Как се чувствате след предварителния по история? :)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
BLUSH
Постоянно присъствие

Re: Как се чувствате след предварителния по история? :)

Мнение от BLUSH »

Аз доколкото знам пр-те по история,но са много ако проверяващия не е толкова запознат си имат нещо като списък какво трябва да има в темата и той си следи..или поне аз това разбрах :)
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Yazo
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от Yazo »

Аз знам ,че сверяват с един от учебниците на Класическата гимназия. Между другото,май критериите за оценяване още не са изяснени,защото едни проверяващи казват,че трябва да се прибавят славяни и прабг,други казват,че не е необходимо....бтв аре някой да се обади в университета и да ги пита кога излизат резултатите ,че на мен ми е неудобно :wink:
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

на мен квесторката ми каза от 7 до 10 дни...но нз дали работни
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

И на мен ми казаха 10 дни,но не разбрах дали работни.
Право, 1-ви поток, 4-та група
bboy_dare
От дъжд на вятър

Мнение от bboy_dare »

До 10 работни дни излизат ;)
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

демек - събота и неделя не се зачитат,
а и ако някой празник има, също
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
n_power
В началото бе словото

Мнение от n_power »

elektra_ написа:....ако се падне варианта,който и се падна на изпита славяни и българи са само накратко в увод както го обясних-иначе се счита за отклонение.За това и когато се падна по миналата година е имало доста орязани за отклонение.
"ELEKTRA_" Е АБСОЛЮТНО ПРАВА ! ПРИЯТЕЛКАТА МИ ПИСА ПО ТАЗИ ТЕМА ПРЕДИ 2 ГОДИНИ.СПОМЕНАЛА Е ОСНОВНИТЕ НЕЩА В УВОД ЗА СЛАВЯНИ И ПРАБЪЛГАРИ В РАМКИТЕ НА 2 СТРАНИЦИ...ОЦЕНКАТА Й Е 5.45 , А МНОГО НЕЙНИ ПРИЯТЕЛКИ КОИТО СА ПИСАЛИ ЗА:
BLUSH написа:...започва се със славяните(прозход,прародина,разселване ,славянски групи,как се организират..вече,религия,след това за южните сл..отношения с Византия,малко за Юстиниан...малко анализ...2-те мощни племенни съюза...след това за прабългарите..произдох(2 теории)..етноима(3 теории) към какви народи спадат,религия,3 основни рода...после се споменава,че през 354г се заселват в земите на Сев.Кавказ,споменава се само ,че се разселват и веднага се пише за "Стара Велика България"..споменава се за съмненията ,че Кубрат е бил покръстен(намерено съкровище)..след това неговата смърт...за синовете му..три доказани..двама не док..запо4вате с недок...и след това с док като важно е да завършите с Аспарух(за да има връзка)..казвате за Онгъл..за поземлените валове..за имп КОнстантин..след това Юпо пактон...6-ти вселенски събор..арабо-виз война...
...ИМАТ 4-КИ.
BLUSH написа:Славяните и прабългарите са абсолютно задължителни в тази тема(ина4е по 1 единица на пропуснат осн въпрос)..Историгорафия също,без нея няма да влезете право(отивате в педагогика)..не се казва нищо за Телериг и Кардам(смята се за отклонение и се наказва със сваляне от оценката) дори и в темата за Крум се пропускат
..........ВИЖ СЕ КАК СИ ПРОТИВОРЕЧИШ! ГОВОРИШ ЗА НЯКАКВИ ОТКЛОНЕНИЯ,А Я ВИЖ КАКВИ СИ ГИ НАСОЛИЛ....ЧЕ "Славяните и прабългарите са абсолютно задължителни в тази тема" ВСИЧКИ СМЕ СЪГЛАСНИ,АМА ИЗПИТА ЗА ТОВА Е НАПРАВЕН 4 ЧАСА ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ "ОТ 9 ДЕРЕТА ВОДА" И ДА СЕ ГОВОРИ ПО СЪЩЕСТВО!!!!
Аватар
Magiota
В началото бе словото

