КСК 2008 - математика

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
n@sko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: КСК 2008 - математика

Мнение от n@sko »

Не знам за вас, но аз не се справих - едно е да си гледаш отговорите на задачите и да казваш тия са егати лесните, а друго си е да седнеш и да ги решиш. Поне за първите 6 бяха на ниво за всеки абитуриент занимавал се малко с математика.... тия ги реших, ама по-натаък ги оплесках : та в заключение - ще имам около 4,30 по моя преценка :cry: :cry: :cry: Но това ми помогна да се настървя повече! СУ ми харесва повече от ТУ, защото не пуска елементарни задачи, а пресявката между тъпи и умни е по-добра - някъде ако изкараш 6 в ТУ - в СУ ще е 5
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

ОК, трудни са.
И го кажете на г-ца Здравкова, катедра ОМИ. Само майтап може да си направи с вас.
По нейно време, тя е била шеста в класирането изобщо. Една шестица, две 5.75, две 5.50 и тя с 5.25.
Както се сещате, в анкетката долу както има трима решили всичко, ако задачите бяха онеявремешните, май и един нямаше да има цъкнал всички задачи.
Сега си правя проекта по методика от един учебник за 10-ти клас от 92-ра и Здравкова казва, че това не се учи, онова не се учи... Че какво ме интересува онея кретени от МОН какво махнали? И те ще се махнат :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
Аватар
indignity
В началото бе словото

Мнение от indignity »

как става оценяването :) определен брой точки знам, че дават, но равен ли е този брой точки за всяка задача.... защото първите 5 бяха елементарни но последните :oops:
with hope in our hearts and bricks in our hands we sing for change
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ами да ти кажа пише и на условията, и на решенията, ама кой да чете.
По равно е. 4 десети за всяка вярно решена и хубаво обяснена задача.
И долу-горе всяка задача е разделена на 4 стъпки, всяка от които - 1 десета.
Оценката започва от 2.00
Изображение
Аватар
veliko
В началото бе словото
Специалност: приложна математика
Курс: втори

Мнение от veliko »

Според мен задачите не бяха трудни, просто на места имаше сметки , които ме забавиха ( 8 и 9 ) .Като цяло реших и 10те , но си предадох работата с ясната мисъл, че съм объркал 7 и 8 :( Нямах време да ги изпипам. И все пак преди изпита реших и трите изпита от миналата година и смятам, че този е по- труден и от трите.
Междудругото искам да поздравя Бетон , че е математик по природа и не се е записал
в някоя специалност със висок бал например Комп. науки (нищо лично) а се е записал
там, където иска :notworthy:
"Той нямаше достатъчно въображение за да стане математик, затова стана поет... "
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

nelusha написа:Ами не съм доволна от себе си.Първите 6 съм ги решила и съм получила отговорите.6-та съм я направила по различен от авторите начин.И се надявам на някоя точка от другите 2 задачи,по които писах.Оценка между 4 и 5 (надявам се между 4.50 и 5).
Явно мисля много бавно,защото задачите ми се струват не толкова трудни,но 10-та дори не я прочетох.9-та ме забави с 1000000 изчислителни грешки и накрая пак не получих отговора :cry:
Общо взето ще се ходи и на редовен изпит. :roll:
Ами това е от мен.Радвайте се-1 конкурентка по-малко :P
Хех, ти ако си бавна аз какъв съм :) Когато почнах 6-та задача оставаха 5 минути, затова хвърлих едно око на останалите 4 и си предадох работата. Първите 2 ест съм ги решил, третата не знам защо след махането на втората степен в началото забравих да разгледам втория случай(можеби защото гаджето не ме остави да спя ноща преди изпита, а миналия ден бях станал в 6, та сещаш се колко съм бил адекватен на изпита след като не съм мигнал предходните 33-38 часа) и съответно намерих само два корена от 4, значи тук трябва да има 2 точки :) Ако не ми резнат една точка затова че на първата задачка, тъйкато я реших на ум и май само на черновата съм писал, че d=2. С две думи до тук 3.00 и от 4-та и 5-та които доста съм поосрал и доста збито преписах от черновата, пак почти само отговорите, но може от там все пак някоя и друга точка... Та с такава гнусна тема и на 3.00 няма да се сърдя, само да не е по малко :angryfire:

