Как се чувствате след предварителния по история? :)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Yazo
От дъжд на вятър
Курс: първи

Re: Как се чувствате след предварителния по история? :)

Мнение от Yazo »

хаха тая история я разказваха и в деня на изпита ,в 21-а стая :D
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Това беше историята с рисунките,нали? :lol: Спуках се да се хиля като я чух.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Yazo
От дъжд на вятър

Мнение от Yazo »

Един металяга пред мен я разказа :D
МЕЧКАТА СЕ МИЕ,ЧИСТИ
В ПОТОЦИТЕ СРЕБРИСТИ.
ИМА ЛИ ЗА ТЕБЕ ПРЕЧКА
ДА ПОСТЪПВАШ КАТО МЕЧКА ?
bboy_dare
От дъжд на вятър

Мнение от bboy_dare »

Я я кажете и ние да се посмеем :lol:
Аватар
Freckles
В началото бе словото

Мнение от Freckles »

Имам някои дрееебни пропуски в темата, обаче така или иначе рядко темите се четат от начало до край...Моята класна ми е казвала за нейн ученик, които е почнал много добре, обаче след това е блокирал и започнал да си допълва темата с описание на футболен мач...писали са му 4 :lol:
You know when you're a kid and catch bugs and put them
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...

Право, 2-ри курс, 13-та група
.anya.
В началото бе словото

Мнение от .anya. »

ако разчиташ само на това... според мен тва са си чисти измишльотини
Behind every great woman there is a man cheking out her ass!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

TsarBoris написа:
Kristo написа:Миналата година ги чакахме 20 дни тези резултати, в крайна сметка закъснението беше голямо....

Та, видях темите, защото сутринта бях в центъра и ми се видяха лесни. Особено първата, който е писал за нея, и е сигурен в знанията си, може да празнува от сега.... Още повече че сте имали избор...

Мисля си, че слабите оценки ще са по-малко от преди...
Точно ти в деня преди изпита каза "абе хора,молете се да се падне темата за Аспарух".Като наближи изпитът по литература става ли да напишеш "молете се за тема за Вазов или Йовков"? :lol:
Иска ти се... като наближи ще си дам предположението, но Вазов и Йовков едва ли ще се паднат... Йовков беше мин. година, но не писах по него а за Далчев и Ботев...

Предполагам, вместо да гадаем, просто да не ВИ пука коя тема ще се падне... иначе не знам дали всички имат като мене късмета да познават предварително темите... миналата година учих първите 2 на път за София и се падна втората...
Никога не можеш да си 100% сигурен, че трудът ти ще бъде възнаграден...
Понякога и на 5% обективност не може да се надяваш.... но идеята е, не да влизат най-заслужилите, а най-добре справилите се според комисията... което е различно нещо
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
arabhel
В началото бе словото

Мнение от arabhel »

Представете си, че сте писали темата за Аспарух и Тервел. А сега си представете, че сте пропуснали изобщо да пишете за славяни и прабългари... както направих аз :cry: ... Според вас дали имам шанс за 5.00? И друго нещо - защо в темата трябва и тях да включа при условие, че си има отделна тема за тях? Айде за Телериг и Кардам ясно, ама славяни и прабългари.... И нали постоянно ни се повтаряше, че темите трябва да са малки и стегнати, без да се разводняват и да се пишат несъществени неща. Не че славяни и прабългари са "несъществени неща", но наистина ми се иска да не ми вземат много от оценката, като съм изпуснала една част от изложението си.

В тази връзка - някой да знае какви са критериите за оценяване, понеже не мога да ги открия? И ако сега не са излезнали, дали ще се появат изобщо или трябва да се разчита на милостта на квестора? Работата би била много по-ясна с предварително изнесени критерии. Но, разбира се, това са си мои желания.
Мари
В началото бе словото

Мнение от Мари »

Аз не съм ги споменавала Телериг и Кардам, не мисля, че е трябвало.Поне при мен те са в темата за Крум.И за славяни и прабългари не знам защо трябва да ти понижават оценката, по-скоро ще ти вземат, ако си се поувлякла с тях.Аз също не съм писала за тях, само няколко изречения може би и то в стил "Българската държава възниква под формата на политико-военен съюз между мизийските славяни и част от прабългарите, предвождани от хан Аспарух".Нещо такова...ама специално за тях нищо не съм писала.
bboy_dare
От дъжд на вятър

Мнение от bboy_dare »

Как да не се пишат славяни и прабългари бе, хора? Та то без тях темата ще е по-малко от 4 листа.. направете си сметка.
Освен това не може да не се споменат основните неща за тях - произход, обществен строй и т.н. Нали от тях се създава държавата... според мен, тази тема без славяни и прабългари няма да се радва на добра оценка.
Мари
В началото бе словото

Мнение от Мари »

Ами моята е толкова общо взето. :lol: Даже малко по-малко, със ситен почерк и без полета, защото забравих да оставя.Може да поразгледаш темите от стари години, когато пак се беше паднала същата тема, че това писане за славяни и прабългари са го считали за отклонение от темата.Но и да спорим, и да не спорим - все тая.Като излязат резултатите, ще видим кое как е точно.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Не може да се очаква в тема за Аспарух да пишеш за Вече-то, за Хилвуд, за това имало ли е славяни в Илирик през VI век или не и кога за пръв път е изкован терминът "славяни". Нито за прабългарския календар, как се сглобява юрта и специфичната архитектура на Фанагория.

Но съвсем да не пишеш кои са тез два народа и за какво се борят е доста лошо, поне според мен. Най-важното за всяко историческо събитие е не датата му, главните герои или дори самото събитие, а предисторията му.
Изображение
bboy_dare
От дъжд на вятър

Мнение от bboy_dare »

В моята тема присъстват славяни и прабългари с техния произход, обществен строи, начин на живот, причини за тяхното движение и посоки. Споменал съм за социалното разслоение сред славяните, славиниите и всичко, което е предпоставка за формиране на държавата по-късно. Така че не мисля това за "отклонение от темата" ;)
Аватар
Nomad
В началото бе словото

Мнение от Nomad »

Тая тема е една от най-коварните в целия конспект,към които обикновено се отнасят темите със спорна информация.Всички се радвахме в началото на Аспарух и минути по-късно всеки се чудеше което точно да включи или не .Както му дойде на проверяващия ще бъде май,или или :?
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

„Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел”

Основаване!!! Пак повтарям- основаване! Хайде бързо кажете- от кого/кои се основава? И сега кажете какво е трябвало да включите :) Мисля,че е пределно ясно
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”