Коне с капаци - Жица V.S. "Жица-жицааа"

Модератори: Ангел, Ice_Spirit

Заключено
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Коне с капаци - Жица V.S. "Жица-жицааа"

Мнение от Jamesmagno »

Тъй като модераторът на раздела изтри наченките на дискусия (с право) поради офтопичния й характер, предлагам да поставим този въпрос тук.

Феновете на кои музикални стилове са по-толерантни към други жанрове?
Любителите на китарните сола или тези на танцуването по масата са по склонни да слушат друго, освен любимото си и да складират информация засягаща други стилове?

Кои са коне с капаци? ЗАЩО?
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Re: Коне с капаци - Жица V.S. "Жица-жицааа"

Мнение от pi4 »

много ме дразнят тъпите заглавия които слагате на някой теми :x
аман от тва V.S.-големи англичани станахте всички :x
много тъп опит за оригинално заглавие
да си написал конкретно кои стилове имаш предвид
жица или жицаа
много умно :!: ,дори самото заглавие поражда конфликт :!:
По темата-ясно е че хората които разбираме от хубава музика(а именно поп фолк)сме най-толерантни към останалите стилове с изключение на метъла естествено,тъи като поп фолка цени красотата хубавото чувствата,а не проповядва:
-death-думата навсякъде върви ръка за ръка с метъла,дали е на фланелка на аватар,подпис,име на mail или метнато още където се сетите...
-числото 6,66,666 и тн...
-снимки на страшилища,гробове,скелети,
-черен грим,черни дрехи,черни коси,неизмити,ходене на 40 градуса с кубинки и с фланелки с дълъг ръкав ,за да не личи боцкането по ръцете
-метъла не цени красотата,а грозното,всичко красиво го дразни и комплексира.-метъла обезателно е с болни нерви и не търпи чуждо мнение
-не може да спори цивилизовано,а само да псува и какво ли още не,всичко "красиво" на което го учи музиката,не търпи чуждо мнение.
-а и защо метъла мрази до болка чалгата:далеч не толкова заради самата музика,а заради две други причини-първо,защото поп фолка се слуша най-много в Бг,а метъла най-малко разбира се,фрашкано е с такива заведение,отвсякъде звучи това,и втората причина е както вече споменах-поп фолка цени красотата,а един метъл всичко красиво го дразни :!:
Са тва е характеристика на почти всички,не казвам на всички метъли.
Докато един фен на друга музика(независимо каква)не понася този стил тъй като проповядва горе-посоченото...И по принцип метъла като музика заедно с публиката си са най-ощетени,тази музика винаги ще се слуша най-малко.И те самите слушат тежка музика и всяка друга ги дразни.
Гледахте ли евровизия?
Всички изпълнители си приличат по това че се бяха опитали да се издокарат,да покажат нещо красиво,я хореография,я дрехи итн...
имаше некви метъли които естествено по правило държат да се отличават от всичко живо с тоя брутализъм-това дразни.Един спокоен човек не може да го кефи тва.
И тоя форум е перфектен пример за това кой е коне с капаци,кои е агресивен и тн...
Те държат навсякъде да си кажат мнение което всички го знаем и да развалят и малкото теми които са за поп фолк,а и не само за поп фолк.
Ето давам и пример с Циндил-Пиндил.Да ви покажа че дори не ви говоря само за метъл-чалга.Та значи той който е мод. какво беше писал: имаше тема че се отменя концерта на Дженифър Лопез в Бг и той"ау колко се радвам нека да им е гадно на всички нейни фенове".Айде и аз да напиша нещо на английски да съм модерен като вас No comment
Последно промяна от pi4 на 22 Май 2008, 01:39, променено общо 1 път.
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Ем'че аз слушам жица,но на парти обичам да съм върху масата и да щракам с пръсти :lol: Това толерантна ли ме прави или лицемер? :roll: Пък и между другото - всичко е до настроение...поне при мен.

ПП:Аааа,обичам и кух американски рап също :mrgreen: Заради басовете де :P

ПП2:Абе не разбирам защо се появяват такива разгорещени спорове,че и до обиди се стига в тоз форум...Не може ли всеки да си слуша музиката,която му допада без да се прави на велик и да отрича другите стилове?! :roll:

ПП3:Хмммм,как не обичам да се бъркам в безсмислени спорове...Защо ли въобще писах тук?!?Времето е виновно,сигур' ще го трия тоя пост после...

