Най-НЕлюбим поет/писател ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Re: Най-НЕлюбим поет/писател ?

Мнение от rueva »

Blood Countess написа: Вапцаров лично ми е най - противен от всички. Никакво чувство за рима, форма, изграждане на едно лирическо произведение, абсолютна липса на свежи и оригинални идеи (неее, миризмата на "лук и вкиснало" не се брои), няма грам изтънченост в стиха, никакъв по - особен, дълбок смисъл. Поезията му не подтиква дори към размисъл. Бозава история.
Що се отнася до Смирненски - уважавам го заради начина на писане и изразните средства (казвала съм, СимволизЪмът ми е слабост :) ), но идеите му... неееее :lol: .
леле точно за Вапцаров такъв коментар не съм очаквала, но всеки си има мнение :| :wink: а Смирненски не е символист :shock:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

ShadeOfShane написа:Boromir аз просто цитирах Пенчо Славейков негов си е бана :roll: .
Ами да, и аз него цитирах:
Пенчо Славейков написа:
Изображение
Аватар
Clandestine
Драскач
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

Blood Countess написа:Нищо не разбирате от елитарна поезия :P . Славейков е дъ бест!
Славейков = Изображение

"Спомен" > произволно произведение на Славейков, че даже и всичките накуп.

Но това е лично виждане, де :lol:
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: трети

Мнение от ShadeOfShane »

rueva Смирненски не е символист,но се оформя като творец в годините на символизма и затова има доста неща ,които е взаимствал .По мое мнение най-дразнещите.Но пък момчето е написало и много стойностни неща - ''Нагости у дявола'' , ''Приказка за стълбата'' , ''Как ще си умра млад и зелен'' - все неща които не са ни в конспекта :D
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
tinglit
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от tinglit »

Да, Смирненски има страхотни сатирични произведения, но ние естествено в у-ще учим "Въглекопач","Да бъде ден!" и т.н.
А не знам дали сте чели "Каменарче" :lol:
Ето ви един цитат:
-Хей, другарю, ти какво решил си с чука! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...Work smart, not hard!...
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Rueva, езикът, използван от Смирненски, е в символистичен стил, а той е постсимволист :wink: . Съжалявам, ако не съм се изразила както трябва по - горе. Просто, по мое лично мнение, изкуството трябва да стои много над неща като идеологии и класови (или от какъвто и да е тип) борби...
Що се отнася до Елин Пелин и Йовков - и на мен не ми допадат (макар че последният ме вкара в СУ, каква ирония на съдбата :lol: ).
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

И аз съм към тези, които не обичат Дебелянов, като прибавям към него и Гео Милев, Славейков и Яворов...
Don't think about the problem, think about the decision...
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

Blood Countess написа: Просто, по мое лично мнение, изкуството трябва да стои много над неща като идеологии и класови (или от какъвто и да е тип) борби...
ти си като Пенчо :lol: :lol: :lol: ...всеки се опитва да ограничава изкуството - един казва, че то трябва да отразява само злободневието и го превръща едва ли не в публицистика (в което са обвинени много наши писатели), друг пък казва, че това не е изкуство и изобщо как може някой да тормози изкуството с такива неща...изкуството трябвало да се занимава само с проблемите на душата и с "извечните въпроси"...да обаче с проблемите на чия душа? и кой всъщност решава кои са извечните въпроси? изкуството трябва да бъде такова, каквото е - страшно разнородно и невъзможно да бъде разбрано и харесано от всички едновременно - не трябва да го ограничаваме като казваме "изкуството не трябва да се занимава с това и с това"....което е нещотото, което най-много ме дразни в Пенчовите разсъждения...ние сме най-обикновени хора и дори да творим, не сме най-великите...и на мен не ми харесват много теми в изкуството, но не бих могла да отсъдя, че то не трябва да се занимава с тях... това беше критика към Пенчо...щото много ме дразнят тея разсъждения, въпреки че може би в момента моите ограничават ограниченията...абеее...сложна работа

и все пак изкуството е свобода
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Обичам теее! Никой не беше ме сравнявал с Пенчо :oops: .
ние сме най-обикновени хора и дори да творим, не сме най-великите
Точно - не всеки може и трябва да се занимава с изкуство, да твори :!: Защото се раждат безумия или пошлости, сред които истински значимото се дави и размива :!:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Всеки трябва да твори , защото не знаем кое безумие е Истината . А иначе всяко творение съдържа голяма доза безумие.
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

:lol: :lol: :lol: стана ми смешно... :lol: :lol: :lol:
ShadeOfShane - :thumbleft:
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

...и куцо, кьораво и сакато да издава... Бе, важното е да има, да се продават булевардните издания, пък били те и помия :wink: . Да живее консуматорското общество, което не подбира :lol: !
Извинявам се, вече се лигавя :oops: .

Не харесвам особено Виктор Юго... :roll: Единствено "Скръбта на Олимпио" ме грабна.

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Blood Countess написа:...и куцо, кьораво и сакато да издава...
кхъм!!!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото

Мнение от ShadeOfShane »

Blood Countess ма точно това е , ,,куцо ,къораво и сакато'' не желае да чете ,,здраво и право'' ,защото водят различен начин на живот ,мирогледът им е различен и просто няма точки на пресичане . Върху това е построена и свободата на словото ,на печата и въобще свободата .
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър

Мнение от bubbly_water »

пък и всеки трябва да има с какво да поддържа интереса си, за всяка социална среда трябва да има творчество, щото простите хора също си имат вълнения и имат нужда някой да ги споделя...+ който има пари издава, който не - не; + това, че куцо, кьораво и .... издава, не означава, че всички купуват това, което издава. хората са казали "За всеки влак си има пътници", но е важно и за всички пътници да има влак, защото не би било справедливо само част от обществото, която се вълнува от определно нещо, да бъде задоволена откъм творчество, което цени. и това, което един оценява за нестойностно, за друг е безценно...примерно ти казваш "не трябва да има изкуство, което да разглежда злободневното", но представи си, човек, който не харесва изкуството, което ти цениш, и има силата да го възспре. как би се почувствала, лишена от своя вид изкуство? това ще е ужасно...така, че може би трябва да се замислим преди да отсъдим "това е грешно", защото би било жалко да се окажем от страната на "грешното"
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”