А колкото до теб, май с 4-5 при жените се влиза навсякъде :)

Бeтон написа:ОК, трудни са.
И го кажете на г-ца Здравкова, катедра ОМИ. Само майтап може да си направи с вас.
По нейно време, тя е била шеста в класирането изобщо. Една шестица, две 5.75, две 5.50 и тя с 5.25.
Както се сещате, в анкетката долу както има трима решили всичко, ако задачите бяха онеявремешните, май и един нямаше да има цъкнал всички задачи.
Сега си правя проекта по методика от един учебник за 10-ти клас от 92-ра и Здравкова казва, че това не се учи, онова не се учи... Че какво ме интересува онея кретени от МОН какво махнали? И те ще се махнат :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ти нямам идея защо винаги пишеше толкова несвързано, но както и да е :) Мога само да кажа че от една страна изпита е лесен защото моите знания са на ниво 7-ми клас, пък и на стария формат съм ходил един път и изкарах 3.33, сега ми е второто явяване вече по новата система и дано пак да вържа тройката :) Но от друга гледна точка изпита в СУ винаги е поставял кандидатстващите в доста неравностойно положение, поради простия факт че е ориентиран към тези които идват от МГ, а такива като мен от гимназии, които половината неща въобще не са ги имали в учебния материал, духат много яко супата! И в този ред на мисли ми остава само да дам луди пари за уроци, които обаче нямам... Ако имах бих дал, макар това да е чист рекет, тъйкато учителите са длъжни да са те подготвили, но и това е друга тема... Най-лошото е че като си направя една простичка сметка май ми излиза много по евтино да си купя изпита по някакъв начин, отколкото да си наваксам пропуснатото не по моя вина, от средното... Все пак предпочитам да го науча, тъйкато рано или късно ще трябва да го направя, но няма пари. Което е и най гадното - Образованието трябва да е безплатно!

P.S. А най гнусната простотия е че ако искаш да ползваш оценката от матурата или предварителния изпит трябва да платиш още една такса, както прочетох наскоро...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
PLAMMM
В началото бе словото

Мнение от PLAMMM »

Къде мога да видя решенията на задачите дадени на предварителния по математика и излезли ли са резултатите ? :roll: :lol:
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

FMI написа:Но от друга гледна точка изпита в СУ винаги е поставял кандидатстващите в доста неравностойно положение, поради простия факт че е ориентиран към тези които идват от МГ, а такива като мен от гимназии, които половината неща въобще не са ги имали в учебния материал, духат много яко супата! И в този ред на мисли ми остава само да дам луди пари за уроци, които обаче нямам... Ако имах бих дал, макар това да е чист рекет, тъйкато учителите са длъжни да са те подготвили, но и това е друга тема... Най-лошото е че като си направя една простичка сметка май ми излиза много по евтино да си купя изпита по някакъв начин, отколкото да си наваксам пропуснатото не по моя вина, от средното... Все пак предпочитам да го науча, тъйкато рано или късно ще трябва да го направя, но няма пари. Което е и най гадното - Образованието трябва да е безплатно!
Нищо не каза.
- хората, които идват от МГ разбира се, че ще им е по-леко, защото само с това са се занимавали. А другите - трябва да се потрудят повече
- учителите в училище не са длъжни да те подготвят за ФМИ, ако училището ти е по готварство. Разбира се, че частните уроци са за това. Един вид като допълнителен бизнес, за тези които си могат (учителите). А който не може, си крета с даскалската заплата и ходи да скача на стачки като абдал
- за купуването на изпита нямам коментар
- няма безплатен обяд. Всичко е commercial
Еееее, аман от хора, които грам си нямат понятие от образование и си дават компетентните мнения.

И един въпрос към потребителя, който пита за решенията. Бате, ти къде беше на изпит?
Изображение
ObsCure
В началото бе словото

Мнение от ObsCure »

http://www.fmi.uni-sofia.bg/ksk/Predv_I ... SL_COR.pdf -> Условия и решения.Резултати...soon enough.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Бeтон написа: - за купуването на изпита нямам коментар
Не мога да повярвам :shock: :D
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Е, какво да коментираш пропаднали типове? Преписване, купуване - равносилни са.

Даже и който взема парите и той е пропаднал. Знае, че е нередно и въпреки всичко взема. Като толкова му се вземат пари, 100 лева на час да са му уроците, ще са почтено взети пари, защото ако е некадърен, вината ще е изцяло в този, който му ги дава.

