Трябва да ми спрете достъпа до тоя раздел.

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Трябва да ми спрете достъпа до тоя раздел.

Мнение от Търговецът на кристал »

Е, как да познавам "добри" чалгари, след като вече съм загубила всяко желание да се запознавам с каквито и да е чалгари? Това е просто омагьосан кръг и, честно да ти кажа, не искам да хабя време и нерви, доказвайки си, че не съм права, само за да установя накрая, че все пак съм права. Като цяло, познавам малко мутри - но останалите чалгари, които знам, са хора с манталитет на мутри, което е още по-лошо, защото те разсъждават като такива, само дето нямат кинтите. И е малко смешно.
Пък момичетата вече спряха да искат да са принцеси, искат да са мутреси, макар и да не ползват точно тая дума. Искат да имат леопардово гащеризонче, гъзарски слънчеви очила, които да носят и нощно време и да карат на сонар и да ги тъпче някой батко с парички, за да им купи хубава количка и да ги води в Дубай.
Не знам кое е първото - яйцето или кокошката. Дали чалгата породи тоя манталитет, или съществуването му доведе до раждането на чалгата, обаче е факт, че тя ме отвращава органически и то не само, защото "се правя" на много ЕнтелЕгентна.
Радвам се, че познаваш и свестни чалгари. Какво друго да ти кажа - аз моят избор съм го направила.
И не съм кривогледа. Късогледа съм. :mrgreen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Търговеца :laughing3: :happy6: :happy7: :laughing3: :laughing3: :laughing2: :laughing2: :laughing3: :laughing3:

Отишъл си бате (мъж ли си, жена ли си) един-два пъти я в Биад, я в Хелпа, я в Най, решил си да завържеш контакти с мутрите и си се отвратил от тях. Направо смехотворно е да ги даваш за пример като фенове на поп-фолка. Отиди във форума на ФЕН да видиш истинските фенове на поп-фолка. Там са мутра до мутра :lol: :lol: :lol: , какво да си говорим.
Такива невинни дечица с позитивни пориви (да ползвам лаф от бате Ненчо, снощи гледах комиците)...
Ако им кажеш, че звездите, които гостуват всеки четвъртък у форумо, не пишат с маникюра си, ами диктуват и друг пише вместо тях, ще се разочароват страшно. Все едно не са получили подарък от дядо Коледа. Ама такива дечица, да ти е драго, като си изказват мненията и особено като задават въпросите си към звездите.

После се върни тука и кажи къде са ланците, къде са костюмите, къде са лимузините.

И бегайте вече с вашата нетърпимост и омрази.
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Kristo написа:Търковке,

Виж сега, аз познавам същия тип хора... но не съвсем същия. Познавам хора, които слушат този стил и нямат нищо общо с описания от теб образ. Говоря за хора, които познавам от години и на които мога да разчитам. Предимно хора със скромни финансови възможности. Без коли, без скъпи украшениица и без този мантелитет. Според мен музиката не определя характера, а по-скоро обратното: Ти не си се запознавала с чалгари, а с мутри, които слушат чалга. Има разлика.

Това, че някой слуша попфолк, не го прави гаден характер, не знам какви хора познаваш, но явно не си случила на подходящите примери. За разлика от мен - аз не познавам, такива, каквито ти описа, но съм съгласен, че има такива. Какво да направим - шанс, явно не общуваш с правилните хора и впечетлението ти е такова, знам ли....

Не е до даването на шансове - въпрос на правилен подбор на хора в живота ти. Нима, следващия чалгар ще го отрежеш яко, дори и да не е мутра? Или само музикалния му вкус стига, за да се откажеш от контакти с него? Моля те, не бъди кривогледа! Не съди за хората по музиката им, това, че познаваш еднотипни хора, които случайно слушат този стил, не е важно. Важното е, да познаваш и 'добри' чалгари...