ПП4:Сама ли започнах да си говоря?!? :shock: АааааАаАааАа,май е време да си лягам :oops:

ПП5:Моля ви,спрете ме... :|

ПП6:Последно,обещавам :lol:
Jamesmagno написа:Кои са коне с капаци? ЗАЩО?
То май по-скоро си е до човек,не до музикален стил :bom:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

pi4,ти излизаш ли от вас?
Изглеждаш като осакатен откъм социални контакти с други типове хора ...
Набито ти е в главата някакви представи за метъла,за типичния метъл и си живееш с тях.Изобщо това като го пишеш,мислиш ли?Според теб всички,които слушат тази музика ли са такива?Ако мислиш,че да ... нямам коментар за теб ...!

"Един метъл всичко красиво го дразни" ?! Ти сериозно ли ... Колко глупав трябва да си,за да го напишеш това нещо ...

П.С. Най-малкото рок и метъл баладите са едни от най-красивите песни изобщо.Нали искаш да си модерен както си писал по-горе и да използваш английски ... еми прочети някой от текстовете на песните!
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

не мерси няма да чета текстове на английски нека вие сте модерни,ще станем твърде много кланящите се на английския
не ги знам тия метъл балади ама знам че Цветелина направи такава балада която е хубава,но като е поднесена от красива певица и с хубав клип е ок.
аз не знам всички ли там от метълите имат балади ама има едни Slipknot които са с некви леко казано изродски маски от които извират сякви неща,е те такива ако ми пеят балада да им========= на баладите
А и не ми ги пробутвайе тия балади едва ли има метъл който слуша само метъл балади.Метълите си държат на "жицата" и аз като чуя метъл из улиците той винаги слуша "жица" усилена на макс.Хахах представяте ли си метъл си ходи и си слуша само балади и нищо друго.Каква нежна душица.
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Това е от последната модераторска среща.

Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

pi4 написа:много ме дразнят тъпите заглавия които слагате на някой теми
аман от тва V.S.-големи англичани станахте всички
много тъп опит за оригинално заглавие
да си написал конкретно кои стилове имаш предвид
жица или жицаа
много умно ,дори самото заглавие поражда конфликт

Тони Дачева - Жица Жица
Борис Дали - Жица Жица

Очевидно дори не познаваш историята на музиката, която сам защитаваш.

Клиповете ти показвам аз - един от "конете с капаци". Аз познавам твоята музика. Затова мога да си позволя да я критикувам. Ти отказваш да слушаш метъл балади и да четеш "модерни", упадъчни текстове на английски. Не те ли е срам, бе?

Уверявам те, че нямам дупки по ръцете и че не нося дрехи с дълъг ръкав, когато навън е топло. Харесвам красивите неща, които за мен не са смърт, черепи и прилепи.

Искаш ли да докажем тезата ти? Да направим малко състезание. Взимаме теб и един произволен модератор - един от онези, които упорито обвинявате в музикална нетолерантност. Задаваме ви всякакви музикални въпроси, свързани със стилове, различни от метъл и чалга. Този, който се справи по-добре или по-бързо печели. ОК? Навит ли си?

В университетски форум си, научи правилата за употреба на пълен и кратък член.

П.П. Забравих - ако има нещо неясно, питай. :wink:
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

Jamesmagno написа:Искаш ли да докажем тезата ти? Да направим малко състезание. Взимаме теб и един произволен модератор - един от онези, които упорито обвинявате в музикална нетолерантност. Задаваме ви всякакви музикални въпроси, свързани със стилове, различни от метъл и чалга. Този, който се справи по-добре или по-бързо печели. ОК? Навит ли си?
по принцип съм навит ама както казах не се правя на англичанин като вас,и дори не знам повечето заглавия на песните,нито пък знам за какво пеят...
а и много ми е интересно кой ще задава въпросите...
иначе съм доста по-информиран от този произволно избран модератор,постоянно следя тия тъпи канали mad,city,voice,mm,vh1,viva и още доста канали от цифровата които ги има само там.
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Това "да" ли означава?
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