Това вече са общи принципи, не само в образованието се прилагат.
Изображение
Gemini
В началото бе словото

Мнение от Gemini »

Признавам си без бой - решил съм само 6 задачи. Искам обаче да споделя мнението си относно организацията на изпита от 18 май. Нека бъда по-точен: за липсата на организация на изпита от 18 май. Накратко - бях в Химическия Факултет. В кабинета имаше 17-18 кандидат-студенти, може би 10-на си влязоха заедно и си правеха изпита на 1 ръка разтояние ... Квесторите ни бяха 2 бабета и дядо, които меко казано не будеха особен респект... за това пък миризмата на господина беше адски зловонна!!
Бях на изпит и в УНСС и там определено организацията беше в пъти по-добра ... Не искам да се конфронтирам с Бетона или някой друг студент на ФМИ. Наясно съм, че теста на УНСС е много по-лесен от темата на СУ, но аз говоря за организацията на изпита.

Сега може да получа много отрицателни коментари, но всичко написано от мен е истина и затова не се срамувам да ви я поднеса!
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Не мога да ти оспоря. Не съм видял, но мога да ти се доверя, защото тази зала не е била единствената такава, където се е подсказвало яко. А зловонната миризма не коментирам. Тя е един вид екстра :lol:
Ами доц. Бойчева от сутринта търчеше налево и надесно по звената. И насреща й се развиват празни теории... ама сякаш някои за първи път виждат КСК изпит. Беше бясна тогава Бойчева.
А в ХФ-то, дето е на една пикня разстояние от ФМИ се е получило така.

Аз обаче мога да ти кажа зала, където не се е шукнало.
При АСЯ РУСЕВААААААААААААААААААА - няма шест пет при тази женичка. SUPER GIRL!

И това разбира се, за сметка на други места, където е било башибозук. Какво очаквате? Нормално. Един работи за 50. България.

унсс... имат две сгради на кръст, като те са свързани с топла връзка :lol: и остана да не ги оправят.
Изображение
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Бeтон написа:Е, какво да коментираш пропаднали типове? Преписване, купуване - равносилни са.

Даже и който взема парите и той е пропаднал. Знае, че е нередно и въпреки всичко взема. Като толкова му се вземат пари, 100 лева на час да са му уроците, ще са почтено взети пари, защото ако е некадърен, вината ще е изцяло в този, който му ги дава.

Я по добре си мери приказките. Кой си ти и какво ти дава право да убиждаш всички наред?! Освен това ако мислех някога да си копувам изпита, ест че никога нямаше да говоря по темата :) Само казвам че доколкото знам цените на услугите са доста неравностойни, т.е. от чисто финансова гледна точка е много по изгодно да си купиш изпита отколкото да плащаш по 30 лева на час, особено когато ти липсват много часове! Колко е хорариума в НПМГ за 4-5 години средно х30 = ? Някаква брутална сума мисля :) В хиляди, ако не и десетки. Евентуално бих се набутал за курсовете на СУ дето са по 200 лева, уж на целия материал, но те няма да са ми от полза кой знае колко, те пак не са за хора които им липсват знания, а са за хора които са толкова тъпи че не знаят как да си ползват знанията...

Освен това казваш че учителите не са длъжни да те научат, в средното не са длъжни да те подготвят за FMI. Е браво бе селски! Ако ще в училище за бавноразвиващи да съм учил, пак са длъжни, но все пак не съм бил в такова, не съм бил и в техникум по готварство. Бях в гимназия с биология и френски език, но уж специалноста се водеше и с разширено изучаване на математика, само дето учителката беше страшно некадърна и навсичкото отгоре подла и злобна мацка и поради тези причини математиката беше с "намалено изучаване". Вината затова обаче не е моя, вината че съм беден също! Ако имам пари да дам, дори ако имах нямаше да стъпя в училище, а щях да си уча частно и да си плащам на абсолютно всички учители да идват до нас и да ми преподават каквото мен ме интересува, не да седя по цял ден в училище и само да си губя времето... Или пък да се разкарвам до тях и да се ръся по 30 лева на час защото държат на работа некадърници... Частните уроци трябва да са за малоумниците които не могат да усвоят материала в рамките на предвидения хорариум, но този материал трябва да включва всичко което ти тябва, освен това учителя трябва дае кадърен. А като моя беше некадърен и освен това материала не знам дали по нейно усмотрение или нечие друго по нагоре, но беше силно съкратен. НЕ може аз да съм отличник а да имам знания за 3 в СУ, нали?! И следкато мен оценките ми винаги са били в интервала от 5 до 6. В много редки случай на писмено изпитване ограничено от времето може да имам нещо около 5, но без фактора време 6... И аз откъде подяволите да знам че нивото на средното е толкова ниско, да виждам че ги пуска двойкарите по милост с 3, а на тях и 2 им е много! Но гледам че се ебава и не иска да ми пише 6 без да съм ходил на уроци при нея, все пак аз си изкарвам 6-тицата и се оказва че пак нищо не знам...

