леле точно за Вапцаров такъв коментар не съм очаквала, но всеки си има мнениеBlood Countess написа: Вапцаров лично ми е най - противен от всички. Никакво чувство за рима, форма, изграждане на едно лирическо произведение, абсолютна липса на свежи и оригинални идеи (неее, миризмата на "лук и вкиснало" не се брои), няма грам изтънченост в стиха, никакъв по - особен, дълбок смисъл. Поезията му не подтиква дори към размисъл. Бозава история.
Що се отнася до Смирненски - уважавам го заради начина на писане и изразните средства (казвала съм, СимволизЪмът ми е слабост), но идеите му... неееее
.
Най-НЕлюбим поет/писател ?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
Re: Най-НЕлюбим поет/писател ?
Ами да, и аз него цитирах:ShadeOfShane написа:Boromir аз просто цитирах Пенчо Славейков негов си е бана.
Пенчо Славейков написа:

- Clandestine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Славейков =Blood Countess написа:Нищо не разбирате от елитарна поезия. Славейков е дъ бест!
"Спомен" > произволно произведение на Славейков, че даже и всичките накуп.
Но това е лично виждане, де
Come, my raven, it could be a lark.
- ShadeOfShane
- Да живей словото
- Специалност: Психология
- Курс: трети
rueva Смирненски не е символист,но се оформя като творец в годините на символизма и затова има доста неща ,които е взаимствал .По мое мнение най-дразнещите.Но пък момчето е написало и много стойностни неща - ''Нагости у дявола'' , ''Приказка за стълбата'' , ''Как ще си умра млад и зелен'' - все неща които не са ни в конспекта 
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
-
tinglit
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: втори
Да, Смирненски има страхотни сатирични произведения, но ние естествено в у-ще учим "Въглекопач","Да бъде ден!" и т.н.
А не знам дали сте чели "Каменарче"
Ето ви един цитат:
-Хей, другарю, ти какво решил си с чука!

А не знам дали сте чели "Каменарче"
Ето ви един цитат:
-Хей, другарю, ти какво решил си с чука!
...Work smart, not hard!...
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Rueva, езикът, използван от Смирненски, е в символистичен стил, а той е постсимволист
. Съжалявам, ако не съм се изразила както трябва по - горе. Просто, по мое лично мнение, изкуството трябва да стои много над неща като идеологии и класови (или от какъвто и да е тип) борби...
Що се отнася до Елин Пелин и Йовков - и на мен не ми допадат (макар че последният ме вкара в СУ, каква ирония на съдбата
).
Що се отнася до Елин Пелин и Йовков - и на мен не ми допадат (макар че последният ме вкара в СУ, каква ирония на съдбата
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
И аз съм към тези, които не обичат Дебелянов, като прибавям към него и Гео Милев, Славейков и Яворов...
Don't think about the problem, think about the decision...
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
ти си като ПенчоBlood Countess написа: Просто, по мое лично мнение, изкуството трябва да стои много над неща като идеологии и класови (или от какъвто и да е тип) борби...
и все пак изкуството е свобода
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Обичам теее! Никой не беше ме сравнявал с Пенчо
.
Защото се раждат безумия или пошлости, сред които истински значимото се дави и размива 
Точно - не всеки може и трябва да се занимава с изкуство, да твориние сме най-обикновени хора и дори да творим, не сме най-великите
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Всеки трябва да твори , защото не знаем кое безумие е Истината . А иначе всяко творение съдържа голяма доза безумие.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
ShadeOfShane -
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
...и куцо, кьораво и сакато да издава... Бе, важното е да има, да се продават булевардните издания, пък били те и помия
. Да живее консуматорското общество, което не подбира
!
Извинявам се, вече се лигавя
.
Не харесвам особено Виктор Юго...
Единствено "Скръбта на Олимпио" ме грабна.
Извинявам се, вече се лигавя
Не харесвам особено Виктор Юго...
кхъм!!!Blood Countess написа:...и куцо, кьораво и сакато да издава...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- ShadeOfShane
- Да живей словото
Blood Countess ма точно това е , ,,куцо ,къораво и сакато'' не желае да чете ,,здраво и право'' ,защото водят различен начин на живот ,мирогледът им е различен и просто няма точки на пресичане . Върху това е построена и свободата на словото ,на печата и въобще свободата .
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
пък и всеки трябва да има с какво да поддържа интереса си, за всяка социална среда трябва да има творчество, щото простите хора също си имат вълнения и имат нужда някой да ги споделя...+ който има пари издава, който не - не; + това, че куцо, кьораво и .... издава, не означава, че всички купуват това, което издава. хората са казали "За всеки влак си има пътници", но е важно и за всички пътници да има влак, защото не би било справедливо само част от обществото, която се вълнува от определно нещо, да бъде задоволена откъм творчество, което цени. и това, което един оценява за нестойностно, за друг е безценно...примерно ти казваш "не трябва да има изкуство, което да разглежда злободневното", но представи си, човек, който не харесва изкуството, което ти цениш, и има силата да го възспре. как би се почувствала, лишена от своя вид изкуство? това ще е ужасно...така, че може би трябва да се замислим преди да отсъдим "това е грешно", защото би било жалко да се окажем от страната на "грешното"