хората които разбираме от хубава музика(а именно поп фолк)сме най-толерантни към останалите стилове с изключение на метъла естествено
иха. и скромни по подразбиране.
не ги знам тия метъл балади ама знам че Цветелина
доказателство за голямото познаване на лирическия герой относно материята на опонентите му. разбира се, като виден ерудит, той ще се разграничи от някакви безизвестни групи като Bon Jovi, които не стига, че хората боготворят, ами че даже видните български интелектуалци- цветътЪ на българскатЪ нацияЪ- перничаните си слагат стикерчета на Golf 2-ките!!!!1111, а да..и MTV всеки път като тия gAdN1 MeTaL1 се юрнат на турне или издадат албум им ближат задниците и ги пускат одма да обяснят кфо що в студиото на таймс скуеър(ма ние сме умни и мразимЕ американците).
поднесена от красива певица и с хубав клип е ок.
овуйе стандарт.

така. пич, мн се радвам, че си толерантен към всички стилове, ма нещо не ми го доказваш. Защото едните са сбръчкани и не стават, другите са еди какви си, ама Цветелинчето малииииииииииииииииии

и за финал. не съм метъл. винаги съм си мислел "ех, ако се бях родил в началото на 20ти век", ей така, за да чета "най-новата!" книга на Хем или Фитц, за да гледам(или още повече- да участвам) в лудото обикаляне на Джак Керуак и Нийл Касиди, за да видя Мерилин Монро и Грета Гарбо, да слушам блуз и джаз в прашните негърски кръчми, където всичко се осветява на свещи(Бог да благослови Хамбара!). Ех!

ще ми бъде гот
ама толкова гот
все едно на тото съм ударил джакпот(цитат от дядо Гошо Минчев, лека му пръст)

и сега ми е гот. Силата на нашето време е разнообразието- имаш блус, джаз, соул, свинг, метъл, чалга, хардкор, пънк, ска, гръндж, чалга, модерен попфолк или каквото там е- не се интересувам особено, съжалявам, дори класическа музика...безсмислено е да го обръщаме на "жици срещу цици". не са само те.

пп знам и някои чалгапарчета, но това е резултат от компромиса, който ми се налага да правя с някои от приятелите и колегите си.

ппп най-явния пример за толерантност, според мен, беше, когато миналия петък в gabba слушахме bossa nova версия на Too Drunk To ...., изпълнявано от една мацка с невероятен глас, след това RHCP, а за финале гранде- NEW YORK, NEW YORK! на уникалния Frank Sinatra. Час и половина по-късно въртяхме гюбеци в Planeta Payner в Кюстендил с компанията на приятелката ми.

pi4, нищо лично, но не мисля, че въобще имаш идея какво e това bossa nova и яде ли се аджаба .

ппнезнамкойвече- рок и метълбаладите няма да коментирам. един от най-ценните ми дискове е именно с баладите на Metallica.
Аватар
Faith
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Faith »

pi4 написа: аз не знам всички ли там от метълите имат балади ама има едни Slipknot които са с некви леко казано изродски маски от които извират сякви неща,е те такива ако ми пеят балада да им========= на баладите
Като си ги хванал тия Slipknot да ги коментираш, все едно дискографията им си слушал... И като са им изродски маските - какво, да не би маските да им пишат музиката? Приеми го, че е един вид роля носенето на тия маски (и на работническите гащиризони), нещо, с което се отличават от другите, ако решиш.
И като говорим за красиво и за балади - Slipknot - Vermilion. Лично за мене това е един от най-красивите клипове, които съм гледала изобщо :!: И поне в интерес на спора го изгледай...
И не на последно място - Stone Sour - Bother - нито крещене има, даже китарата е акустична, вокалистът си изглежда съвсем прилично... :)
И по принцип метъла като музика заедно с публиката си са най-ощетени,тази музика винаги ще се слуша най-малко.
ахахахахахахахахахахаахахахахахахахахахахаха :lol: :lol: :lol: да бе, затова по фестивали се събират 40 000 души...
Изображение
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

pi4 написа:бла бла
Изображение

Животът ти е поп-фолк... :drunken: :lol:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