И ако ще хапеш - давай по-настървено... :bounce:
Хъхъ...ами не си прав. Аз за 21 години не съм срещнал умен чалгар и няма и да срещна. И като казвам чалгар имам предвид човек, който слуша само и единствено тази музика и я защитава като качествена и единствената допустима (не такива, които понякога си я слушат като мен (особено на градус) :oops: ). Е това вече е определение, Кристо. Шофьорите, циганите, бакшишите - те не са елитът на нацията и няма и да станат. Не казвам, че няма изключения, но те са твърде, твърде малко. :idea:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Kristo написа:
Търговецът на кристал написа:Но в момента, в който някой ми каже, че слуша "фолк" (ааахахаха), червената лампичка светва и пищи - "Бягай, бягай, бягай!".
Това беше най-обидното, дискриминационно и глупаво изказване в целия форум...

Честито!

обяснения?
ок - тъпо е да делиш хората според вкусовете им, това показва че не зачиташ чуждото право да се кефи на такава музика, каквато му харесва. Спокойно половината страна може да те осъди... /това последното е малко вероятно, но все пак.../

Разочарован съм, Търговец, не съм очаквал такова изказване... то те принизява до нивото на тези, които мразиш... че даже и по-надолу....

Ех, Кристо, те твоите изказвания шото са най-умните във форума и това автоматично те прави институция.

Нищо лошо не е казала! Упражнява своето гарантирано от чл. 39 ал.1 от Конституцията на Република България право на мнение.

Офтопик - да, ще намеся малко правни идиотизми, защото като бивш възпитаник на ЮФ и мен не ме беше подминал смехотворният ентусиазъм да се изживявам като меродавен тълкувател на правото, както и да казвам с авторитет кой може и кой не може да бъде съден в дадена ситуация. И всичко това само след 2-3 лекции при декана Колев :lol: :lol: :lol: И за да те предпазя от неминуемите конфузни ситуации, ще те посъветвам да не бързаш с препратките към настоящата си материя.

А защо тя не е нарушила алинея 2 от същия този член 39, ще попиташ съвсем без право ти, защото в ЮФ, освен всички други високополезни предмети се преподава и Теория на Нахалството и Практическото Му Приложение в Ежедневното Общуване (много добър предмет, в който и до днес съм прилежен)...

Защото тя не казва, че слушащите фолк или уотевър е името на този стил музика трябва да бъдат натикани в БИАД и сградата - запалена. Нито че трябва да се забранява или цензурира. Нито че правата на слушащите тази музика трябва да бъдат ограничавани.

А просто че не намира общуването с почитатели на този стил за обогатяващо. По същия начин стои и моето мнение за слушащите рап. Любимата музика казва много за характера на човека - сетете се това как действа, ако никак не обичаш дадена музика.

И тя признава твоето твърдение, че има и свестни елементи сред контингента от фолк-фенове. С което и аз съм в унисон - сигурно има страхотни хора сред феновете на Фифти Сент. Не ми пука.

Изисква се смелост да кажеш просто и ясно - "Ако слуша фолк, няма да се сприятеляваме. Може да е злато-човек, може да загубя безценен приятел - това е положението! Сори." И аз акламирам подобна смелост да имаш, изкажеш и браниш мнение и гледна точка, ако и на други хора да им се струва странно или неподходящо.

Защо изписах толкова много? Тези, които са стигнали дотук, сигурно се чудят. А и да не се, аз пак ще го напиша. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Търговецът на кристал е едно чудесно момиче и аз считам за чест да я подкрепя в нейната гледна точка. Тя е изключително ерудирана и спазва винаги добър тон и отношение. И винаги си струва да се прочете какво е написала, ако и само за да не се съгласите с нея. Така че е меко казано несъстоятелно да бъде обвинявана в дискриминации, обиди или глупости.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Това защитна реч ли трябваше да бъде... :roll:

Има един момент, който ти изтъкна - че тя признава, че не всички слушащи поп-фолк са в описания от нея образ на мутряги и мутрагенни елементи. Ако това е факт, съм склонен да се съглася с мнението ти (ви)... демек - ако тя се съгласява, че е генерализирала нещата с изказването си и приема, че не познава всички слушащи този стил....

