Smoking Mirror написа:Ей от такива хора като ФМИ ще въведем шльоковицата като официална азбука... Поне днес можеше да пишеш с речник, братле...
Старая се, но толкова са ме научили в училище! Дори днес по случай празника преди да си пусна поста взех че го прочетох един път и забелязах две думички в които се съмнявах за правописа им. После хвърлих едно око какво предлагат в нета и намерих тълковен речник само за отделни думи
http://www.vanyog.com/grammar-bg/online/index.php - разбира се и двете бях написал грешно и ги поправих

Но постовете ми са доста дълги обикновенно и за да съм сигурен че са грамотни трябва да проверя абсолютно всяка дума, затова ако ми дадеш софтуер за проверка на цял текст на куп, а не само като това за отделна думичка. Обещавам да ги редактирам преди да ги пусна

Всъщност стига ми и ДБ с абсолютно всички думи в българския език и аз сам ще си направя софта
Кирилица
Освен това аз разбира се пиша на фонетична, но въобще не съм съгласен с шльокавицата и никога не съм я толерирал. Просто от това което ти каза излиза, че аз пиша с цифри и или латиница?! А това не е вярно. Но все пак дълго време съм бил принуден да ползвам маймуница, но без шльокавица!!!
А ти понеже не знаеш разликата сега ще ти обясня каква е тя
6лиокавица
Освен това аз разбира се пи6а на фонети4на, но въоб6е не съм съгласен с 6лиокавицата и никога не съм я толерирал. Просто от това което ти каза излиза 4е аз пи6а с цифри и или латиница?! А това не е вярно. Но все пак дълго време съм бил принуден да ползвам маймуница, но без 6лиокавица!!!
Ето това е тя!!!
Majmunica w stil foneti`na kirilica
Oswen towa az razbira se pi[a na foneti`na, no wyob]e ne sym syglasen s [lxokawicata i nikoga ne sym q toleriral. Prosto ot towa koeto ti kaza izliza `e az pi[a s cifri i ili latinica?! A towa ne e wqrno. No wse pak dylgo wreme sym bil prinuden da polzwam majmunica, no bez [lxokawica!!!
Така пишех аз в началото когато ми се наагаше да пиша, но не разполагах с кирилица, а това си беше доста време

И пишех така точно защото не бях съгласен да развалям езика като използвам един и същи символ за различни звуци и все пак така е правилно да се пише ако има само латиница, защото все пак е единствения стандарт създаден за това. Айде опитай се да напишеш нещо с латиница по БДС... XAXA
Maimunica, taka kakto e masovo razprostranena ili po to4no kombinirana sas 6liokavica.
Osven tova az razbira se pi6a na foneti4na, no vaob6e ne sam saglasen s 6liokavicata i nikoga ne sam q toleriral. Prosto ot tova koeto ti kaza izliza 4e az pi6a s cifri i ili latinica?! A tova ne e vqrno. No vse pak dalgo vreme sam bil prinuden da polzvam maimunica, no bez 6liokavica!!!
Просто не винаги човек има възможност да пише на кирилица.
Majmunica sled moqta prerabotka.
Oswen towa az razbira se pisha na fonetichna, no wyobshte ne sym syglasen s shliokawicata i nikoga ne sym q toleriral. Prosto ot towa koeto ti kaza izliza che az pisha s cifri i ili latinica?! A towa ne e wqrno. No wse pak dylgo wreme sym bil prinuden da polzwam majmunica, no bez shliokawica!!!
В крайна сметка започнах да пиша така, защото изключително малко хора разбират стандарта...
Всъщност аз разбирам всичко стига да е написано по някакви правила! Но страшно много ме дразнят хората които пишат на шльокавица и или маймуница и най вече когато използват един и същи символ за различни звуци!!!
Повечето пишат:
Ж = J - но пишат и Й с J
Й = I - но пишат и И с I
Ч = 4 - тук чисто графически приликата е доста голяма, но все пак е глупаво
Ш = 6 - ето това е най голамата възможна простотия
Щ = 6 - не тази е по голяма!
Ъ = А - а може би тази е най голямата

ЬО = IO - без коментар...
Ю = IU
Я = IA
ето това е неграмотност породена от шлиокавица и маймуница и мен също страшно много ме дразни!!!
Аз пиша:
Повечето пишат:
В = W - защото така е на фонетична
Ж = V - защото така е на фонетична
Й = J - защото така е на фонетична
Ч = CH - защото така е на английски този звук, иначе на фонетична е ~ ako e glawno i ` ако е малко

Ш = SH - пак защото така е на английски, а на фонетична } и съответно ]
Щ = SHT - пак защото така е на английски, а на фонетична { и съответно [
Ъ = Y - защото така е на фонетична
ЬО = IO - е тук няма как... но това никога няма да ме накара на кирилица да напиша йо след съгласна

Ю = IU - няма как, на фонетична главно е | и малко \
Я = Q - защото така е на фонетична
Преработката ми е такава че съм запазил красотата на българския език в максимална степен, опитвайки се да изписвам абсолютно всички звуци ако не с истинските им символи, то поне за всеки различен звук да има различен символ!!! И едновременно с това все пак да пиша така че да е максимално лесно да бъда разбиран всички!!!
О забравих най гнусното извращение и то е когато се опиташ максимално да наподобиш графично кирилицата с латиница
OCBeH ToBa a3 Pa36uPa Ce nu6a Ha OlOoHeTu4Ha, Ho Bao66Te He CaM CarJlaCeH C 6JluokaBucaTa u Hukora He CaM ua ToJlePuPaJl. nPosTo oT ToBa koeTo Tu ka3a u3Jlu3a 4e a3 nu6a C cuOlOPu u uJlu JlaTuHuca?! A ToBa He e BuaPHo. Ho BCe nak daJlro BPeMe CaM 6uJl nPuHYdeH da noJl3BaM MaiMuHuca, Ho 6e3 6JluokaBuca!!!
Е това ми разказа играта, отнеми 3 пъти повече време да го напиша така, отколкото целия останал пост. Просто не разбирам как може някой да пише така

А може и да съм пропуснал някой трик, че си трябва доста фантазия за това

Примерно "OlO" за ф сега си го измислих, другите съм ги виждал вече...
Извода е че ако случайно се появи някой с поне малко мозък сред управниците, който да реши да инвестира поне малко в това. Например просто да раздават безплатно клавиатури с БДС, ама наистина хубаво подредени и 30-те символа от азбуката и предвидени клавиши за тях, а не като сега просто нахвърляни някакси по стандартните клавиатури с латиница. Айде ако не безплатно, поне да пуснат на пазара такива, но ако не са безплатно аз никога няма да си купя такава. Но пък бих си купил с фонетична подредба например, ако е с кадърен дизайн естествено

Не като фонетичната на Windows Vista дето на нищо не прилича... Та ако бъде направено нещо такова, можеби идните поколения ще си пишат на кирилица и дори ще предпочитат да го правят. Друга тема е че много неща на български не можеш да намериш! Засметка на това на английски и на руски има всичко, но лично мен английския ми е по лесно да го чета от руския, въпреки че и на английски не ми е много лесно

И аз искам всичко да е на български, бе значение как е написано, но уви... Седнали тук да ми реват как е написано, а то няма нищо написано...