pi4....
Интересно ми е как ни обвиняваш в някакво подръжание с тоя английски....ВИЖ СИ НИКА БЕ!!!
1) Латиница
2) Четворката...
Карай...ОК подръжаваме на западната култура, а ти на коя??? Гръцката? Сръбската? Или Ориентало, анадолско-индийско-циганската?
Колко пъти на ден си припяваш "Доко доко" или "Скасе скасе" или всички онези лесно запомнящи се, повтарящи се думички...
И да не захващаме темата за текстове...защото всичките чалги звучат като нещо такова:
Ти ме напуснааааа, защооооо
сега света ми няма смисааааалллл оооооо
аааа ууууу ееее ййййй защо ми изневерииии
еееее ти беше всичко за мееееенннн
аз толкова та Убичаааах па ти ме напуснаааа
и те така и те така...
Да не говорим за хитовите изпълнения като "Кожена пола" , "И ловец съм" , "Дарт Вейдър кючек" , "Джамовете" , "Атака микс" които са задължитгелни за всяко чалга парти.
За красота отново може да спорим...изскустввени, силиконови , русоляви курвенца....с яки и прости мъжленца...да не говорим за оня дет изнасили няква 14 годишна...
А феновете на тази музика - Наблъскани, анаболни...всички с досущ еднаквите прилепнали дрешки от модните центрове - Илиенци, Хасково и Димитровград. ЛАНЕЦ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО...изваден над блузата...
Като говорим за агресия...мисля, че най- стабилните охрани са по чалготеките...и чесно казано най - много побоища се вижда там...защото всеки е излезнал да защитава мъжка чест (ъъъъ пърфон...комплекси)...и всеки който го настъпе, погледне лошо или загледа перхидролената му мадама...е нежелан елеемент от партито ти и трябва да бъде пребит.
Виж не ме разбирай погрешно...нямам кой знае колко против вас...докато сте си натикани в ония джунгли "Ориент" "Тантра" "Биад" "Най" и т.н...там не пречите никому....така вие се радвате...и останалите също, поради факта че не им досаждате с манталитет.
Преди бях наистина толерантен...да ти призная 2005та ходих на Планета пайнер в Плд....и се забавлявах истински...обаче странните селски елементи не ми понасят (под селяни имам предвид...селски поведенчески типажи...нищо общо с местожителството на когото и да е било),
И да споделя с тебе...сигурно по- противна музика от чалгата е тази на radja, но голям респект, че почитателите на този стил си имат клубове, които не ни се натикват в очите, за да дразнят...не слагат Еееййййтакива снимки по аватари и подписи...и не оспамват всяка тема на друг стил с войнственото си самочувствие.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право

Мнение от Longbow »

Ех...
Защо не съм привърженик на както-там-желаете-да-го-наричате-но-си-е-чалга? Поради простата причина, че е изключително консуматорски ориентирана. Това пък, от своя страна, означава че изисква много по-малка интелектуална (а <според мен> и емоционална) ангажираност с и в съдържанието. Ето едно просто (примерно) сравнение:
Те ти Любов
Те ти секс
Най-отговорно заявявам, че на всяко чалга-"парче" може да бъде намерена по-смислена алтернатива в металната музика...
Присъединявам се към клуба "Това, че слушам метъл, не означава че консумирам нелегални психоактивни вещества и че манифестирам принадлежността си към този стил музика с неадекватно за сезона облекло".
Кон с капаци? Слушам метъл, пънк, рок, ска, естрада, джаз, блус, суинг, класика и дори рап, че даже и техно (подредбата е без значение).
Доколкото виждам, в горните мнения на любящите чалгата има само утвърждаване на съответният... <кхъм> ... стил и храна за друг, без никакъв опит за вникване в неговата същост. Не ми е работа да обяснявам на когото и да е, каква е тази същност - въпрос на индивидуална мотивация и си е във ваша полза, или за ваша сметка. Свободна държава сме: който иска да се учи (например) - има възможност; който не иска - носи си последствията от това, че си остава тъп (говорейки за висше образование, пак примерно).
Изображение
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Относно Евровизия , красотата и още нещо :
http://vbox7.com/play:2b60ef2d
Toto-I will remember
Заключено

Обратно към “Музика и Концерти”