Сделка или не?

пс: за тази тема ще ни трябва медиатор, егаси...

пс2: малко извън темата - Търговец, гледам си сложила моя мисъл в блога си... може ли и аз да сложа твоя в моя?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ако ми уредиш нещо с Банкера (нали Румен все разправя, че бил красив и т.н.т.), съм склонна да си призная и че имам нещо общо със създаването на атомната бомба, новите цени на горивата и дори със спечелването на титлата от ЦСКА тая година. А, да, и че аз съм бащата на бебето на Емилия - тоя Коко Динев само си приписва заслуги. :mrgreen:
Почти в тоя ред на мисли, Кристо, аз пък що не ти знам блога, бе - я да дадеш линк, може и на лични. То това ще да е безценно четиво. Пък за "мислата", дето съм я сложила - то й е ред да я махам, че много се задържа, ама си я харесвам. Позволявам да ме цитираш, макар че подозирам, че ще изтипосаш някое прозрение за "курволяците"...
Сериозно, дай линк.
Боромир, благодаря. :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

Мтака търговката искаш ли да ти кажа нещо-ти като чуеш някой че е чалгар го игнорираш,а на мен не ми е нужно да чуя от един метъл че е такъв а го виждам без да ми каже-ето това всъщност е начин на живот и промиването на мозъци вследствие на музикалните преференции,за което говориш.Мога да те запозная с "чалгари",за да ти направя експеримент,да видиш че ако попаднете в различни ситуации,но с условието да не засягате темата музика,няма откъде да разбереш че е чалгар,а вече отделно,че може и да се влюбиш.Нещо което не може да ти се случи с метъл.Тва е истината.
А вече отделна тема е че като ти чета творчеството нещо ми лъха че и теб те комплексират красивите фолк певици но тва е нормално,женската завист е страшна работа.
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

pi4 написа:няма откъде да разбереш че е чалгар,а вече отделно,че може и да се влюбиш.

....

А вече отделна тема е че като ти чета творчеството нещо ми лъха че и теб те комплексират красивите фолк певици но тва е нормално,женската завист е страшна работа.
Хаха, първо горе кърти... а мене няма ли да ме запознаеш с чалгарка, що да не се влюбя и аз... не казвай, че няма готини, щото знам че има...

И после женската завист е друга тема, моля те, не започвай, че и там нямам спиране и ше откарам километрични постове...

пс: Търговец, скъпа, имаш ли си гадже, дай асл плс, айде тройка с мен и Пи4? :D
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

Kristo написа: пс: Търговец, скъпа, имаш ли си гадже, дай асл плс, айде тройка с мен и Пи4? :D
Сакън
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

pi4 написа:
Kristo написа: пс: Търговец, скъпа, имаш ли си гадже, дай асл плс, айде тройка с мен и Пи4? :D
Сакън
Какво не и' харесваш на момичето, тя е толкова дарк-куул... като не ме уреждаш с чалгарка, ше излизам само с Търговеца на срещи... и на кафенца, барченца, едно-друго...

И за да е по темата и Ице да не ми изтрие мнението казвам "Метъла и чалгата са яки стилове, не ги слушайте... тези другите стилове..."

Предполагам Ице-то е спряла да чете вече и да си довърша мисълта - Търговеца е скрита чалгарка, тя върти гюбеци като Шанел от МА2 и пее на турски и гръцки по цингаверните... боже, ако Раджа ме чете сега, ше поиска да му прекъснат не само достъпа, а направо .... пъпната връв... да не дава Господа... или респективно Сатаната, ако сте метъли...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

@Кristo - ах, да, бях забравил и ентусиазма към пазарене. Ако имах и най-малко желание да сключвам "сделки", щях сам да ги предложа.

