Как се чувствате след предварителния по история? :)
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Как се чувствате след предварителния по история? :)
На мен ми казаха,че не трябва да ги влключваме и аз писах съвсем малко за тях.Това са го казали много университетски преподаватели.Нали това беше смисъла на намаляването на времетраенето на изпита,от 5 на 4 часа.По-кратки теми и стегнато изложение/.
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Кой ти каза?
Аз нямам предвид да пишете цялата история на прабг,на славяните. Да речем,че един лист трябва да отделите за това как са се срещнали,какви са им били взаимоотношенията при идването на бг,как са се развили. Такива неща- общи,които засягат и предхождат основаването на д-вата
Аз нямам предвид да пишете цялата история на прабг,на славяните. Да речем,че един лист трябва да отделите за това как са се срещнали,какви са им били взаимоотношенията при идването на бг,как са се развили. Такива неща- общи,които засягат и предхождат основаването на д-вата
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аз лично,писах за славянските набези от 6 век,за "Седемте славянски племена" и северите,за Покоряването на прабългарите от тюрките предвождани от Силджибу,създаване и разпадане на Кубратова България.Това ми беше въведението към съществената част.Не вярвам,някой да е започнал направо от събитията през 679-680 г
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
Еми и такива има...Не от 679-680, а от 673-678.
Супер много се ядосвам на себе си, защото ги знаех нещата, но не знаех от къде да започна...Все тая, аз си знам, че ще трябва да уча и за редовния.
Аз за славяни и прабългари отделих близо 3 листа + 3 листа и половина за създаването и първоначалното развитие на държавата. Ще видим какво ще излезе, кой крив и кой прав...
Аз също писах за славяни и прабългари, според мен без тях не може въобще да се започне темата. Написах около 4 листа за славяни и прабългари и 6 листа за Аспарух и Тервел.
Don't think about the problem, think about the decision...
bobenceto написа:Аз също писах за славяни и прабългари, според мен без тях не може въобще да се започне темата. Написах около 4 листа за славяни и прабългари и 6 листа за Аспарух и Тервел.
времето ще покаже... по-добре да съм написала повече неща, отколкото до не съм писала за славяни и прабългари, нали?!bboy_dare написа:bobenceto написа:Аз също писах за славяни и прабългари, според мен без тях не може въобще да се започне темата. Написах около 4 листа за славяни и прабългари и 6 листа за Аспарух и Тервел.![]()
![]()
![]()
![]()
Или си писала с грамадни букви, или си писала много глупости (ненужни неща от сорта на "устройство на юртата")
И аз така смятам. Пък и човек като знае и има време, може и до Кан Тенгри, Пен'Ковка и прочие топоними да си развие мисълта.bobenceto написа:времето ще покаже... по-добре да съм написала повече неща, отколкото до не съм писала за славяни и прабългари, нали?!

Благодаря за подкрепата Boromir 
По принцип няма нищо лошо в това да знаеш повечко и да го напишеш, но гледам през очите на проверяващия, който има да провери около 1000 работи и се занимава с твоите 20 страници, в които си обяснила и доста ненужни неща.
Но си права - времето ще покаже
Но си права - времето ще покаже
Е, да, то много неща могат да се споменат, но дали са по темата...недейте да заблуждавате хората, ако не сте сто процента сигурни за нещо.Аз не претендирам, че това, което аз съм направила, е правилно, то не е съвсем правилно и съм твърде далеч от мисълта, че съм се справила идеално, но и всички, изписали цели романи не по темата, ще бъдат санкционирани.И това го знам със сигурност.
А ето и как е формулирана тема първа в програмата, която е доста по-обширна от темите, които ние сме учили например:
"Образуване и укрепване на Българската държава (края на VІІ - средата на ІХ в.)
Прабългари и славяни през епохата на "Великото преселение на народите" (ІV-VІІ в.). Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел. Териториално разширение и централизация на България през първата половина на ІХ в."
Прочетете внимателно първата част и после втората част.Мисля, че стана ясно за какво говорех.
А ето и как е формулирана тема първа в програмата, която е доста по-обширна от темите, които ние сме учили например:
"Образуване и укрепване на Българската държава (края на VІІ - средата на ІХ в.)
Прабългари и славяни през епохата на "Великото преселение на народите" (ІV-VІІ в.). Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел. Териториално разширение и централизация на България през първата половина на ІХ в."
Прочетете внимателно първата част и после втората част.Мисля, че стана ясно за какво говорех.
Офф стига сме се филмирали с тия простотии.Няма гаранция ,че дори и тия ,които са си написали идеално темата ,ще имат повече от 4
.
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
Аз това го написах, за да не се заблуждават хората.Нищо повече.Иначе станалото, станало.Има и друг изпит.
Yazo написа:Офф стига сме се филмирали с тия простотии.Няма гаранция ,че дори и тия ,които са си написали идеално темата ,ще имат повече от 4![]()
.
В момента ти се "филмираш" с това изказване. Според мен пък има гаранция, че ако темата действително е перфектна, ще бъде оценена както трябва. Сигурна съм, че трудът ще бъде възнаграден!