Смятам че всеки такъв учител като нея, трябва да бъде осъден да плати уроците на всички свой ученици на които е съсипал бъдещето. Ако бях попаднал на кадърен учител нямаше да се налага да работя като хамалин за 500 лева, а щях вече да съм завършил FMI, да си бачкам като програмист или нещо в тази сфера, но за не по малко от 5000, а аз още не мога да вляза заради тази мърша! И да не съм чул за ниските заплати на учителите, защото когато тя ми беше учителка аз работех в един склад за хранителни стоки на едро за 3 пъти по малка заплата от нейната. Тъйкато е незаконно да работиш на 14, обаче ако не го направиш държавата ще те остави да умреш от глад. Вместо да работя за нормални пари, аз съм принуден да си скъсвам гъза от работа за някакви кирливи 150 лева на месец, а оная мърша ходи накичена цялата със златни ланци! после когато станах пълнолетен и и вече имах право да работя легално, то дори вече имаш право от 16, но тогава беше 18. И до преди година имах честа да получавам цели 600 лева, за които всеки ден ми минават по 100 тона през ръцете, а като си вземе данъците държавата всъщност получавам 450 лева. Затова предпочитам да работя нелегално, тъйкато когато съм без работа на държавата и е през кура/путката какво става с мен, а като гледам пенсия може и да не доживея, както са тръгнали на 100 години ще я направят. И да не съм чул глупости от сорта, на това колко била трудна работата на учителите, това бил умствен труд, бла бла. Моята учителка и 1 лев не заслужава да получава!!!

Наистина искренно съчуствам на кадърните учители, колкото и малко да са те. Дори има такива на които се възхищавам, като например учителката ни по биология, която казваше: Мен мъжа ми изкарва достатъчно, аз съм тук защото си харесвам работата и искам да ви науча. И тя наистина си вършеше работата добре и съответно всички я уважаваха за това, дори да не ги интересува биологията! Така че да не съм чул и за неуважението на учениците и темподобни глупости, защото каквито и келеши да са станали новите поколения, а те наистина пропадат със страшна скорост, но все пак всеки учител е заслужил отношението към него със собственото си поведение! Всъщност по мое време все още не биеха учителите, а трябваше! Примерно гадния тлъст педофил дето ни беше по география, си беше за бой всеки ден и има късмет че не ми беше същия и в средното, а само в основното, защото щях всеки ден да му блъскам главата в стената, макар лично към мен да не е имам изцепки, но все пак учител да опипва момичетата, а момчетата да ги млати с връзка ключове по главата и то редовно и то без причина, мисля че не е редно, нали? Ей заради такива учители на мен ми трябват уроци! И както вече казах сега трябва учителката ми по математика да бъде осъдена да ми плати уроците, пък нека и по 100 лева да са, щом тя ще ги плаща! Да не говорим за времето което ми е изгубила, него как ще компенсира не знам, но ако зависеше от мен много заплати щях да вдигна, но и страшно много уволнени щеше да има, да не говорим колко осъдени!
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

FMI написа:
Бeтон написа:Е, какво да коментираш пропаднали типове? Преписване, купуване - равносилни са.

Я по добре си мери приказките. Кой си ти и какво ти дава право да убиждаш всички наред?! Освен това ако мислех някога да си копувам изпита, ест че никога нямаше
...

Бях в гимназия с биология и френски език, но уж специалноста ...
...
Наистина искренно съчуствам на кадърните учители...
Ако беше написано малко по-грамотно, можеше и да прочета тая глупост
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”