Мнение от Magiota »

Здравейте и от мен!
И аз искам да се включа в тъй проблемната вече и объркваща тема за "Трябва ли славяни и прабългари да се споменават? Ако да по колко да им се отдели?". В това отношение напълно подкрепям BLUSH, тъй като и аз бях на въпросния курс, при проф. Матанов, Антонов, Донков...и Матанов (Средновековие) категорично каза, че първо Извори и историография не са задължителни, но са изключително препоръчителни. Демек пишеш=знаеш=по-добро впечатление правиш. Второ, вичко което BLUSH изреди на 6 стр. е точно и вярно. Това е най-широкия план на основните точки и проблеми. За доказателсвто ще Ви споделя, че след края на изпита на 11 май, като слизах по стълбите срещнах проф.Донков и първото нещо, което ме попита беше дали съм писала по 6 основни точки.(всичко от BLUSH казано) Е, признах си, че съм допуснала грешки и че съм задрасквала (кой не е ... :bounce: ), но той каза, че това не е голям проблем. Тъй че успех на всички, спрете да нервничите, щото и аз почнах. :)
Дерзайте приятели!
Who if not me, when if not now?!!
http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=110720
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Багодаря Magiota ! Напълно съм съгласна,че тази тема вече е много разточителна,но в отоговор на n_power ще кажа ,че тази тема не е толкова дълга ( програмата има много по-дълги) ,за да се реже точно тя...за намалението от 4 часа например се разделят теми като Асеневци ,ако са се падали до Иван Асен 2 сега за 4ч могат да бъде-едната до Калоян и втората от Калоян натам..може да бъде разделена и темата за Борис (покръстване или писменост) теми от Възраждане и Нова история.. не искам да се заяждам или да ви омаловажам труда..просто на курса предвид намалението на изпита ни казаха,че са задължителни
Аватар
Magiota
В началото бе словото

Мнение от Magiota »

Пак заповядай BLUSH, просто казвам, че е истина това, което ти казваш. Или поне до толкова, колкото са ни го казвали и набивали в главата през целия този курс. Колкото до намаляването на времето - един от професорите на наше мрънкане, че няма да ни стигне времето, отговори, че стига да знаеш и да си добре наясно какво трябва да пишеш (план=чернова), ще пишеш като стрела. Никой не му повярва, но на самия изпит аз се убедих: 13 стр., тема 1, час и половина преди края на изпита. Демек 2 часа и половина чисто писане. Е както казах, не съм професор и не казвам, че е без грешки, просто споделям мойто мнение!
BLUSH пиши ЛС, ти в 6 или 7 група беше?
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Да точно -на нас един професор от Нова история( не си спомням кak se кaзваше водеше последната събота) ни казваше,че на изпита ако знаем темата ще сме като шевни машини..,а другите казваха да пишем без белова,за да стигне времето (само ако не сме сигурни един план) .Аз бях 7-ма..неможех да ставама толкова рано :) но при всички положения сме се засичали,нали имаше и общи лекции
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Magiota на нас даже ни обесняваха как да си разделяме времето ,за да стигне ...20 мин за увод и извори и т.н..Матанов каза,че по график ако изоставаме претупваме нещо ,но не го изпускаме :) Все пак късмет на всички
Аватар
Magiota
В началото бе словото

Мнение от Magiota »

хахах BLUSH вече със сигурност се познаваме, защото и аз бях 7 група, а там както знаеш не бяхме много (постоянните де) хора. Тъй че кой първи ще се издаде кой е?! Дай да започнем с първа буква на името :)))) И наистина помня прословутата фраза, която ми влезе в паметта почти като закон "Претупвайте, не изпускайте!" :bounce:
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

:D хаа да :) еми аз сам Елица (4ерна дълга коса )
Аватар
Magiota
В началото бе словото

Мнение от Magiota »

хаха знам коя си, Диди е все пак (как е Тити) :) Какво направи на изпита ти?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”