"Ако тя се съгласява, че блабла, ако е факт, че блабла, то аз съм склонен да бла бла" - тези работи от лекция по Съдебна реторика ли са? Кърти този Руменчев, нали? Човек просто не може да се стърпи да не го цитира и да не ползва веднага наученото, защото ще придобие ореол на ерудит, така си е.

Аз не държа да приемаш мнението ми (ни), просто ми се стори твърде неправилно това, което ти изписа хееей там по-нагоре и не можех да не се намеся. Трябва да има все пак някакъв ред в цялата работа.

@pi4 - четенето на твоите мнения винаги ми е било интересно, но не толкова заради идейната, а по-скоро ортографическата платформа. 8) 8)
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Boromir написа:@Кristo - ах, да, бях забравил и ентусиазма към пазарене. Ако имах и най-малко желание да сключвам "сделки", щях сам да ги предложа.

"Ако тя се съгласява, че блабла, ако е факт, че блабла, то аз съм склонен да бла бла" - тези работи от лекция по Съдебна реторика ли са? Кърти този Руменчев, нали? Човек просто не може да се стърпи да не го цитира и да не ползва веднага наученото, защото ще придобие ореол на ерудит, така си е.

Аз не държа да приемаш мнението ми (ни), просто ми се стори твърде неправилно това, което ти изписа хееей там по-нагоре и не можех да не се намеся. Трябва да има все пак някакъв ред в цялата работа.

@pi4 - четенето на твоите мнения винаги ми е било интересно, но не толкова заради идейната, а по-скоро ортографическата платформа. 8) 8)
Човекът филолог ще става. Простено му е. :mrgreen: :lol:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Не мога да повярвам, че за една нощ сте народили толкова... писания. Бях писала "глупости", но реших да се поправя.
Темата тръгна към другия раздел, в което принципно няма лошо, така че не смятам за нужно да отговарям, за да не удължавам офтопика. Само ще кажа на pi4, че това с женската завист звучи доста безсилно като аргумент. Ако изглеждах като курва, държах се като курва и разсъждавах като такава, сигурно нямаше да ми пука - но ако изглеждах и се държах като такава, а имах акъла, който имам сега (да, фукам се, so what?), сигурно щях да се гръмна. Затова и искам да имам син, а не дъщеря - ужасява ме мисълта, че някой ден може да тръгне по пътя на невръстните курволетки (лафът май беше на Раджа, не помня), на които мозъкът им служи да спира течението между ушите, че иначе няма да е яко, докато връткат свирки по сепаретата.
Та така... както казваше баба ми, присмей се на умен и на богат, че и да те стигне, да не те е яд. Те не са умни, това е факт (спомнете си Десислава във Вип Брадър, ахахахаха) - а парите са си ги заработили с въртене на задник, свирки и трампене на мъже (той Коко Динев неслучайно ги запложда подред). Все пак, те спят с мутри, а мутрите, нали не забравяме, са самият елит на нацията - шайка престъпници, които перат комунистически пари (и пари от наркотици и проституция).
Айде стига толкова.
В края на ноември
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Мнение от Mira »

Хора,какво ви става?!?!?!ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!В какво се превърна този раздел...тц тц :shock: :?
Изображение
Изображение
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Kristo написа:като не ме уреждаш с чалгарка, ше излизам само с Търговеца на срещи...
Уреди си сам. Не е толкова трудно. Изкъпваш се, обръсваш се, прилепналите дрешки (термина на Дичоу), хубав дезодорант, романтиката на поп-фолка трябва да ти е в душата и мацките идваааат :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:

Всъщност я да не разкривам тайните, че да вземете да оберете мацките като череши от клона и няма да останат за мен :?
Изображение
Заключено

Обратно към “Музика и Концерти”