Не един и двама творци (поети, писатели, художници) са изпреварили времето си (по което са били аутсайдери) и са били оценявани дълги години след кончината си. Неразбираемостта не е мерило за качество
Най-НЕлюбим поет/писател ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: Най-НЕлюбим поет/писател ?
Искаш да кажеш, че творците трябва да се съобразяват с нивото на читателските маси? Дано не съм разбрала. Иначе, ако на мен даден автор ми се види сложен или неразбираем си давам зор да поправя това - чета критика, търся изворите, от които той е черпил вдъхновение и те така.
Не един и двама творци (поети, писатели, художници) са изпреварили времето си (по което са били аутсайдери) и са били оценявани дълги години след кончината си. Неразбираемостта не е мерило за качество
Но спорът е безсмислен
. Продължавайте по темата.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
- renesanz
- Легендарен флуудър
Blood Countess написа: Що се отнася до Елин Пелин и Йовков - и на мен не ми допадат .
иначе не харесвам Смирненски,много негативен ми се вижда.
Последно промяна от renesanz на 13 Май 2008, 23:44, променено общо 1 път.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Смирненски? Напротив - от всяка буква лъха оптимизъм и вяра.
Пак се връщам към казаното по - горе, но Йовков и Елин Пелин творят на прекалено... ежедневни, обикновени теми. Нещо до болка втръснало ми. Може би затова.
Пак се връщам към казаното по - горе, но Йовков и Елин Пелин творят на прекалено... ежедневни, обикновени теми. Нещо до болка втръснало ми. Може би затова.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
- renesanz
- Легендарен флуудър
на мен не ми харесват стихотворенията му. за разказите нищо не мога да кажа.
и на Яворов любовните стихотворения ме дразнят адски много. но това си е до лични предпочитания. всеки автор е уникален и така трябва да бъде.
и на Яворов любовните стихотворения ме дразнят адски много. но това си е до лични предпочитания. всеки автор е уникален и така трябва да бъде.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Х.С. е всичко друго, но не и негативист.renesanz написа:Blood Countess написа: Що се отнася до Елин Пелин и Йовков - и на мен не ми допадат .е стига де,писателите,които пишат най-описателно и истински! аз ги харесвам
иначе не харесвам Смирненски,много негативен ми се вижда.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ооо то всичките ги мразя... малко са авторите дето ме кефят като творчество - Вапцаров и Смирненски са ми льобими... Далчев и Гео бих чел от любопитство, специално сега в София съм си взел книга на Далчев да чета... не само стихове... Може би и Алеко... но защото сме родени на 1 дата, и се водя преродения него...тва в кръга на шегата
Инак останалите са адските простотиики. Славейковците що годе стават, не мога да кажа лоша дума, не съм чел почти нищо тяхно, дистанцирам се от тях... Вазов е такава боза, защо всяка година учихме негови неща.... Ботев е адски дебилен на моменти, Елин Пелин ми беше любимия като бях ученик, после осъзнах, че е скучен, Йовков е някакъв странен тип, Емилиян Станев ме отегчава с неговите простотиики... Яворов и Димчо - имат добри творби, които ме кефят, но не бих ги чел с интерес... Кажете кои други автори имаше...
Инак останалите са адските простотиики. Славейковците що годе стават, не мога да кажа лоша дума, не съм чел почти нищо тяхно, дистанцирам се от тях... Вазов е такава боза, защо всяка година учихме негови неща.... Ботев е адски дебилен на моменти, Елин Пелин ми беше любимия като бях ученик, после осъзнах, че е скучен, Йовков е някакъв странен тип, Емилиян Станев ме отегчава с неговите простотиики... Яворов и Димчо - имат добри творби, които ме кефят, но не бих ги чел с интерес... Кажете кои други автори имаше...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Йовков и Елин Пелин ми бяха най- нелюбими от програмата.
И познайте кой се падна на изпита...
Иначе за световна класика- Юго. Прекалено ми е натоварващ като стил на писане.
Мнооого трудно прочетох и "Доктор Живаго" на Пастернак, но въпреки това мисля, че е много стойностна книга....иначе Пастернак със стихотворенията не знам как е, но романът му се чете със скоростта на охлюв.
П.С: За Вапцаров да не чувам лоша дума! Не, сериозно, наистина не бива да казваме "това не струва" или "за това не трябва да се пише"...просто защото всеки го докосват различни неща... мен например Яворов изобщо не ме докосна отвътре, въпреки че пише за неща, които много ме вълнуват по принцип...докато Вапцаров успява да ме просълзи с неизчерпаемия си патос и оптимизъм, който направо струи от творбите му...
И познайте кой се падна на изпита...
Иначе за световна класика- Юго. Прекалено ми е натоварващ като стил на писане.
Мнооого трудно прочетох и "Доктор Живаго" на Пастернак, но въпреки това мисля, че е много стойностна книга....иначе Пастернак със стихотворенията не знам как е, но романът му се чете със скоростта на охлюв.
П.С: За Вапцаров да не чувам лоша дума! Не, сериозно, наистина не бива да казваме "това не струва" или "за това не трябва да се пише"...просто защото всеки го докосват различни неща... мен например Яворов изобщо не ме докосна отвътре, въпреки че пише за неща, които много ме вълнуват по принцип...докато Вапцаров успява да ме просълзи с неизчерпаемия си патос и оптимизъм, който направо струи от творбите му...
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
хаха не беBlood Countess написа:Искаш да кажеш, че творците трябва да се съобразяват с нивото на читателските маси?
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
Blood Countess мисля ,че изяснихме темата за необходимостта от всякаква литература и ти стана ясна позицията ми /ни.Подозирам,че си от онези горди хора-сигурни в знанията си ,а ако не ,то поне в способността си да убедят всеки в позицията си .Сигурна съм ,че сама разбра къде точно е вредна идеята ти .Уважавам начетеността ти ,очевидно е ,че далеч надминава моята .Поздравления.
Bubbly_water като те чета ,искрено вярвам ,че ще влезеш и ти го пожелавам най-пламенно!!!
Bubbly_water като те чета ,искрено вярвам ,че ще влезеш и ти го пожелавам най-пламенно!!!
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
E то и аз с Достоевски, ама...Kristo написа:Може би и Алеко... но защото сме родени на 1 дата, и се водя преродения него...тва в кръга на шегата
Come, my raven, it could be a lark.
- renesanz
- Легендарен флуудър
мисля,че думата тежък е по-подходяща. на мен стихотворенията му ми харесват заради силата,която струи от тях,напълно отразяващи чувствата му. а на Вазов стихотворенията за деца са супер готини,не са лигави и измислени. абе цялото му творчество е хубаво,може би ти е станал скучен простоKristo написа: Ботев е адски дебилен на моменти
Ех... Как го написа самоKristo написа: Ботев е адски дебилен на моменти
Българийо, за тебе те умряха...

- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Кой е дебилен?Kristo написа: Ботев е адски дебилен на моменти
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
благодаряShadeOfShane написа:Bubbly_water като те чета ,искрено вярвам ,че ще влезеш и ти го пожелавам най-пламенно!!!
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Йовков: просто ми действа пагубно на психиката (може би защото мразя да пиша по него...). От световните - Умберто еко. Много интересни неща казва, но са облечени в такива безкрайни излияния на гола ерудиция, че чак... 
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.