Eхо, дами, ревниви ли сте???

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Eхо дами ревниви ли сте???

Мнение от black_lady »

Curseyou написа:Защо сигурно ще има и навити какички да покажат едно-две неща на възприемчив ученик :mrgreen:
Ти да се образоваш ли дойде? :lol:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Curseyou
Пишете, о, братя

Мнение от Curseyou »

Ами то е малко като торентите, даваш и взимаш едновременно :wink:
"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Оруел
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Ако дамата не е ревнива, значи не и' дреме за гаджето и' и си мечтае за друг... кого ревнува обаче...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Curseyou
Пишете, о, братя

Мнение от Curseyou »

ревността краси човека :lol:
"Ако свободата изобщо означава нещо, тя означава правото да казваш на хората онова, което те не искат да чуят." Оруел
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Curseyou написа:ревността краси човека :lol:
и грози булката...
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Kristo написа:Ако дамата не е ревнива, значи не и' дреме за гаджето и' и си мечтае за друг... кого ревнува обаче...
нямаш си понятие от значението на думата обич. ревността е 99% егоизъм. факт е. когато харесваме някого го искаме само за себе си. това чувство не би могло да има положителна страна. да ти пука е едно,да ревнуваш друго. не мога да ви разбера как можете да решите,че любовта и ревността са съвместими. за мен не са. любовта е чувство,което те извисява и обогатява,ревността е една пропаст,една тъмна стая,тя е безсмислена.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

renesanz написа:
Kristo написа:Ако дамата не е ревнива, значи не и' дреме за гаджето и' и си мечтае за друг... кого ревнува обаче...
нямаш си понятие от значението на думата обич. ревността е 99% егоизъм. факт е. когато харесваме някого го искаме само за себе си. това чувство не би могло да има положителна страна. да ти пука е едно,да ревнуваш друго. не мога да ви разбера как можете да решите,че любовта и ревността са съвместими. за мен не са. любовта е чувство,което те извисява и обогатява,ревността е една пропаст,една тъмна стая,тя е безсмислена.
Глупости на търкалета, мишки карат колелета....

(всъщност горното е първична мисъл на несъгласие)
Да, ревнив съм, и знам, че чувството е гадно и е по-скоро егоизъм, отколкото любов. С това се съгласявам с теб. Но ако разровим по-надълбоко, ще видим че чувствата на егоизъм и обич са свързани. Примерно не искаш човека, който обичаш да е с друга, докато ходите заедно. Това за мен е любов, макар и да си е егоизъм. Да ти пука за някого, в когото си влюбен освен чувството, че се грижиш за него, е и чувството, че той ти принадлежи. Да гадно е.

Друго - когато ревнувам някое момиче, това е най-яркия признак, че тя значи нещо за мен. Ако не ми дреме като я видя с друг, значи чувствата ми към нея, не са толкова силни... а може би дори не са истински. Вярно е, че не можем да контролираме някого, само защото го обичаме. Но също така е вярно, че няма как да избегнем този вътрешен инат....
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

А може би, липсата на ревност е любов + проява на здрав разум и разбиране :mrgreen: ?
medicate, medicate
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

phoebe написа:А може би, липсата на ревност е любов + проява на здрав разум и разбиране :mrgreen: ?
:thumbright: зависи само до къде се простира здравия разум на партньора... :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

renesanz написа: ревността е 99% егоизъм. факт е. когато харесваме някого го искаме само за себе си. това чувство не би могло да има положителна страна.
А когато харесваш някого и го искаш само за себе си нима това не те амбицира,прави те по креативен,внася нова палитра от емоции.Пък и щом искаме някого толкова силно,то го искаме за да допълним себе си чрез него,а ако го намерим,какво по-хубаво от това :bounce:
Инак за ревността като цяло съм напълно съгласен,ревността е болестно състояние,но няма лошо в напористото собственическо чувство,което погъделичква от време на време
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Казвала съм го преди, ще го кажа и сега - в ревността има много повече себелюбие, отколкото любов... още едно доказателство какъв гаден егоист съм :)
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Хъм, тъкмо щях да пиша колко съгласна съм с Рене и се оказа, че съм по-съгласна с Кристо.
Ревността си е висша форма на егоизъм и мания за притежаване, но щом искаш да притежаваш нещо/някого, значи то/той значи нещо повече за теб. И като се замисля, наистина се е случвало да се усетя, че си падам по някого в момента, в който го видя с друга и се хващам, че ми е неприятно/ревнувам.
Но се дразня, когато съм обвързана и си позволя да ревнувам човека до мен, защото това си е проява на несигурност и, поне за мен, е знак, че нещо в тая връзка не е както трябва.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Ами аз съм ревнива когато обичам. Все пак се контролирам, не си втълпявам постоянно, че ми изневерява, не правя сцени и т.н.. А какво значи да не си ревнив? Значи ли, че ако ти изневерят няма да ти пука и ще продължиш с тоя човек? На мен ми харесва да ме ревнуват (в рамките на нормалното), означава, че той се интересува от мен и го е страх да не ме загуби.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Дъждът върху лицето написа:А какво значи да не си ревнив? Значи ли, че ако ти изневерят няма да ти пука...?
Значи, че не си вкарваш филми там, където ги няма. И не разпитваш параноично половинката "чий беше тоя телефонен номер", "кой се обади", "къде беше, като каза, че ще си у вас, а не вдигна телефона", "тая познаваш ли я" (откъде е, коя е, що те гледа така, спал ли си с нея, обичаш ли я???). За мен поне значи, че уважаваш личното му пространство.
Пък за изневерите... честно казано, на мен наистина не ми пука - аз съм му гласувала доверие и ако той ме подведе, срамът е негов, а не мой. Майната му. Шута и толкова. И, повярвайте ми, наистина го мисля. Аз съм човек, който приема идеята за изневяра (и последвалия край на съответната връзка, причинен от въпросната изневяра) с изумително хладнокръвие.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Търговецът на кристал написа:
Дъждът върху лицето написа:А какво значи да не си ревнив? Значи ли, че ако ти изневерят няма да ти пука...?
Значи, че не си вкарваш филми там, където ги няма. И не разпитваш параноично половинката "чий беше тоя телефонен номер", "кой се обади", "къде беше, като каза, че ще си у вас, а не вдигна телефона", "тая познаваш ли я" (откъде е, коя е, що те гледа така, спал ли си с нея, обичаш ли я???). За мен поне значи, че уважаваш личното му пространство.
Пък за изневерите... честно казано, на мен наистина не ми пука - аз съм му гласувала доверие и ако той ме подведе, срамът е негов, а не мой. Майната му. Шута и толкова. И, повярвайте ми, наистина го мисля. Аз съм човек, който приема идеята за изневяра (и последвалия край на съответната връзка, причинен от въпросната изневяра) с изумително хладнокръвие.
Ти може да не го разпитваш, но да си го мислиш. Това значи ли, че не си ревнив? Аз примерно не разпитвам много... признавам си... от време на време, но пък моята връзка е от разтояние.. а понякога си мисля неща, но не ги споделям на глас. Това не значи, че не ревнувам. Според мен ревността е полезна, когато може да се контролира. Пък и има различни видове ревност. Можеш да ревнуваш от жена (мъж), приятели, работа, роднини. Всичко зависи от връзката, която имаш.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”