да ти пусна един линк, за да чуеш една наистина уникална кражба, в която е замесен и българин - 2 такта са откраднати, обаче пък колко популярни са станали тук, не е истина. Тъкмо и Тони спомена "Аида"...
http://youtube.com/watch?v=NnhYqrYLvXQ&feature=related
Слушайте внимателно от 01:49 до около 01:53, макар че мотивът започва по-рано - за позналия "парчето", няма награда - прекалено лесно е. След това се повтаря към 02:30. И невнимателно да слушате, няма как да не го познаете.
---
Камилчо, с тебе вчера като говорихме за тия кабалети, дето направо ми иде да тръгна на бой и затова толкова ги обичам, надъхващи, здрави, мъжки (въпреки че ги пеят тенори

, а тенорът ми е много недолюбван глас) - в youtube я няма любимата ми такава ария. Опитах да я прикача като файл тук, тц, не стана. Но ако някога ти попадне операта "Двамата Фоскари" на Верди, да знаеш, че кабалетата се казва "Odio solo, ed odio atroce" и просто я обожавам. Има и още няколко подобни и, о, чудо - всички са написани от белкантови композитори - Верди, Доницети, Белини. Какво да направя, като не съм фен на Фагнееер...
---
Вел, напълно подкрепям за тема за класическа музика - ако не си я пуснал, пускай я, ще я направим важна и нея, макар че ще си пишем 2-3 души вътре. Тъкмо да ви се похваля от кое произведение не мога да се откача напоследък. Ама то толкова мрънках за Чехия, че може и да се сетиш - доста прозаично е. И, същевременно, емблематично.
---
Боромир, нищо, че и там има такава тема - едно, че е нафталинена вече и второ, ако я изровим, ще се приеме като отговор на възхода на чалгата в съседния подфорум, а на мен ми се иска да избегнем подобни тълкувания и да си разлафваме кротко за тая музика, без да се налага да се обясняваме. Пък и, лично за мен, тая тема трябва да съществува в един подфорум с операта, понеже е по-близка с нея, отколкото с всеки друг тип музика от "Музика и концерти".
Затова смятам, че няма да е излишна и тук.